Адаш, втората ръка се боядисват повечето, не заради това че са "жълти", а заради това че при транспорта, капаците са наранени. Обработват се и се боядисват. Ако са запазени, това не се прави.
Адаш, втората ръка се боядисват повечето, не заради това че са "жълти", а заради това че при транспорта, капаците са наранени. Обработват се и се боядисват. Ако са запазени, това не се прави.
При достигане на зададена температура се кротва моя убавец и почва да мързелува
Става въпрос за sdr-a
Мързелива работа![]()
Това 102 W ли е? Много е! Моят държи постоянно 45-50W w 35 m2, хем го държа на 23-24 градуса!
Аруба да не си държиш хладилника отворен да му помага![]()
Моя 221SDR не е пускан от както е сложен . В спалнята температурата не се качва над 26 градуса есента ще е теста му . Даже съм ги изключил от контакта и в момента са много икономични 0 W. Чудя се хубаво ли е да се пускат от време на време макър , че нямам нужда да не им стане нещо от бездеиствие ?
Няма смисъл да ги пускаш.Моите машини по цяло лято са изключени.Преди лятното почистване ги пускам на вентилация за малко, да поиздуха някакъв прах, ако има.
Е аз държа вратата отворена към коридора...По принцип не ми пука толкова до колко слиза, просто LGC-то изключва при 180w, затова сложих уредчето да видя и новата продобивка. Предполагам, ако затворя вратата да темперира може и по-надолу да слезе...ама няма кой да се занимава
![]()
Здравейте ,
отново търся мнение за избор на климатик ,но този път за приятел. (Май е време да си искам процент ,за дето "набутвам" толкова хора с япончета)
Ето новия случай какъв е:
Старо строителство (тухла)...мисля ,че няма допълнителна изолация ,но пък е с PVC-дограма. Стаята за която се търси климатик е 12кв.м. / 2,60м височина.
Този път бюджета е доста ограничен и за това сме се спрели на следните 2 модела:
Toshiba - RAS-221SX
Fujitsu - AS22JPE
Цената и на двата е една и съща ,като разликата в годините е в полза на Toshiba-та (с 3 годинки е по-младичка).
Предварително благодаря за мненията и съветите.
zl0star Ако е по-студено жилището Fujitsu-то ще топли по до-добре :rolleyes:
TOSHIBA RAS-221SX – 2007 г.
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 2.2 kW / 0.7 ~ 3.1 /
Консумация : 470 W / 155 ~ 790 /
COP 4.68 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 2.2 kW / 0.7 ~ 3.9 /
Консумация : 375 W / 170 ~ 1015 /
COP 5.87 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 2.8 kW
Консумация : 900 W
FUJITSU AS-22JPE – 2003 г.
Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 2.2 kW / 0.5 ~ 3.0 /
Консумация : 445 W / 155 ~ 900 /
COP 4.94 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 2.5 kW / 0.5 ~ 4.7 /
Консумация : 445 W / 125 ~ 1265 /
COP 5.62 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 3.4 kW
Консумация : 1120 W
Тошибата to_spec_sx.jpg доста слабичка . Фуджито вече по сериозна машина http://www.fujitsu-general.com/jp/su...03/AS22JPE.pdf 2.5( 0.5~4.7 ) на отопление ще се справи с тези 12 кв
Даммм...признавам Toshiba-та ни привлече (освен с цена) и с по-високия COP...но сега виждам ,че от към топло Fujitsu отдава почти с киловат в повече ,което си е сериозен плюс в негова полза. А разликата (от 60-70 вата) в разходваната енергия мисля ,че не е толкова фрапираща.
Хайде и аз да се похваля вече съм и със Jошиба RAS-285EDR .....Хм нямам думи .
Само не знам как да го накарам да си даде зор и на 17 гр да му кажа пак не си дава зор , не знам има някъде настройка за градусите как да ги подoържа ли?? Може автоматичен режим да съм му задал не знам, моля някой от знаещите или имащите такъв красавец да сподели как се настройват тези подменюта така да се каже,климатика е монтиран в трапезария и бокс общо 23 квадрата .Благодаря на Касап Митак- наздраве!
ps или поне фабрични настройки.
Този пост е редактиран от avenger; 05-08-13 в 20:02.
Здравейте
Ще ми се наложи да климатизирам основно за зимата магазин ~52-54 кв.м,/140 куб.м с големи загуби.Огромни витрини без стъклопакет.1/2 от площта над магазина е тераса.Рядко се отваря.Досега е бил с неинверторна Мидеа 36.Бюджет: възможно най ниския.
Смятам да бъде с два климатика.Като първия от тях трябва да избера сега.Спрял съм се на:
1. NATIONAL 40RCX2
в посочения сайт го дават над 55кв.м в японския 13-17 татами или 22 -28кв.м на отопление,защо е тази разлика?
или
2. NATIONAL X405A2
Един от тези или някой друг с по добри показатели,по млад на същата цена.Нека да кажа ще има и друг климатик в помещението.Гледам нови климатици 12 ки за около 1000лв. Готов съм за всякакви мнения и предложения,ако липсва модел мога да изчакам.