Грабвай я тая Тошиба и бегай в кръчмата да черпиш, Пачко.
Грабвай я тая Тошиба и бегай в кръчмата да черпиш, Пачко.
Здравейте, помагайте с мнение-читав ли е HITACHI RAS-M28X? Модела май е от 2008г. Трябва ми за 20кв.м-52куб.м. Ако ли не ми предлагат дайкин 18-ка, ама нищо чудно да е китайски.
Благодаря diksanal, нямам изолация и жилището си е студено, ама пред варианта за дайкин 18-ка - нов, ама сигурно китайски,който ще харчи доста повече ток не е ли по-добре да взема хитачито? Рових се в сайтовете с йероглифи и хитачито май харчи 0,7 kw, но нямам познати и впечатления точно за хитачи. Какво е твоето мнение?
И според мен има вероятност да не се справя в големите студове при тези условия ->Моделът е с 11кг. вътрешно, 29кг. външно тяло, 600W компресор, 870гр. фреон, в режим отопление 3,6(0,9-5,0) / 0,700(0,190-1,265)kW, при 2о отдава 3,6kW."нямам изолация и жилището си е студено"
Какъв е бюджета с включен монтаж и местонахождение на жилището?
gabi123,тези 700w.ги харчи по номинал,и при външна температура 7°,и не консумацията трябва да те притеснява,а малката оставаща мощност/както и gnf ти писа,машинката не блести с параметри/ и евентуално големите ти топлозагуби,и голямата вероятност да ти дърпа повече ток, и да стоиш на студено.И каква е тази 18ка дайкин,и за какво ти е в тези 20м²?Eдна върхова машина с номинал 3,6~4.0kw. ти е достатъчна,а и по изолацията е задължително да поработиш-да не ти бягат левчета през стените и тавана,а и комфорта ще е друг.
Здравейте, много съм благодарна на всички специалисти във форума, като за начало не бях чувала за СОР или за номинална мощност. Е после пък ми се зави свят от това колко много неща трябва да съобразя при избора на климатик, защото се оказа, че не е достатъчно да знам дали е 12-ка или 14-ка, а то бяха още един куп показания за климатика. Но вече капарирах един доста стар климатик- тошиба RAS 285UDR-W. Не мога да кажа, че разбирам, но ми се видяха доста добри всички показатели. Чак ми се струва, че колкото е по-стар модела, толкова са по-добри характеристиките. Ще се радвам ако някой може да каже нещо за този модел. И пак ви благодаря!!!
Сама си осъзнала истината...Изобщо не си сбъркала с този модел...
Модел: 2002~2003 година /Made in Japan/100V/R410A
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура(27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8kW (0.5 ~ 3.9), 9600 BTU (1700 ~ 13310)
Консумирана електроенергия: 495W (85 ~ 920)
COP: 5.66 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0kW (0.5 ~ 8.1), 13650 BTU (1700 ~ 27650)
Консумирана електроенергия: 660W (70 ~ 1995)
COP: 6.06 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура(20° в помещението):
Отоплителна мощност: 5.9kW, 20130 BTU
Параметри на климатика при -15°С външна температура:
Отоплителна мощност: 4.9 kW, 16700 BTU
Климатизатора разполага с плазмен филтър (контролиран баланс между положителни и отрицателни йони, което води до почистване на въздуха в помещението и предпазва от натрупване на токсични вещества, мухъл и бактерии във въздуха и върху изпарителя) и йонизатор.
Страхотна машина, gabi123! Със здраве си я ползвай!
Ех, старите железни могъщи серии на ТОШИБА.Честито.Безаврийно и дълго ползване.
Габи, имам два от предхождащите модели на този който си избрала, единият бачка вече 6 години вкъщи в Пловдив, а другият работи на вилата на Студенец от 2 години като отоплява 25 квадрата с опция отворена врата към коридор и спалня и при -25*С, когато боровете пукаха от студа, той поддържаше без проблем 20*С . Ако машината е експлоатирана коректно, няма да имаш никакъв проблем нито с отоплението нито със сметката за ток!
Така е,то като при виното...:rolleyes:
Чудесен модел-все пак е върхов за тошиба.Имам в къщи такъв/но най малкото братче/ и вярвам ще те очарова с работата си!
Формата му странично погледната,е почти полукръг и няма друга такава при другите марки,а и при тошиба тази форма,е има само в тази серия UDR,следващия JDR,и 2004г. при NDRS модела.