Като нямаш пари дори и за изхвърлен климатик по-добре направи пълна профилактика на този и да го прегледат всичко ли му е както трябва.
Като нямаш пари дори и за изхвърлен климатик по-добре направи пълна профилактика на този и да го прегледат всичко ли му е както трябва.
И това, че имаш тръби не означава, че на климатика който ще вземеш Ф на тръбите ще е същото. Накратко може и тръбния път да се наложи да сменяш.
Колега ако ще даваш 2к за климатик то поне си вземи нов примерно това PowerClima - Климатици. Продажба на климатици, монтаж на климатици, сервиз. , може да погледнеш за кредит енергиина ефективност . Иначе на японските 2-ра употреба толко им вдигнаха цените , че струват вече повече от колкото са стрували нови ... Ако държиш да е втора употреба ето един http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=518 модел от 2005 година маи беше ще свърши работа . Разлика в сметките м/у двата климатика ако има ще е 10 лв примерно , но единия ще е нов с гаранция от официален сервиз , ще имаш фактура щом е за заведение това са 20 % ...
Ще добавя един нов японски климатик ( прозведен в китай ) с по лоши параметри от NOCRIA-та http://www.varnaklima.com/index.php?...&product_id=99 , които като го няма вече нов ще струва 1999 лв втора употреба без монтажа ...
Този пост е редактиран от Madj0; 18-01-13 в 12:08.
Предложете какъв климатик втора употреба от японските да търся за помещение в апартамент, 12,7 кв.м, дървена дограма, без изолация, източно изложение, последен етаж, Варна, желаната температура 21-22 градуса през зимата, съответно през лятото за охлаждане долу горе същата , сравнително по-тихо вътрешно и външно тяло на климатика. до 1000 без монтажа.
Здравейте, много се радвам че открих този форум защото съм изправен пред дилема и ще помоля за компетентно мнение.
Вече имам един климатик втора ръка Daikin S25DTHDS-W и се опитвам да столпя с него помещение от 35кв височина 2,45м. Същото помещение е с изложение юг- изток с външна изолация 8см, изолация на пода 4см фибран и 2см фибран на тавана. Спавя се машинката но в студените дни неможе да вдигне повече от 21градуса в помещението. И так реших да си закупувам друга по подходяща машина за това помещение. Спял сам се на едно mitsubishi MSZ-EM28RE1-W цена 1400лв без монтаж, година на модел:2005г. COP 6,05(max отоплителна мощност 5,5kW) и е пален с ексти(йонизатори накакви сензори и т.н). Имам следните въпроси:
1.Дали ще е подходящ за помещението ми?
2.Как Ви се струва цената?
3.Какво става ако нещо се повреди, подържат ли се резервни части имаики предвид годината на производство, ако може и повече инфо за модела.
4 Колко е живота на подобен род климатик при една добра поддръжка.
Питам всичко това защото ми се стуват доста парите и незнам дали ще е добра инвестиция. Отворен съм към други предложения и препочъки. Моля и повече инфо за фирми от и около Стара Загора занимаващи се с подобен вид дейност. Очаквам препоръки от Александров.
Погледни това http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=503 продават го за нов има и други нови на подобни цени . От втората употреба ми направи впечатление това http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=508 , но нямам идея от коя година е и как е като работа . От фирмата също нямам впечатление , но имам странното чуство , че те са един от основните вносители на климатици втора ръка .
айде да изям л.....а.хората които твърдят.че новото европейско е по-добре от дъртото японско или не са случили на клима или по-вероятно климата им е продадена не сервезирана и лош монтаж от некоректен търговец.говорим за нокрия-добре страхотна машина,но за тез пари къв самурай може да се купи.............мое мнение.
Няма спор , че японските климатици са по добри от европеиските , но не всички има доста посредствени японски модели които тук някои фирми ги продават на безумни цени ( не е луд тоя дето иска а този дето дава ) . Никрията е доказал се климатик и достига показателите на доста япончета , а на други ги и задминава . Само ще кажа , че като тръгнах да си пазарувам климатик ми искаха за върхов модел тошиба 2005 година 28-ца 1400 лв без монтаж за монтаж 180 лв и после по 50 лв всяка година за гаранция до 3-та година с други думи ~1700лв за климатик на 8 години . Същия този климатик е струвал 3000 лв като чисто нов като е излязал следващия модел вече е струвал 2200 пак нов , но като стар модел . Цените са за завишени многократно лично мое мнение . Много мога да напиша по темата ... Та ако някои предпочете да си закупи 8 годишен климатик за 1700 лв пред това да си купи Дайсекай , FD , zjx-s или nocria за 2000-2300 лв ....
Да почертая , че не поставям всички търговци на изхвърлени климатици под един знаменател !
Този пост е редактиран от Madj0; 18-01-13 в 15:53.
motion каква е натовареността на това заведение на час? До 15 човека влизат и излизат за 1 час, до 30 човека влизат и излизат за един час, до 50 човека влизат и излизат?
Ако е до 15 човека можете да "пробвате" с инверторен климатик, независимо дали е за европейския или японския пазар и номиналната мощност в режим отопление е добре да е над 5 кв, поне около 5.5 кв, особено като се имат предвид зимните температури в Сф http://www.stringmeteo.com/synop/bg_...CE%CA%C0%C6%C8 ако е над 15 човека на час натовареността влизат и излизат, то според мен е по-добре неинверторен климатик. Ако 30 човека само влязат за 60 минути, това означава, че на всяка 2-ра минута врата се отваря ...Ако и излизат толкова това е отворена врата всяка минута...Вярно че повечето идват на групички от 2-3 човека, но тогава пък вратата е по-дълго отворена ...
Според мен разумното е коеото е посочил Вален1 -направете си профилактика на машината, защото за 1200 лв дори и втора употреба трудно ще намерите нещо което да пасва като мощност на това заведение ...
Сега на ваше място или бих направил профилактика на стария климатик Фероли или както му е името или бих пробвал лятото да го продам за колко пари му хвана и с парите от него +1200 лева = Fujitsu General, ASG18UB .Този климатик 30 квадрата няма да го уплашат, нищо че не е инверторен.За заведение инверторните машинки са по финни, особено ако помещението е натоварено.
На ваше място основно бих търсил здрав и надежден климатик с добър сервиз ако се наложи.Всичко останало е романтика във вашяит случай.
Според мен за това помещение си трябва машина в чиято сигнатура да фигурира цифрата 40. Идеята е машината да топли, но и да работи около и под номинала си, демек икономично. Тези машини които ги имаш/гледаш ще работят на макс. непрекъснато и пак в студовете най вероятно няма да могат да поддържат 22С.
маджо всеки си има своя истина,а моята е че с три япончета ми е по-топло,което е нормално,но плащам по-малко от когато бях с два дайкина.за някой може да е смешно това твърдение,но е факт.мисълта ми е че не се гледа какво съм платил за тях,а последствията-комфорт,кеф и среден пръст за ЕВН.
Сега слагаш и няколко панела/фотоволтаични/ на покрива и тогава средния пръст ще стане истински!