Хайде следващите писания да бъдат насочени към темата, а не празни приказки....Приемете го като молба.
Хайде следващите писания да бъдат насочени към темата, а не празни приказки....Приемете го като молба.
Момчета,нямате представа колко сте ми полезни с мненията си. И тези, които подкрепиха избора ми и тези,които са против него.Благодарен съм ви.Стана ми ясно ,че въпреки гаранцията от 3 години закупуването на климатик над 13 години си носи своите рискове особенно ако е и на тази цена.Както се казваше в една небезизвестна книга: " Проблема на давещите си е проблем на самите давещи се." ;-) Ще говоря и със хората от фирмата какво мислят по въпроса относно живота на този климатик,както и дали могат да направят някакъв коментар в цената.
Тук обаче искам да попитам,може би за финал, Дали наличието на т.н. екстра "СЕНЗОР ЗА ДВИЖЕНИЕ" в климатика ,ще намали разхода му на ел.енергия още в някаква степен или това е калкулирано в оповестените технически данни на климата.Ако някой разбира от това ,моля нека да каже.
Този пост е редактиран от Гларус68; 13-08-15 в 10:25.
Имам такъм сензор в машина Мицубиши. Върши подобна функция, т.е като отчете след известно време, че в помещението няма движение на хора, намалява силата на климатика. Това съответно води до по-малка консумация, но и променя комфорта като климатизация. Така,че лично аз не я ползвам. Доколкото съм говорил с мои познати те също не възприемат тази функция като "особено полезна екстра" при техните климатизатори. Въпрос на предпочитания! Мисля, че ако търсите икономичност при определен климатик такава функция не може да бъде основа за правилен избор. Пак лично мнение е,че Мицубиши не са най-икономичните климатици. При тях е заложено повече на комфорта , надежността, сравнително лесното управление и т.н. /да не изброявам всичките им предимства - не съм рекламно лице на марката/. Ако търсите икономичност при климатиците според мен следва да се насочите към други марки - има достатъчно теми във форума.
Здрaвейте, чета тука години незнам какво и кой колко ще изкара още и в тая връзка искам да питам 1500 лв с монтажа много ли са за Toshiba RAS-285JDR?
Машината си струва, че и отгоре даже.Ако е качествено профилактирана и проверена, бих си я взел за 1500.
Като пита човек проблем, като не пита пак е проблем. Предните две страници са пълни с коментари "как може да дадеш толкова пари за 10 годишен климатик" та затова питам. Въпросната тошиба има ли мониторинг за разхода не енергия и други такива?
Що да е проблем.Машината е на повечко от 10 години, ама никакъв проблем не е това, ако всичко и е на ред.Аз имам същата машина и мога да ти кажа, че вече на пазара няма европеец, който да и се опре, макар да е 285-ица.НОКРИЯ-та и беше конкурент, ама вече не е.Не следи разхода, но си има вътрешно меню с доста екстри и настройки.Следенето на енергия не е решаващо за избора, ще гледаш месец, два, после няма да ти дреме.
Ето и една Nocria 40-ka.Клиента да си я ползва със здраве дълги години.
в какво помещение е монтирана тази сериозна машина?
Този пост е редактиран от Bivola; 13-08-15 в 21:07.
Този пост е редактиран от tony34al; 13-08-15 в 21:10.