спестява се .. ама не са 20% .. банката взима едни 100 лв само за такси и комисионни ,а ако не погасиш кредита веднага след отпускането на помощта ще имаш и немалка лихва
Получих малко насоки на ЛС за някои сайтове, които да разгледам, така че ще се включа пак с конкретно питане.
П.С. Не искам да прозвучи като заяждане, но нали темата е "Втора употреба климатици" - защо ми предлагате да купувам нови? Моля ако аз съм в грешка и за около 2000 лева мога да закупя 2 нови климатика, които да имат характеристиките като на втора употреба добри модели, някой да ме поправи. С радост бих купил нови в такъв случай, но идеята е не да ги ползвам за декорация на стената, а да купя нещо което да върши работа.
така е хубавите машини са скъпи то и за 2ра ръка е малко сложно да се вземат 2 добри машини за 2000 лв .. а на 100 волта има и нови де
Кой от следните модели да избера.Ще го слагам в дървено бунгало стиропор в стените (доста добра топлоизолация) .Размерите му са 3-4 или 12м2.Ще се справят ли 22-ките или да търся 25? Ще се ползва за отопление и охлаждане
MITSUBISHI J 227 W
National Cu H225 A
Daikin Ar 22 Ebs
Daikin An22jns
Toshiba RAS-221S
Този пост е редактиран от steffan; 07-06-15 в 11:01.
Каквото и да сложиш, все ще свърши работа - така че, гледай коя машина е най запазена и евентуално здрава.
Как да разбера коя е по-здрава? Никой от климатиците няма да мога да го пробвам предварително .А за запазено ако имаш предвид да гледам външния вид -те нали ги пребоядисват нашите търговци? Така ,че остава да гледам само модела,но кой от изброение е най-успешния се надявам да кажете вие,ако имате впечатления
всичките са базови модели на 7-10г ,кръстиш се и взимаш 1
Мисля да отоплявам спалня от 12 кв. метра с Toshiba 221 sdr. Стаята е северозападна с една външна стена /изолирана с 7 см. външна изолация от неопор/ и двоен стъклопакет с 4 сезонно стъкло, етажа е среден, има и мебели. Питането ми е ще се справя ли климатика добре в студовете, като предпочитана температура е 23-24 гр. Ако може и малко информация относно компресора на машината и колко редов е топлообменника. Другата информация относно мощността я намерих на сайта на "Александарс".
Благодаря предварително!
Този пост е редактиран от yodanov; 11-06-15 в 16:42.
Ще се справи, дори няма да ги усети.
Здравейте, имам един въпрос свързан с Toshiba 221SDR. Моторът на вентилаторната турбина безчеткво ли е?