Трябва ми малко информация - фреона по табела на Hitachi RAS-4010MX2. Лепенката е отлетяла..
Трябва ми малко информация - фреона по табела на Hitachi RAS-4010MX2. Лепенката е отлетяла..
Здравейте, имам нужда от съвет. Мисля, че ще се наложи да закупя един климатик, тъй като е от рециклираните японски мисля,че тук трябва да пиша.
На кратко, квартирката се намира във Варна, втори етаж, среден апартамент, Южен.Ще се ползва за охлаждане на спалня.стаята е без изолация и с дървена дограма... Размера е 15 кв. 37.5 кубика. На първо четене ми попадна този Рециклирани климатици NATIONAL - Модел: 224TB
Въпросите ми са следните, дали ше е удачен избор? Преди пазарувах от Варна клима и бях много доволен, климатиците им си бачкат все още без ядове.И мисля пак да ги ползвам, съдейки и при прочита на темата за варненските фирми, мисля че държат някакво ниво още.. Ако случайно имате и по добро предложение от сайта им,моля споделете. Ясно е,че ще се пусна и до магазина да погледна има ли и други не обявени модели и отново ще пиша.Само искам да отбележа, че може да се наложи тъй като хазая ми има някакъв който е даден на сервиз и ако случайно ремонта е в нещо дребно ще бъде върнат, но мен ме съмнява че може да е компресор... Та ще видим. Искам да добавя и факта, че хазаите ми са читави и не искам да ги товаря с някой климатик за хиляди левове.Не искам и да си купя, защото дойде ли време за местене става тегаво. Мисля, че бях изчерпателен.
Румба, бъркаш се. Точно TB от 2004 година е.
За това помещение е идеален.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
От 2007 са с малки агрегати и такива вътрешни.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Сега видях в сайта на Панасоник. Прав си Саше.
Явно само от по-новите съм тествал.
- - - - - - - - - -
mncazzaro , иначе има 225ТВ на същата цена - Рециклирани климатици NATIONAL - Модел: 225TB
С една година е по-нов като производство със същите параметри. Явно търсите възможно най-евтиния.
Принципно, да...Сега се замислям гледам, че имат и някакви хитачи, но не съм ползвал на тази марка.И да гледам по евтините, просто ако беше за постоянното ми жилище нямаше така да се ограничавам в бюджета.А да ви попитам дали ще се намери нещо по добро ако се вдигне леко бюджета и примерно гледаме до 850 или няма да има голяма разлика?
Няма смисъл да вдигате много бюджета при положение, че не е за вас климатика. Иначе да.
Има от по 700лв. модели, които ще ви свършат работа. Предлагам следните:
Рециклирани климатици FUJITSU - Модел: E22S
Как то и което Митсубиши ви хареса от тези на 700лв.
В ляво в сайта натисни на "Климатици втора употреба" в червено. После дай плъзгача за цената на седемстотин и нещо. Ще излязат всички с цена 700лв. Избери си някое Митсубиши което ти харесва на вид. Препоръчвам ти ги защото са безпроблемни и работят хубаво. Фуджитсуто което ти препоръчвам е по-шумно, но работи хубаво. Също и някой Дайкин може да си харесаш. Иначе всички за тази цена са базови модели 22-ки, но за 15 квадрата стават.
Добре, понеделник отивам в магазина и ще разгледам. Не гледам дизайн, интересувам се от ефективността. Не се интересувам и от екстри, до сега винаги съм ползвал стандартните за топло и студено и сън. Благодаря ви за помощта.
Едит относно Фуджито което сте предложили,съдейки по визията на тялото, имам такива на вилата и съм със смесени чувства, заради шума.макар че ги взех чисто нови, но пък не са ме предавали.
Този пост е редактиран от mncazzaro; 25-06-16 в 19:21.
@kalcheff1 Моля ви,ако може да дадете съвет какво да направя ,направете го ... Както съм казал още в началото , не е лично жилище за да говорим за необходимата сума за такава машинка ...Не знам да приема ли това за рибата ,като обида и/или заяждане?Сега не съм купувал един или два климатика,но тук говорим за максималното постижимо поради ограничение от собствениците на даденото жилище...
ЕДИТ : Колеги намерих Марка: SHARP Модел: AY-B22SD ,може ли да кажете мнения относно машинката ...
Този пост е редактиран от mncazzaro; 27-06-16 в 07:47.
mncazzaro, Sharp-a ще Ви свърши работа. Ето Ви пълните му параметри:
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: China
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°С в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 kW (0.8 ~2.8), 7509 BTU (2730 ~ 9556)
Консумирана електроенергия: 580 W (180 – 780)
COP: 3.79(коефициент на преобразуване– енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 2.2 kW (0.8 ~3.6), 7509 BTU (2730 ~ 12287)
Консумирана електроенергия: 440 W (150 – 940)
COP: 5.00 (коефициент на преобразуване– енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°С в помещението):
Отоплителна мощност: 2.6 kW, 8874 BTU
APF: 5.8 (целогодишна ефективност на енергийно потребление)
Допълнителна информация:
- Plazmacluster - контролиран баланс между положителни и отрицателни йони, което води до почистване на въздуха в помещението и предпазва от натрупване на токсични вещества, мухъл и бактерии във въздуха и върху изпарителя.