Попитах, защото както бях писал по-горе отскоро ползвам Daikin AN22 HKS-W/AR22 HKS /външно/ и засега се държи повече от прилично. Преди малко му погледнах табелата на външното тяло-22 кг. Все пак техниката постоянно върви към минимизация и използване на по-нови и леки материали.
Кат стигнат до там се обади. Да имам за части :D
Здравейте, може ли някой да ми помогне с информация за следния модел климатик: SHARPAY-A32F?
Знам само че е инвертор и че е 16-ка....
Така поне ми казват че е 16-ка. И като не мога да намеря информация...затова се обърнах тук за помощ...
Шарпа е на повече от 15 години и трудно ще намериш инфо. Снимай всички етикети и ги покажи за да ти кажем поне параметрите му.
Примерно, с такива...
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27° в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.2 (0.7 ~ 3.1) kW, 7509 BTU (2400 ~ 10580)
Консумирана електроенергия: 420 W (150 ~ 880)
COP: 5.24 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.5 (0.7 ~ 4.0) kW, 8533 BTU (2400 ~ 13650)
Консумирана електроенергия: 470 W (120 ~ 975)
COP: 5.32 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20° в помещението):
Отоплителна мощност: 2.9 kW, 9898 BTU
Параметри на климатизатора при -12°С външна температура:
Отоплителна мощност: 2.3 kW, 7850 BTU
COP (средна стойност): 5.28 (коефициент на трансформация – енергийна ефективност)
Здравейте!
Имам една молба към всички вас!
МОЛЯ да ми препоръчате приличен рециклиран ЯПОНСКИ климатик или поне мнение за този NATIONAL 28RCX или подобен
Помещението ми е около 40кв и високо 2.5м има 2 външни стени ,три прозореца с прилична дограма и изолация на тавана.
За съжаление нямам външна такава.
Отоплявам се на парно,затова цялото семейство сме свикнали на по топличко.
Но последно време пътувам все по често и не ми остава време да го паля!
Имам един EMERSON 24-ка който върши работа горе долу ,но сметката за тока набъбва доста.
Моето желание е климатика да топли сериозно и да има дълъг и безпроблемен живот
А жена ми (ето тук е уловката) иска по нов модел, да има красиво и възможно най тихо вътрешно (а и външно)тяло,всевъзможни датчици за температури в дистанционното,за движение,Плазмени филтри и какво ли още не.....
Аз съм от Поморие.
Приемам предложения за закупуване от цялата страна стига да се разберем за гаранцията.
БЛАГОДАРЯ и Поздрави на всички!
П.С. Извинете ме за дългият монолог, но не намерих по кратък начин да споделя болката си!
Този пост е редактиран от ixat; 17-12-12 в 17:43.
ixat,този национал е хубав,и има каквото желаеш от към екстри/имал съм такъв 22ка/,но е прекалено малък за тази квадратура-трябва ти почти още толкова мощност,а и щом сте свикнали на по топло...