Нормална ли е работата на климатик Hitachi RAS-2810RX. При самото пускане на климатика и вентилатора стартира започва да духа студено докато компресора не затопли фреона. Духа горещо докато достигне зададените градуси и почва да духа само хладно.
Нормална ли е работата на климатик Hitachi RAS-2810RX. При самото пускане на климатика и вентилатора стартира започва да духа студено докато компресора не затопли фреона. Духа горещо докато достигне зададените градуси и почва да духа само хладно.
Ами като си достигне зададената температура духа хладно да ( други изключват ) Като си достигне температурата и работи на минимум покраи 100W само подържа зададената температурата , изходящата струя е покраи 30 градуса ( човешкото тяло усеща 30 градуса за хладен въздух ) Проблема при мен съм го решил като клапите са вдигнати възможно най нагоре FAN AUTO ( духа по тавана ) И да кажа не са само хитачитата а всички климатици с нисък минимум , няма как при консумация 100-150W да духа с над 37 градуса .
Този пост е редактиран от Madj0; 09-11-13 в 01:03.
Разбирам го това но трябва ли да стартира вентилатора веднага като пуснеш климатика.
Ами ще пробвам някои път като е спряно Хитачито дали така тръгва . Ама то стартирането едва ли е проблем дори и да духа , нали като го пуснеш чак пролета ще го спреш ...
Може ли да ми помогнете с тези обозначения на вътрешното тяло.P1010866.jpg
- - - - - - - - - -
Никой ли не може дa помогне с преводa?
Този пост е редактиран от landor; 10-11-13 в 17:15.
Може...Заповядай.
Hitachi+RAS-%u0025257ERX.jpg
Здравейте.Както вече някои знаят това лято си купих тошиба 285пдр с идеята само да
охлаждам лятото близо 40кв хол+коридор+кухня.Да ви кажа честно малко слаб ми се
видя, трудно си му беше.Преди 2 седмици дойде един приятел и каза че го има същия
и взе да ми обяснявя как той отоплявал 45кв и плащал малко ток, а аз си мислех, че е
невъзможно понеже лятото видя зор.И така на следващия ден си купик измервател
на мощност от кауфланд, сложих го и го пуснах.В кухнятя темп. вече беше 18гр. а в
хола вече пусках отопление понеже има бебе.Отворих навсякъде и много бързо се
затопли.Тръгна на 850вт и после слезе на 80-100вт е това не вярвах, че може да е
истина.Така се искефих, че чак изчетох и трите раздела за к2у да видя някой дали
го има същияСега искам да питам мога ли да намеря ориг. дист. , че моето било
от wh-f16 за 285gdr, и дали има смисъл вижте стр 48, също така колко кила е
външното и вътрешното тяло, и компресора двойнороторен ли е.
Какво се чудиш.Знаеш какви мощности вади на отопление - 4 номинал, 8,1 максимал.При -15 максимала е близо 5 кв.Както виждаш япончетата от тези години не са особено мощни на охлаждане, но на отопление са зверове.Вътрешното е 12 кг, външното 36 кг.Двойнороторен трябва да е.
Направи ми впечатление също, че като е зададен на 22гр, в най далечната
точка е 22.7/22.9 гр.Снощи го сложих на 30гр като очаквах да има
консумация 2000вата но стигна 1350 и повече неще.Това нормално ли е
или не.Иначе доста често го гледам на 30 вата да стои
Иво,щом ви е топло,нито шумно,без течение а и си държи според заданието,и с ниска консумация, всичко е нормално.
И отделяй повече внимание на бебето,а не на климатика-той си се оправя сам-дайсейкай е все пак.
И аз да се похваля. Днес монтирах PDR-a! В момента се кротнал на 100 W и свети икономията, два часа след пускане в 15-16 м2. Помещението досега не беше отоплявано. Няма шшшшшш, няма нищо. Като го стартирахме, веднага излязох да отида до банката да тегля пари от картата да платя за вишката. След 10 минути като се прибрах, гледам единия монтажник си слага ухото ту отляво, ту отдясно на външното тяло. Викам си, сигурно не тръгна "изхвърления". Като се качих горе работи на 700W и топли като калорифер. Той(монтажника) се чудел как духа топло пък перката не се върти. Гробна тишина. Даже и струя не се чува. По-безшумен е от Daikin-ите. И вътре и вън. Аз JDR-a малко го изнасилих в 35 м2. Утре повече инфо и снимки, като се затоплят стените и консумацията падне на 45-50W! Станах Тошибаджия!
Този пост е редактиран от aruba_man; 14-11-13 в 18:57.
Това да не е монтажа ти на ПДР а За да поставите климатик, първо... | мРепортер