Препоръчаите ми фирма,моля,може и на лични.
Препоръчаите ми фирма,моля,може и на лични.
Това е мноооооооого важно. И улеснява тези, които ще те посъветват. Ето вариант от мен: за стаите от 20 и 17кв. може Тошиба RAS-285EDR или 285GDR или 281SDR: Саньо EX 28T, EX 28R, DX28,; или други 28-ци от най-високия клас на производителите Хитачи, Шарп, Фуджицу, Дайин.
За стаята от 15 кв м. може същите марки/модели, но с размер 25-ца. Пример Тошиба RAS-255EDR, 255GDR и т.н, както другите по-горе.
За малката стая - същото, но с размер 22-ка. Пример: Тошиба RAS-225EDR, Саньо EX 22T и т.н.
Всички модели, които съм посочил конретно са от най-високия клас на съответните марки, супер качествени и икономични. А и са по-новички - от 2005г. насам. Няма да съжаляваш.
Цена общо: 2 по 1100, 1 по 1000 и 1 по 850 лв. или общо 4050 лв. /ориентировъчна цена/. Монтаж за всяка машина по 150 лв.-общо 600 лв. Крайна цена 4650 лв. В зависимост от това къде живее и ог коя фирма ще си купиш, цената може да се повиши малко, но не бива да надхвърля 4900 лв, според мен, защото ще е спекулация.
Благодаря много за съвета,много ми помогна!!!Сега ми остава да намеря и фирма...
Начко, няма защо да се слюнчиме тука и да препоръчаме модели, които е никак вероятно да се намерят по едно и също време и на едно място. Нека Слънчогледко си избере свястна фирма, пък там ще го посъветват в зависимост от наличностите.
Има и няколко по-лоши.
Сред по-добрите са Братя Щереви, НТТ и Джапан-клима.
П.С. Допускам, че става дума за София.
Касап, принципно си прав, ама как да я посъветваме Слънчогледка, като не се издава откъде е.
Наистина е трудно да се намерят на едно място и точно затова соча по-подробно какво да търси. Не е задължително една фирма да и осигури всички климатици, нали.
искала си да напишеш..............свържи се с тоз МРЪСНИК
Виж профила: Aleksandars - SetCombG.com Forums и ако има внос скоро,ще получиш качествени машини.
Писах му.Но явно Пловдив е твърде далеч.Все пак още чакам отговор от него.
За 4 климатика все си струва ходенето до Монтана,а и някои от казаните по горе от Касап фирми имат представителства и в София,а от там не е чак толкова далече.
А от изброените модели от nako-bako , и един да има, ще е късмет от избраната от теб фирма-просто отоплителния сезон е в ход.
Да,отговори ми човека.Просто разстоянието е голямо и ще е трудно с обслужването.
Говорим за София: Драмакс разбрах, че не са лоши. Някакви отзиви да кажете за Димели и FromJP ?
Грабвай телефона и почвай да звъниш. Където имат някакви наличности си записвай моделите. После бързичко питаш за тях тук, получаваш отговор става-нестава и процедираш по-нататък. Не бива да се нахвърляш на коя да е фирма, но не бива да си мислиш, че и никой не става. До голяма степен ачеството на услугата зависи и от това колко ти ще си информиран, доколко знаеш какво трябва да получиш. Така че действай и същевременно питай /най-добре във форума/.