Аз смятам, че ще стане. Но все пак, без оглед, нищо не е сигурно.
Здpaвeйтe ĸoлeги пpeд дилемa cъм oтнocнo избop нa ĸлимaтиĸ зa XOЛ 16 ĸвaдpaтa + cпaлня 12 ĸвaдpaтa пo 2.60 cм тaвaни Maшинaтa щe ce изпoлзвa зa тoплo бeз дa ce изĸлючaвa цeлтa e 24 гpaдyca в двeтe пoмeщeния.... нямaт изoлaция , имaт ΠBЦ дoгpaмa. Cъбpax cлeднитe oфepти c вĸлючeн мoнтaж ca вcичĸи
Hoви мaшини c вĸл. мoнтaж
1 ) Fuјіtѕіu АЅk-G12LСА -1300лв
2 ) Dаkіn-FТХВ-35С - 1060лв
Kлимaтици Bтopa yпoтeбa япoнcĸи c вĸл. мoнтaж(нeмoгa нa вcичĸи дa им нaмepя xapaĸтepcитĸитe в интepнeт няĸoй aĸo мoжe дa пoмoгнe. )
1) Dаіkіn АR36СТНDЅ 840 лв ( пpитecнявa мe ,чe e мaлĸo cтap 2001 гoдинa)
2)Ѕhаrр АU28ТВY-720 лв ( нeмoгa дa нaмepя xapaĸтepиcтиĸи)
3) Тоѕhіbа RАЅ-285АЅD - 670 лв (нeмoгa дa нaмepя xapaĸтepиcтиĸи)Moля зa cъвeти
Този пост е редактиран от ala-bala; 09-01-16 в 09:10.
а този Дайкин от 2004 година ? Dаіkіn АR36СТНDЅ или и на него нещо съм сбъркал сигнатурата (
Този пост е редактиран от ala-bala; 09-01-16 в 09:15.
; ) Въведен съм в заблуда ... а този климатик Dаіkіn АR36СТНDЅ правилна ли му е сигнатурата..... а дайикина в едното помещение 20 квадрата Dаkіn-FТХВ-35Сще се справя ли ????
Пич, ти питаш - ако смяташ да се лигавиш, питай на друго място, ако искаш сериозен отговор - попитай както трябва.
Момчета не ме разбирайте погрешно не се лигавя , просто събирам мнения ,знам .че мястото е тук за адекватни съвети : .... Стигнах бързо до решение да се сложи първо един климатик в помещението 20 квадрата. Разбрах ,че не нито една от тези машини няма да ми помогне . Но сега съм пред дилема дали да сложа този дайкин Втора употреба Dаіkіn АR36СТНDЅ 840 лв ( пpитecнявa мe ,чe e мaлĸo cтap 2001 гoдинa , мисля ,че не съм преписал модела правилно и неможем да му видим характеристиките , ако може да ми помогнете за модела ) или новият Дайкин Dаkіn-FТХВ-35.
.....
А на този нещо бъркам сигнатурата ли ,че не мога да му изкарам характеристиките ???? Dаіkіn АR36СТНDЅ
Този пост е редактиран от avenger; 10-01-16 в 11:41.
Напишете на човека точно и ясно, без да го иронизирате, че това, което е намислил с парите, които е приготвил просто няма да стане. Хванали са го някои търгаши и ще му вземат и тези пари, които е успял да задели.
Дайкина не е хубав, в частност тази серия. Прави ненужни дефрости и реално комфорта и икономията отива на кино.
ala-bala, ето ви параметрите на Daikin-a. Вероятно като на другите модели сте объркали сигнатурата.
Модел: 2002~2003 година
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410А
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 3.6 kW (0.6 ~ 4.0)
Консумирана електроенергия: 960W (90 ~ 1070)
COP: 3.75
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.5 kW (0.6 ~ 6.2)
Консумирана електроенергия: 1060 W (85 ~ 1740)
COP: 4.25
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.5 kW, 13359 BTU
Консумирана електроенергия: 1540W
COP(средна стойност): 4.00
Ако машината е в читаво състояние, в комбинация с още една машина в другото помещение, ще можа де се отоплите. За по малкото помещение, боб-чето го забравете, а се насочете към нещо читаво. Примерно някой модел от триото (като там отново трябва да се правят компромиси) или тошиба.