Две са. 281JDR и 221PDR в 100м2 апартамент, отворил съм и вратите към коридора. Както казва Аlexi, да не са се раждали климатици!
Две са. 281JDR и 221PDR в 100м2 апартамент, отворил съм и вратите към коридора. Както казва Аlexi, да не са се раждали климатици!
тез дет не ги харесваше много и никога не би си купил повече ли бре....................
- - - - - - - - - -
Ми не мога да ги разбера. От JDR-a съм много доволен, в 35 м2 е, PDR-a до +2 е перфектен, ама после после почва да се ебава, в малко помещение е, ама го лекувам като му отварям вратата към коридора.
Ако са само тези двете в 100м2, то значи трябва да черпиш комшиите всяка седмица. Аз съм с три в 100м2 къща и в момента консумацията им общо е 1100-1200W. При мен такива ледени буци няма - побелее ли питата, следва дефрост.
Сакън да не ги похваля. Поркам си и чета форумите. JDR-a почна да дефроства през 40-50 мин. Иска да му затворя вратата към коридора май. Приказваме си.
Здравейте, компанията!
Решил съм да си сменям климатика и то с К2У-самурай. Иска ми се да не е съвсем базов модел и от по-нова реколта/примерно нещо след 2008-2009г./ Бях се "въодушевил" по DR серията на Тошиба и вчера и днес обикалям магазини да търся, но засега не попаднах на нищо, което да ми хареса. Попаднах на един PANASONIC CS/CU-X281C2. Реколтата е 2011-та. Мисля, че като параметри ще ми свърши работа за стая в панелен апартамент - 20,5 м2 , 54 м3 , с една външна стена с изолация.
Не зная обаче почти нищо за модела, нито за японските Панасоник като цяло. Разбрах, че има автоматично почистване на филтрите и аспирация.
Ще съм благодарен, ако има някой запознат с модела и знае други подробности за него да сподели. Примерно има ли "тих" режим, показание за моментна консумация /на дисплей или дистанционно/, компресор и др. Всякаква информация ще ми е от полза. Колебая се дали да го взема или да изчакам и да видя дали няма да се появи Тошиба DR. Не съм много на зор, климатикът в стаята ми работи, но съм решил да не чакам да му обявя час на смъртта и тогава да търся спешно машина. Този мога след една профилактика да го монтирам в кухнята, където няма да работи постоянно нито зимата, нито лятото.
Прикачил съм таблица с параметрите и се надявам на вашите мнения и информация.
Благодаря предварително!
Това е топ модел на Панасоник за съответната година и ще се справи със стаята.
Знам за случай, при който този модел при това нов, беше заменен с 5-а серия на Тошиба, защото собственика ѝ не беше доволен от работата му. Иначе е бъкан с екстри и глезотии.
А имаш ли по-точна представа от какво не е бил доволен? И какви по-точно екстри и глезотии има. Свалих инструкцията за експлоатация, но японският ми е мааалко по-слаб от марсианския и не можах да разбера всичко.
Мисля, че климатика беше 22-ка в стая около 15м2 и имаше оплакване от форсирания и повечко шум от въздушния поток. Беше отдавна и само това ми се върти в спомените. Колкото до глезотиите, и тях съм ги позабравил, затова по-добре Сашо да се включи Но бъди сигурен, че японските Панасоници залагат много на екстрите и глезотиите в топ моделите си.
Kак да няма налични Тошиби от ДР серията? Аз виждам към 10 модела 2ра ръка в момента налични, и 4-5 модела чисто нови. И това само на едно място, на други места сигурно има още
Би ли ми посочил къде ги гледаш. Може и на ЛС. Става въпрос само за К2У. Това, че ги виждаш в някой сайт не означава, че ги има в наличност. Търси се Тоshiba RAS 281 или 361 от сериите PDR. UDR.JDR. NDR, което ще рече произведени след 10.2008г. Зная, че искам много, но се надявам, че нещо ще изскочи. Евентуално. Надявам се и ако някой знае или е видял такава да се продава в магазин да пише. Ако нищо не се намери от описаните, тогава ще мисля за други марки и модели с подобни параметри или /не дай боже/ за нов за европейския пазар.
Този пост е редактиран от dilinger; 06-02-16 в 23:26.
Всеки отоплителен уред, с изключение на тези с открит пламък, изсушават по един и същи начин въздуха, при загряването му.
След като обзаведох хол-всекидневна-кухня и спалня с клими остана малкадетска стая ,която е само 7 кв..Според вас заслужава ли си да се купува климатик за такава малка стая.Да ли ще е комфортно ,или ще се получава течение ,незнам предлагаите ,отворен съм за идеи .
В 7 кв, май конвекторче ще ти свърши прекрасна работа.
п.п колега, защо слагаш детето да спи в килера?