Добре де, какво да взема? Затова и писах тук, за препоръки!
Добре де, какво да взема? Затова и писах тук, за препоръки!
Аз не бих взел тази машина за толкова пари! Особено при положение, че бих могъл да взема това Японски Климатици-Пловдив ПЛОВДИВ КЛИМА: Fujitsu AS-F28C NEW
Този пост е редактиран от tony34al; 03-12-15 в 22:14.
Една молба - темата е за конкретна техника упомената в заглавието!
Този не изглежда зле, но дали е японски, май не е!
Отдавна се канех да запиша шума на Тошо, когато падне продължително на минимума си от 170 W с трафа. Вътре се чува един тих къртечен огън , а отвън е доста по-сериозно.РА-ТА–ТА–ТА–ТА-то.
https://www.dropbox.com/s/8f98qivrlr...20001.m4a?dl=0
Коментари? Ако е нещо просто, да вадя стълбата
Вади стълбата, провери тампоните на компресора и тръбата за високото налягане, да не тресе и опира някъде.
Успех!
Здравейте, избраха ми климатик, само чакам да го монтират 冷暖房タイプ ルームエアコン CS-E253A 詳細(スペック) | エアコン | Panasonic. Надявам се да е добър Благодаря на всички, които ми писаха с предложения
Този пост е редактиран от avenger; 08-12-15 в 21:31.
Здравейте на всички!
Първа тема във форума и първо прецакване навярно.
Климата вече е поръчана и най-вероятно няма да се откажа.
Става въпрос за Sharp AY-M28SX - наистина стар модел. Няма да казвам цената, че и на мен ми става лошо.
Предвиден е за стая с площ 20м2 (хол) в стар тухлен апартамент (последен етаж), с изолация, с една северна външна стена (3,6м) с 3 стандартни единични прозореца (нова PVC дограма). Апартаментът е изключително студен. Не съм живял в подобно нещо през живота си.
На квартира съм в този апартамент и сметката ми за ел. енергия между 14.11.2015 и 14.12.2015 е 185,28 лв. - бойлер (нов), готварска печка, хладилник, 2хPC, 1xTV, маслен радиатор - по цял ден в две различни стаи - в зависимост от това къде се намирам - хол 20m2 или спалня 12m2 + от време на време малка конвекторна печка (800W) за кратко (20-30 мин) в една от двете стаи.
Двете стаи са една до друга, с преход.
Въпрос 1 - ще смъкна ли драстично сметката за ток с конкретния климатик ако живея само в хола, без да отоплявам спалнята?
Въпрос 2 - ако сложа и една 22-ка в малката стая и си живея и в двете стаи с отворена врата, ще вдигна ли осезаемо сметката за ток в сравнение с това да живея в едната стая?
Благодаря предварително!
PS Ако някой има конкретния модел, нека да даде мнение.
Satmar, това че машината е модел чийто производство е почнало през 2000 година, не го прави боклук. Друг е въпроса, дали машина е проверена и обслужена както трябва. Ако това е направено, машината без проблем ще Ви свърши работата за която сте го купили. Ако не сте запознат с пълните параметри на машина, ето ги:
Работно напрежение: 100V
Хладилен агент: R410A
Страна произход: Japan
Параметри на климатизатора при 35°C външна температура (27°C в помещението):
Охлаждаща мощност: 2.8 kW (0.6 ~ 3.8), 9556 BTU (2048 ~ 12969)
Консумирана мощност: 560 W (145 ~ 1030)
COP: 5.00 (коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 7°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 4.0 kW (0.5 ~ 7.2), 13652 BTU (1707 ~ 24574)
Консумирана мощност: 765 W (105 ~ 1910)
COP: 5.22(коефициент на преобразуване – енергийна ефективност)
Параметри на климатизатора при 2°С външна температура (20°C в помещението):
Отоплителна мощност: 5.2 kW, 17750 BTU
COP: 5.11 (средна стойност)
Допълнителна информация:
- Plazmacluster - контролиран баланс между положителни и отрицателни йони, което води до почистване на въздуха в помещението и предпазва от натрупване на токсични вещества, мухъл и бактерии във въздуха и върху изпарителя;
- Аспирация за извеждане на замърсения въздух извън помещението;
- Контролирана влажност на въздуха;
- Информация върху вътрешната и външната температура, влажността на въздуха в помещението в %;
- Контролирано чрез таймер самопочистване на изпарителя след работа в даден режим;
Много благодаря за бързия отговор.
Имах съмнения, че моделът е произведен в Тайланд.
Честно казано ми харесва модела дори на външен вид. Характеристиките разбирам че са достатъчни.
Според Вас, втори хиперинвертор за малката стая би ли вдигнал значително консумацията на ток? Ако не сложа климатик, въобще няма да отоплявам стаята и няма да я използвам.
Ако имате възможност, вземете си още една машина. С две хубави машини, ще плащате по малко, отколкото с маслен радиатор.