Ужас.. Не се прави така! Оставили са си ръцете по тоя климатик и стената.
Ужас.. Не се прави така! Оставили са си ръцете по тоя климатик и стената.
Монтажниците не са зидаро-мазачи, че да успеят да си заличат следите на 100% от проблема с първия отвор. Това, че някои го могат, не значи, че е задължително за всички. Не е ясно, колко удобен и безопасен е бил подстъпът отвън, за да се доизкосурят още малко нещата. Не е ясно и това, дали клиентът е бил готов да заплати допълнителни кабелни канали. Би трябвало повече да тревожи липсата на защитно алуминиево фолио от UV лъчите. То, поне е евтино и следва да е атрибут на всички монтажници. Не изглежда да са мърлячи, постарали са се. Липсват кабелни канали вътре, което загрозява.
ДОДО,ти сериозно ли..........абсолютно непрофесионално МЪРЛЯЧЕСКО изпълнение
Ти си бил голям естет! Да не си художник? Наясно ли си какво е поискал или отказал собственика? PVC каналите да не са безплатни? Или монтажниците са длъжни да ти ги подаряват? Знаеш ли какво се случва, ако монтажник падне и се увреди по време на монтаж у вас, а ти нямаш договор с него? Видя ли някъде снимка от далеч, за да се види по-добре как стоят нещата? Или ние сме най-най, а тези, около нас, мърлячи?
При 5 монтирани у нас и в магазина клими,съм наясно КОЕ КАК.Никой уважаващ себе си майстор не би монтирал по този начин.Имам уговорена сума за монтаж и дали ще падне монтажника НЕ Е МОЯ ГРИЖА.Сега колегата,ако реши да го прави както трябва,ще му е по-скъпо,но за това той няма вина.а дали съм естет-не не съм,но монтажниците от една фирма са ЕСТЕТИ и ПРОФЕСИОНАЛИСТИ.Ти би ли платил за този монтаж?
Този пост е редактиран от avenger; 02-06-16 в 21:13.
Безплатен монтаж няма! Предполагам и ти го знаеш много добре. Има евтин и некачествен - като на снимките и нормално скъп, подплатен с всичките му екстри- канали, ал. лента, подмазване и др.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Монтажа е много зле, така се е получил защото има разминаване между вътрешната и външна стена на панелките,и монтажниците са се усетили твърде късно.С канал могат да скрият излгацията,ето подобен случай.
Sent from my "Sony Xperia M4 Agua" using Tapatalk
Мда ве ще го крият .. Произведенията на изкуството трябва да са на показ !
Този пост е редактиран от avenger; 02-06-16 в 21:13.
След като си наясно кое-как и претендираш, че си с опит, трябва да знаеш, че предварително уговорената сума за монтаж е ориентировъчна. КОНСУМАТИВИТЕ СА ТВОЯ ГРИЖА и ако откажеш някои от тях, би могъл да получиш нещо подобно. Аз бих поръчал канали. Хайде да не коментираме чия е вината, при липса на достатъчно факти. Тъпо е! Ако съм поръчал такъв монтаж, ще си го платя до стотинка.
Истината е някъде посредата. Обаче ако някой смята себе си за професионалист не би приел да извърши такъв монтаж.
Търся инфо за този модел - Fujitsu AO-283K? Има ли общо с този - Fujitsu ASV283K | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
Иван, прав си за правото на клиента, но професионалист -аматьорски монтажи не извършва. Професионалистите в подобни случаи отказват монтажа, иначе се превръщат в обикновени шанаджии.
Понякога не се излиза на глава с опърничав клиент.