ако се справят със събирането му от 2 саньота от варнаклима може да стопли
Още ли има фирми дето си натрапват платените услуги за да е валидна гаранцията
Наско, иди при някои, дето не го правят това. Климаджии с лопатата да ринеш ...
Машинката е навършила 12 годинки служба ... и 1000 кинта с монтажа, поне на мен, ми се вижда доста.
Ако питаш за Варна, си е предостатъчна като мощност.
Здравейте, предстои ми закупуване на климатици тъй като се нанесохме в ново жилище малка квадратура общо около 55кв.м. Едната стая е 27кв.м а другата е 14кв.м. Ще ми се да купя два климатика (12-ка) за всяка стая по един. Надеждни ли са втора употреба климатиците и някой съвет относно марка, икономия и разбира се разумна цена. Жилището е ново строителство, със външна изолация, 5 камерна PVC дограма, като цяло жилището е топло със изложение изток-север!
Не разбирам нищо от климатици, моля за малко помощ, ще ми е от полза, Благодаря
И как ги измисляте тия 12ки? Ако за 27 квадрата ви трябва 12ка, следва за половината квадратура да си търсите 6ца.
Я викнете някой дето си разбира от работата да се произнесе адекватно.
Мария Василева, питате за надеждност.
Климатиците втора употреба са надеждни, колкото кола втора употреба - всичко е на късмет. Някой могат да изкарат 10-15 години, а други едвам да избутат гаранцията. Да не прозвучи силно , но е като да си купиш котка в чувал. Ако Ви продадат някой със скрит дефект (неумишлено естествено), който се проявява само при Вас ще берете големи ядове - в същата ситуация съм и аз. Сигурно доста хора ще ме нахранят за тези ми думи, но реалността е такава. Най-лошият сценарии е да се размига с някоя обща грешка (липса на комуникация например), която не казва нищо конкретно и това да не се случва често, но е достатъчно , за да не можете да разчитате на него. Пресен пример от снощи - оставям климатика и си лягам и на сутринта жега не се диша, а той си затворил клапите и си почива. Майсторите обикновено вдигат рамене - при тях работел и т.н. Повторен демонтаж, сервиз, проверка и отново монтаж е специфична и оправдано скъпа процедура. Лошото е, че няма гаранция, че проблемът ще е възпроизведим . Съответно изненадите продължават и т.н.
Не казвам да се откажете, а просто да имате едно наум и да нямате прекалени очаквания. Машините са сложни, с много електроника, която си старее и могат да се получат аномалии. Честно казано никога не съм се притеснявал от това да гръмне компресор или нещо такова, а по скоро от гореописани проблеми, особено ако вече машината е извън гаранция и няма как да бъде сменен(моят случай)!Голям фен съм на тия машинарии и шапка свалям на японците за тях, но когато се сблъскате с проблем разочарованието е голямо. Лично аз в момента събирам средства за подмяната на климатика, въпреки че е уж висок клас, проверен в последствие от квалифицирани хора и т.н ,но такава котка ми се е паднала в чувала.
Гледайте също така да си удължавате гаранцията на време. Повечето фирми продават употребяваните климатици с вкл. 1 година гаранция с опция за удължаване с до още две. Това ще Ви струва между 60 и 75 лв. на година, но според мен си заслужава, за да спите спокойно.
Не искам мнението ми да се превръща в спор между употребявани и нови, защото знаем, че някои нови също не блестят с надеждност.
Пожелавам Ви успех в избора.
Този пост е редактиран от spas.slavchev; 29-07-15 в 16:16.
Привет на всички!Насочил съм се отново към добрите стари японски клими.Реших да разкарам един от тях поради нощно включване на самопочистването ,както и да го настройвам.Но това е друга тема.
Сега съм харесал един SHARP AY-A22VX. Машината не е с лоши параметри, е...не е върха на сладоледа,но за стая 9,5м2 с изолации вън и вътре ,класни пакети и дограма,мисля,че няма нужда от повече.Молбата ми е -има ли някой представа става ли за спалня,шумна ли е турбината ....,защото имах един напомпан от към параметри Sharp,който работеше около по 5 мин. on-off ,което не е за умиране,а проблема беше,че всеки път се чуваше фреона по тръбния път и турбината на вътрешното му тяло се засилваше ,като за последно-(Sharp AY-T22SX).Малка машина,направена за голямо помещение в което да не се спи
Та...ако някой има подобна машина на тази, която съм харесал (дебелия шрифт) или има наблюдения,моля да сподели!Благодаря!
Този пост е редактиран от green; 30-07-15 в 22:01.
Привет на всички, дойде време и аз да се "метна" в дълбокото с избора на К2У - и честно да си призная тази тема ми е "тъмна Индия", така че ще помоля за малко помощ. Да си дойдем на думата, става въпрос за спалня с размери 4,5м (широчина), 3,5м (дължина), 2,6м (височина), изложение СИ, 7 етаж, вътрешен апартамент с топлещи съседи, ЕПК строителство, без изолация и с дървена дограма (знам не е ОК, но и това ще се оправя за напред). Идеята ми е климатика да се използва както за топлене, така и за охлаждане, разполагаем бюджет 1300лв. (с включен монтаж). Отворен съм към всякакви предложения/въпроси - както казах нов съм в тази сфера и си нямам на идея какво и защо и как От София съм и също бих се зарадвал и на предложение за фирма към която мога да се обърна (може и на лично).
аз бих боцнал някое Саньо докато ги има
Здравейте приятели,може би като повечето членове на този форум и аз се лутах доста из информационните дебри на интернет докато ви открия.Благодаря ви,че ви има. Никога досега съм нямал климатик и поради това съм пълен лаик в областта. Изчетох доста ,включително и трите теми за японските клими втора употреба.Накратко.Нуждая се от вашата помощ и компетентно мнение. Касае се за следното: имам две помещения хол и трапезария с обща квадратура 30 квадрата и кубатура от 80куб. метра. Стара тухла,стара дървена дограма западно изложение.Прехода е посредством двойна врата с широчина 1 метър и 60 см. Въпроса ми е следният: След запознаване до ниво обща култура искам да попитам дали този климатик ще е икономически оправдано решение за отопление на въпросните помещения. И въобще какво ви е мнението.
MITSUBISHI MSZ-Z40LS
Цената включваща и монтажа му е 1500 лв.
От Варна съм,благодаря ви предварително за съдействието.
Парите не са ли малко множко за 10 годишен климатик? Въпроса ми е насочен към хората които си изкарват хляба с продажба и монтаж на клими.
Виж дали няма някоя Тошиба за този бюджет.