Модела е добър, макар и на годинки - висок клас, но лично на мен ми изглежда малко слаб за 30м2. Аз не бих рискувал с 12г. машина, ако ще работи на ръба.
Модела е добър, макар и на годинки - висок клас, но лично на мен ми изглежда малко слаб за 30м2. Аз не бих рискувал с 12г. машина, ако ще работи на ръба.
ruuni9, хитачито е най-висок клас като модел за периода когато е произведен. Въпреки, че може да отдаде 4,8 kW при -15°С външна температура, е добре да се довериш и да ти бъде направен оглед на помещението. Така най-добре ще се прецени, дали модела ще се справи.
Този пост е редактиран от Aleksandars; 19-05-16 в 08:11.
Пропуснал съм да напиша, че височината е 2.50м. или 75куб. е стаята. Момчето ме увери, че топлел зверски и ще отоплява стаята, дори можело и коридора? Но, ще погледна и други модели, макар че, ми се виждат добри параметрите на този. Момчето каза, че няма да има проблеми, но затова се допитвам и тук да съм сигурен, че ще върши работа.
За топленето не те е излъгал. Но въпреки всичко, е добре да се прецени дали машината няма да вижда зор, при по дълго задържане на отрицателни външни температури. Модела е със scroll компресор, изключително тиха машина. И освен йонизатор има и minus-ion система – пасивна йонизация.
Еи Руни, майно, дойдохме си на приказката :-) :-)
Послушай ме този път, не си губи времето, нервите и парите а се свържи с този над поста ти и няма да съжаляваш.
Само едно въпросче - Каква е разликата между Hitachi ras-2810rx и Hitachi ras-2810mx? Видях разлика във вътрешното тяло, какво друго?
Hitachi RAS-2810MX | Климатична техника - ЕР ЕС Логистик ЕООД. Професионални решения за климатизация на Вашето жилище.
Скивай буквичките, мх са на по задна позиция спрямо рх, съответно модела е по стар.
Здравейте момчета,
последният път,когато писах тук бях в дилема между два самурая,а именно: HITACHI RAS-E22V и TOSHIBA RAS 225 JDR
Оттогава нещата малко се промениха,надявам се в моя полза и сега съм горд собственик на още един стар японски самурай,а именно:
TOSHIBA RAS 225 NADRX
Сега, за монтажа няма да ви говоря много,с две думи - оставиха си ръцете.Ако някой го интересуват подробности-нека ми пише на лични,ще му разправям...
Та така,много букви,много нещо...Интересува ме,някой може ли да даде мнение за модела... имало аспирация,кислород и прочие екстри... Ако модела е обсъждан вече някъде във форума - дайте линк. Някой ако има превод или ръководство за експлоатация на машината и дистанционното - нека помага също...
Пускам и някои снимки.
Благодаря ви предварително.
Мисля, че няма нищо нередно в това да споделиш коя фирма ти е извършила монтажа.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
хубава машина....................и ти плати за това извращение монтажа.
Да, вижда се че са нямали успех с пробиването на първия отвор. Хайде случва се да попаднеш на трегер, но за истинския профелионалист няма невъзможни неща. Да приемем че са били ограничени от към техника, но защо поне не сложика един кабелен канал поне малко да скрият опитите си за пробиване? Отвън трафа е просто сложен някъде хвърчащ. Монтажа се преработва, дано машината е прегледана качествено и да ти служи дълго време. Предполагам че си направиха труда да вакуумират системата. Честито за новия за теб самурай.
Sent from my LG-D290 using Tapatalk
Този пост е редактиран от Иван Вълков; 02-06-16 в 00:31.
Хе хе ,това преди години се опитаха да ми го приложат.Почнаха да дупчат, после викат я да продупчим друга дупка тази не става.Познай къде дупчиха цял ден докато продупчат.
Този пост е редактиран от avenger; 01-06-16 в 10:26.