Румба, целият етикет е непокътнат, само номинала липсва!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Румба, целият етикет е непокътнат, само номинала липсва!
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk
Нарочно си е изтрит, потвърждавам. От кого е изтрит не мога да кажа!
Двата ми японски климатика са от тази фирма и на двата са изтрити.
Дали те ги трият или така им идват - нямам идея.
На мен ми е ясно какво е изтритото число и не ме бърка това.
Общо 3 климатика съм вземал от тази фирма - единият нов.
И не съм имал проблеми и с трите.
Монтажа е както трябва, вакумиране и т.н. Е, няма глезотии, ама ...
Та така де, изтритото не е повод за тревога някаква.
Гледаш параметрите, ако те устройват вземаш, не слушай кой за къде ги правел, че имал такъв в къщи и т.н. подобни търговски ...
Имат доста модели 2 ра ръка.
Хитачита, Шарп, Тошиба, Национал и тн.Горе долу със сходни параметри като този който снимах СОР а от 5 до 6 варира.
Имат и нови.
Аз отидох за Mitsubishi FH35VE при тях е 2500 ако не се лъжа с монтажа. Показаха ми Фуджитсо Нокрия нова май 15 ка с най високия СОР максималната мощност била над 9kw.само дето пластмасата пукала при промяна на температурата.
Още няколко модела ми показаха които били правени в Япония но бяха от 3200 до 4000 лв.
Показаха ми и 2 ра употреба които имали параметри по добри от новите защото били за Япония където изискванията били сериозни.
И тотално се обърках.
Някои с много екстри, вентилация, озон, филтри, прахосмукачка .
Колкото по мощни стават по нисък става СОР а. Все известни марки.Но кой ще се справя най-добре с отоплението...
Изпратено от моят SM-N910C с помощта на Tapatalk
За да ти се отговори, напиши точните модели. Не е важна марката, а конкретните модели.
От Fujitsu- то ще си много доволен. Много топлеща машина е. При моето няма пукане, няма шумове. Чудиш се работи ли, не работи ли. Мисля, че няма да сбъркаш. Моето е с близки параметри на това, което гледаш. Тази зима на минус 19-20гр не отказа да топли. И най ме удиви с това, че работеше изключително тихо на тези зверски температури.
Няма смисъл да изтриват номинала и то на охлаждане при положение, че го има в номерацията на модела. Но ако на всички е така...
Да ама я си представи, че тези, които се виждат ги заявяват за "правилни" - 4 на охлаждане и 5,5 на отопление. Много знае клиента бай Пешо, кое, какво значи. Доверява се изцяло на сладкодумните приказки на търговеца и купува.
Не, че това прикриване на реалните данни е решаващо за работата на климатика ако е положено нужното внимание и усилие за поднасянето му в търговски вид, но е подвеждащо и заблуждаващо клиентите. Нещо, като шмекериите на ВАГ...
Е, има си дребни излъгвания. Като навсякъде.
Забелязъл съм да ги водят по мощността която отдават при 2°, а не по номинал.
Така че, избираш модели, проверяваш им характеристиките и решаваш.
За мен е малко тъпо да се водят климатиците по номинала на охлаждане. Ако ще е за топлите страни - бива.
Ама на тая нокрия да ѝ кажеш че е 9-ка, когато отоплението при нас е в пъти по-тежък режим ...???
Има огромна разлика между 9-ка Хайер и тази 9-ка май, а?
Но бай Пешо знае само, че комшията му си е купил Хайер 12-ка и тази нокрия ще му иде слаба.
Има резон малко в завишаването, но не е най-правилният начин.
Имам 13-ка дайсейкай 8, европеец, който през това лято достигна разход до 850W, не достиган през никоя зима. В 25 квадрата помещение, на 2,80 метра височина, стая от къща, 3 външни стени. Как мислиш, тая прехвалена японска 28-ца на фуджицу, дали нямаше да си подпали трансформатора това лято? И аз съм върл противник на презапасяването, ама и това не го разбирам.
Не знам за коя 28-ца говориш, но моята това лято на 40-44гр външна температура и зададени 24-25 на ДУ, си кротуваше на 270-300w. И трафа не съм го видял да пуши.
dodo нещо е барал по дайсейкая и го е чипосал.
850? Множко ми се види.
Да не е при първоначално включване само?
Щото имам Тошиба UDR в такава стая с 3 външни стени, също по-висока от нормалното + плоча на тавана без изолация и дограма.
И не съм забелязал подобно поведение, напротив. Често си изключва даже.
Но при отопление, хммм вижда зора.
Аз пък съм ЗА презапасяване!
В другата стая съм презапасил яко и проблеми нямам. Колкото му кажа толкоз прави за отрицатено време!
Всеки си има мераци, да си ги следва както му е удобно!