Машината наистина е "голяма" за помещението, но ще има ли някакъв дискомфорт от това при наличието на двойнороторен компресор и минимум от 300W / 50W- електрически/?
Машината наистина е "голяма" за помещението, но ще има ли някакъв дискомфорт от това при наличието на двойнороторен компресор и минимум от 300W / 50W- електрически/?
Благодаря Сашо! Приемам предложения за конкретни машини,проверени и налични в Пловдив, марката е без значение.
Да, ще има. Казвам го опит - машина със същите параметри в помещение 18~20 m², без изолация, тухлен блок, втори етаж, среден апартамент. Разбира се, монтирана по желание на клиента, който прекрасно беше запознат с начина на работа на такъв клас машина. И въпреки всичко, желанието му беше изпълнено. Даже и при доста отрицателни температури, машината работи като включва и изключва. След време беше преместена в по голямо помещение и нещата си дойдоха на мястото.
Ето как е при мен: 361 PDR, 21 m2, панелен хол с една външна изолирана стена с прозорец. В момента работи на 50-60W без да изключва, при външна 15 и вътрешна температура 22 0С. При мен работи малко он/офф само при първото пускане, преди да темперира стаята и външна 19-20 0С. Единственият "недостатък", ако изобщо е такъв е, че трябва да се задава малко по-висока температура, но това е от по-високия монтаж, а не от машината.
@spst, или нямаш таван, или машината ти е повредена
361, хардуерно е същата като 281, затова няма проблем.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Монтажа се пада срещу вратата на 13 кв.кухня, почти винаги отворена.
Сашо, а ако се намали мощността от подменюто на 50 или 75%, ще има ли ефект? Моята на охлаждане я държа на 50%, а на отопление-на 100%.
Да поясня че съм от пернишкия край, а зимите тука са сериозни!
В инструкцията са изтъкнали други причини, но мисля, че това, което казваш е по-логично-поне за нас, за японците кой знае.
Ще споделя нещо, на моята 6-ца на охлаждане няма значение дали е 50% / 100% развърта се до тока в сервизното около 4,2А / 860W. На отопление се ограничава със съответното избиране 50% или 75%. Максималният ток на отопление е около 8,5А и половината от 8,5 са повече или почти колкото максимума при охлаждане. Не знам как е при другите тошиби.
/Не знам да ли се разбира какво точно искам да кажа/
Може и да греша, но ми се струва, че сравняваш номинален ток на охлаждане, с максимален на отопление. Разгледай и помисли. Аз не съм мерил ток, защото на охлаждане, трудно ще достигне дори номинал, но при намаляване тока на 50%, отчетливо се намалява студа, иначе на 100%, много ми мръзнат краката.