Страница 294 от 356 ПърваПърва ... 244284292293294295296304344 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,396 до 4,410 от общо 5339
Like Tree2911Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Не, нямам. Подобни модели идват много рядко. За 19 години съм виждал само два пъти колонни модели и няколко подови модели. Касетки, също са идвали, но....Ако машините са проверени, не виждам какво Ви притеснява. Имайте предвид, че технологично, подобни модели са по-добри от класически стенен модел.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Поморие

Без да искам да се натрапвам, но някаква препоръка по моя въпрос?

4. Novice
    Тук е от
    Jun 2014

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Не, нямам. Подобни модели идват много рядко. За 19 години съм виждал само два пъти колонни модели и няколко подови модели. Касетки, също са идвали, но....Ако машините са проверени, не виждам какво Ви притеснява. Имайте предвид, че технологично, подобни модели са по-добри от класически стенен модел.
    Притеснява ме само липсата на информация, по спецификация, която имам от фирмата изглеждат повече от добре, както писах по-горе помещението е около 35 кв., но е високо около 3,70 и има загуби от не качественото остъкляване. Ще работят нпн стоп и ми се иска да поддържат 17-21 градуса, 21 само от 8 до 17.

Предложиха ми ги от Варна Клима, виждам че фирмата е 15 год., с офиси и в други градове и собствен сервиз във Варна, което е супер. Просто ме наплашиха, че е ОК рециклиран, но понякога самото рециклиране можело да включва заминал компресор който се заменя с някакъв, какъвто се намери и после машината осъкатявала и ставало по-зле, това са ми тревогите, просто незнам какво да гледам преди да купя, защото е малко котка в чувал - нито знам какъв е оригиналния компресор и дали е сменян, нито дали спецификациите които са ми дали са за този модел.

Разликата между двата е около 350 лв, затова ми се струва по-добре да заложа на по-големия за резерва.

Иначе подобен касетъпен климатик таванен може ли да се монтира и работи и на по-ниско помещение - примерно 2,50 м?

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

5. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Asgard, Toshiba RAS-225ND или Fujitsu ASG225K (модела има същите параметри като тошибата, но и има и плазмен филтър).
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 29-12-18 в 11:01.

6. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Newbie, мога да Ви уверя, че при подобни модели, смяна на компресор не се прави, защото компресорите които се влагат вътре, са в пъти по-добри от тези използвани в стенни модели. Икономически не е изгодно подобна смяна. Ако машината не покрива напълно техническите параметри заложени от производител при нейната проверка, не мисля, че трябва изобщо да бъде пускана за продажба.
    Newbie одобрява това.

7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Поморие
    Asgard, Toshiba RAS-225ND или Fujitsu ASG225K (модела има същите параметри като тошибата, но и има и плазмен филтър).
    Благодаря Aleksanders. Остава вече да видя дали си заслужава 140лв за плазмен филтър, че не съм много запознат с тази технология.

8.  

9. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Прикачени изображения Прикачени изображения

10. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Сашо, ЛДС копие на това японче ли е.Касетата върши перфектна работа.
    Gyokov одобрява това.

11. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

edi1, да.

12. Novice
    Тук е от
    Jun 2014

Благодаря за отговора Ви и отделеното време.

Предполагам, тези тестове се правят в сервиза и трябва да приема информацията за вярна.
    Newbie, мога да Ви уверя, че при подобни модели, смяна на компресор не се прави, защото компресорите които се влагат вътре, са в пъти по-добри от тези използвани в стенни модели. Икономически не е изгодно подобна смяна. Ако машината не покрива напълно техническите параметри заложени от производител при нейната проверка, не мисля, че трябва изобщо да бъде пускана за продажба.
    Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

13. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Поморие

Благодаря още веднъж Aleksandars.

Притеснява ме това, че машината е на близо 15 години и не се знае колко работа ще върши тази плазма.
    По-принцип знам, че не би трябвало да има значение къде са произведени, но ми направи впечатление Фужитсуто-Китай / Тошибата-Япония.
    Май най-накрая визуално ще ги избирам на място колкото и несериозно да е

14.  

15. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Newbie, за работа и информацията която се предоставя на клиентите, мога да гарантирам само за нас. Относно тази фирма, не мога да изразя мнение.Или им се доверявате или не.
    Newbie одобрява това.

16. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Asgard, щом имате подобни притеснения, явно не сте за подобна техника. Fujitsu още от 1999 година, произвеждат всичките си модели в Китай, независимо за кой пазар са. Плазмения филтър не се изхабява и не работи, ако се повреди механично. Дали работи в конкретния модел, не мога да кажа.

17. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Живее в
    Поморие

Не съм изобщо запознат с климатичната техника така е. Имам едно европейско Fujitsu за, което по спомен пишеше, че в Япония е произведено. От форума знам, че не е вярно, но заради това и ми направи впечатление, че на японския пише Китай.
    Благодаря за разясненията Aleksandars. Най-вероятно малоумни за вас, но не и за мен.
    Ще видя коя от двете машини ще избера все пак от Fujitsu по принцип съм доволен и ще пиша в темата как се представя избрания модел след монтажа.

18. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Asgard, има колеги които спекулират с невежеството на потребителите и от там нещата отиват в батака. Това важи и за новите машини...Ако трябва да бъдем точни, тошибита е произведена в тайландския завод на марката за Япония. Ето Ви табелките на двата модела. Има "колеги" които режат част от лепенката или по някакъв начин прикриват някой надписи, именно за заблуда на потребителя.

Прикачени изображения Прикачени изображения
    Този пост е редактиран от Aleksandars; 29-12-18 в 13:40.
    SPSt одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 13:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 09:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 17:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 15:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 22:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе