Spst, един съвет..., Лятото пробвай машината в режим обезвлажняване. Ще усетиш комфорта...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Spst, един съвет..., Лятото пробвай машината в режим обезвлажняване. Ще усетиш комфорта...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Пробвал съм го-наистина студът е "по-мек", обаче понеже не държа климатика 24ч. включен и по-често по навик натискам синия бутон.
При машина с такъв минимум,не би трябвало да има проблем.При мене днес пуснах китайския ми климатик на задание 22 гр в 25 кв. студен хол и работи без да спира,а минимум по книжка му е 180 в. консумация.
Е не е ясно казано. Но максимала на охлаждане е почти половината от максимала на отопление. Както и да е.
И аз търсих-рядко тъпо написана инструкция за европейските модели. Никъде няма номинален ток, Прав си за максималите, но номиналите се различават доста по-малко и затова ти написах, че се бъркаш. Максималите не са за "нормален" режим на работа, номиналите са по-важни. Ако искаш да разбереш догодина на охлаждане в работа на 100% виж тока, след това намали на 50% и пак го виж. Не се сещам за друг начин.
Виж как са при мен тези данни:
..............................................Охлаждане ...........Отопление
Топл. мощност (kW)...... 3.6(0.2~4.2).... 4.2(0.2~7.3)
Ел.мощност (W) ..........860(45~1170).. 840(45~2000)
Ток (А) ...................................8.89 ............................8.78
Обърни внимание на голямата разлика в макс. м-ст при охлаждане и отопление и на почти еднаквия номинален ток.
Мисля, че и при теб ще е така.
Написах ток, но и за консумацията забелязах, че я няма.Дават някакъв макс. и мин ток, поотделно на двете тела или работен ток от-до за двете тела. Някои дават консумация поотделно на двете тела и само номинална топлинна мощност, нямо COP, SCOP или енергийна ефективност изобщо. Въобще пълна боза, от която можеш да се объркаш, но не и да извлечеш полезна информация.
Само за проба беше, пуснах го на 100% като бяха жегите / те не бяха кой знае какви жеги това лято / с минимално задание за да се форсира, после дадох на 50% и ватметъра пак си показваше 860W. И докато не му върнах заданието на 25 не намали. Сега дали при други условия външна/вътрешна температура може и да качи повече не знам. Сигурно, но все пак е 10-ка. При отопление веднага отреагира и на 50% сваля на 1200W. Не за друго просто ми направи впечатление.
Миланов, приятелю, с най-добри чувства ти казвам: спри с експериментите и си гледай живота Имаш нещо грешно в постановката или измерването или и двете. При 1200W Максимума /ако климатика е решил, че трябва да работи там/ е 2400, а това са над 13 А. Като гледам графиката на твоя климатик, той се развърта до 8.2 А. Няма как-сещингс. Виж моя до колко W и до какъв ток се развърта, а е 14-ка по номинал на отопление. Нещо бъркаш и по-добре пий едно малко като мен. Наздраве!
И откога на Миланов климите са втора употреба? А, забравих, че се продават във форума.
Миланов, трябва да отидеш в централата на Панасоник да им тестваш климите и да им обясниш грешките. Знаеш ли какви Хай Тек джаджи имат там.
Може и да греши уреда. Нямам претенции за абсолютно точно измерване. На табелата на външното пише: max 1960W. Виждал съм показание 2380W. Даже съм го писал миналата година. Може и да не е вярно, не знам. Същото уредче на MHI-то измерва на макс 1400W. И в този ред на мисли съм склонен да приема за относително верни показанията. А и половината на 2380 са около 1200. Дори да се измери с най-точното мерило, и примерно покаже около 2300W какво от това. Споко, няма драма. Само си споделям. Докато си игрaх лятото с дистанционното открих бутона ECO. Като го натисна и в рамките на минута консумацията стaва 110..120W. Сваля от 400W, примерно. Ако съм пуснал климатика преди 3-4 часа тези 120W си ги държи с часове. Ако вдигна градусите обаче подкарва on/off и става спарен въздуха в стаята.
Това като информация де. Поизтърках малко бутона ECO.
Какъв ти е уреда? Отчита ли cos ф? Нещо не ми се вярва при деклариран максимум 1960, да вдига до 2380W. Моят веднъж се опитах да го изтормозя да вдигне максимума от 2000, но повече от 1930W с трафа не вдигна.