Направил си една малка екскурзия....Дано хотела, вечерята и разходката са били на ниво. В това отношение Плд има какво да покаже и предложи....
Аз пък за го питам като има направо ненормални Саньота,Дайкини и Мицута,и Шарпове които като ги закачиш на стената и се чудиш дали не е на обратно климатика със всички екстри, защо Тошиба?
Саньо е много скучна машина .. слагаш го и забравяш за съществуването му ..
егаси,колко години живот ще има тази машина,гледам е 2003 производство,а доста хора я хвалят.
Пак разводнявам, но няма да се сдържа (тренирал съм и играл дълги години футбол ) - до един момент, след това ставаш чуплив, почва да те боли тук, после там, ставаш по-муден и бавен, трудно се възстановяваш... То май същото важи и за техниката... Всичко си има някакъв предел.
Много си прав! Въпросът е там, че има футболисти, които спират на 26г. и такива, които карат до 50. Мисля, че тази аналогия е добра, сравнявайки материалите, качеството на сглобката, софтуер и т.н. Нали знаеш, че Япония е много бедна на ресурси страна, най-големият вносител на метален срап и всичко това се отразява на качеството на продуктите им. Понеже ми е специалност, ще ти кажа, че това разделяне на битовото напрежение на 100 и 200V, също е подчинено на тази идея и е направено с много мисъл. Знаеш ли за друга държава, където в дома си хората имат контакти с 2 различни напрежения? Аз не!
Здравейте,
Пиша с молба за съвет - въпреки, че прегледах голяма част от темата, не бих казал че съм готов да направя информиран избор сам, а времето за мислене изтече. По ред причини се спирам на японски климатик, пари има само за втора употреба. Без да съм привърженик на конкретна марка (да не говорим за модел), в четвъртък най-късно трябва да поръчам нещо за помещение около 25 кв.м. в нова тухлена кооперация, което се ползва от две възрастни жени. През лятото е било сауна, зима там не са карали още, друго не знам какво да кажа...
Та за да не е съвсем "на тото", моля ако някой може поне да ме откаже от по-калпавите варианти в линка по-долу (питам само за тези от 900 лв., от екстри няма нужда). Предварително благодаря.
Всички предлагани климатици Варна с мощност 14000 BTU Japan Clima
Доколкото съм чел отзиви за тези фирми, не малко от моделите изложени на сайтовете им, често ги няма като наличност. По-добре питайте на живо какви имат налични и тогава търсете съвет. Също така независимо, че са К2У, хубавите модели не са евтини. Да, по-евтини са от аналогичните чисто нови модели, но не са "без пари". Тези, които си заслужават, доста бързо се продават на познати.
Има и японски модели, които се захранват с трифазно напрежение, без неутрален проводник. Особено от по-старите дето смучеха повече ток. Както и моно 200 и 100. :-)
В японските инструкции са показани формите на контактите за 200 и 100V машини. Въпреки, че едва ли ще успееш да вкараш 100V щепсел в 200V контакт, те си държат на сигурността и си ги рисуват в инструкциите.
На 3ф ел.двигател не му трябва нула, а ако има 4-ти проводник, той е към корпус.
- - - - - - - - - -
Не се впрягай! Миланов е пич и разбира и носи на майтап.