Колега , как успяха да "измерят" фреона на тази машина ? При положение че той се тегли на везна ...
Колега , как успяха да "измерят" фреона на тази машина ? При положение че той се тегли на везна ...
Да пробват вътрешното ти тяло с външно от друг модел или да сложат само компресора на мястото на твоя дефектирал?
Пловдив, майна !Искат да сложат друг агрегат, оборудван с компресора от последната снимка. Да тестват няколко дни какво се случва и ако се разберат електрониката с новия агрегат да си стиснем ръцете. Изключително съм благодарен за отговорите Ви и отделеното време.
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
На мойто Хитачи европейски модел 25wx8 компресора е eu1011е7 скрул, той е от последните модификации имам едно външно тяло ми беше изпаднало за резервни части, компресора му стои също.
Запасяване с резервни части май не си струва вече(освен ако не си ги взел без пари). Счупи ли се климатикът - най-добре си вземи нова машина на R32 - близо 30% по-висока ефективност...
Ама някои от нас ползват машините си и за отопление, при което масовите модели на R32 са поне 100% по-ниско ефективни. В превод на езика на джак - поне два пъти по-ниско ефективни. Тези, с панасониците, по-трудно схващат, защото не познават хубавите машини (и аз да обобщя, в твой стил) [emoji846]
Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk
Додо бъркаш се,новите Японки и Европейки на r-32 бачкат по-добре от тези на r-410.Закачи едни монометри и сам ще се обедиш как се разбесняват тези на r-32.Или на машина с r-410 добави малко r-32 да видиш какво се случва,става същото като бензин с добавка.
Неката2, друго имах пред вид. Фреонът не е лош, но в масовите модели го намалят като количество, сравнени с тези на R410A. От там падат обемите на изпарителите, съответно способностите им да поглъщат ефективно топлината. И като теглиш чертата виждаш, че си налял в една система някакъв як и ефективен топлоносител, който няма какво да пренася! При високите класове го няма този проблем и само там можем да говорим за ефективност. При ниския и среден клас липсва дори и ефикасност.
Пак не си прав,плътноста на фреоните е различна,една и съща бутилка за фреон събира различно количество на r22-13kg,на r410-11kg.за r32-9kg. за да се изпари или кондензира r22 му е нужна повече площ на топлобменика и по-широки тръби( повече тегло) от тези на r-32.С по малко количество фреон и топлообменик r32 постига по-добри резултати заради по-добрият пренос на енергия.отделно има деректива за намаляване на използваните материали в един A/C.
Напротив, прав съм! Ти го обясни току-що в горния си пост. При по-малък обем на топлообменника (R32) имаш и по-малка контактна площ (повърхност). Това означава по-висока необходима скорост на преминаване на въздуха, от който се отнема топлината или повече вложена еленергия и шум. Следва по-лесно и бързо заскрежаване ==> по-чести дефрости и по-лош топлообмен. Тези 3 неща сриват ефективността при отопление, когато температурите вън паднат до +2°С и надолу. При +7°С проблемът го няма. Затова хората се връзват на табелки и реклами. Предполагам знаеш, че поради тази причина R32 го сменят с нов.