Обещавам да давам обратна връзка периодично !
Извинявам се много. Един бърз въпрос. Това какъв компресор е? Инвертор, хиперинвертор?
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk
Въпроса е меко казано глупав...Не съм чувал за хиперинверторни компресори?! Тази простотия от къде я чухте?
Аматьор съм явно . Това ми е в климатика и не работи добре. Стои в хиперинвертор Хитачи. Оригиналният ли е? Как мога да разбера?
Това е скрол компресор, слаган в доста машини.Кажи модела на твоята.
Hitachi RAS E22S. Нещо компресорът се дъни. Не работи добре. Замерваха го и това казаха. И понеже е втора употреба се чудя дали е оригиналния му или заместен с нещо евтинко и неикономично.
Оригиналния е за модела климатизатора който имате. Машината Ви е висок клас. Друг е въпроса, дали проблема е в компресора или е по лесно да го набедят....
Звукът му се промени скоро и не може да вдигне повече от 23°. Дойдоха, замериха го и казаха, че не може да вдигне достатъчно ампераж и да нагнети достатъчно фреона. Хубава машинка е да, но ще ходи на боклука за съжаление.
Мериха и фреона. Казаха, че е ок. С амперклещи замериха тока на компресора и от там им стана ясно, че не работи както трябва. Аз го ползвам още, но чакам следващата сметка за да преценя дали неработейки добре, харчи повече енергия.
Ето тук един се е оплакал, че японски климатик втора упротреба - топ модел с коп над 6, при същите условия му харчел повече ток от посредствен европейски модел с коп 3,8
https://forum.setcombg.com/всичко-за...т-2-a-10.html
Шапка ти свалям за упоритостта! Сред всички 1510 поста в тази тема, да намериш негативен от 2012г. за машина, която явно е имала проблем. Явно това го правиш за спорта, защото при машините на 220 V ще ти много, много по-лесно!
Предложиха ми да тестват с друг Hitachi агрегат с компресора от снимката. Разликата с настоящия са последните два знака.Не мога да преценя дали си струва цялото упражнение. Не ми е ясно дали ще се получат нещата и ще заработи добре и икономично, като хиперинвертор.