Минимума на който може да падне е 60-70 вата според трафа .
Минимума на който може да падне е 60-70 вата според трафа .
Явно при тоя модел поне при мен турбината не се намаля когато е на ръчна втора или трета степен.Когато мине в оф турбината продължава със същата скорост да се върти и затова се учудих,вчера на 23* зададени влезе в оф и работеше на 35,40вата турбината се въртеше със същата скорост,външната перка не се въртеше.Днеска падна до 65вата и доста си ги държа при зададени 25* на дистанционното показваше 26 вътрешна и 17 външна,перката и компресора работеха.
- - - - - - - - - -
А при вас при изключен климатик от дистанционно отчита ли повече консумация на уреда при мен на тошибата отчита от 40 до 70 ампера и от 4 до 6 вата.На фуджицу отчита 200,320ампера и 5,8 вата незнам защо ампеража е толкова висок.
Може ли снимка на уреда с този ампераж.
Няма как да е така. Нещо не е наред. Никъде в климатика няма такъв голям ток.
Довечера ще кача че съм на работа и климатика е изключен от контакта.
- - - - - - - - - -
Screenshot_20220517-162022_Tuya Smart.jpg
- - - - - - - - - -
Ето ти го.
Това мА (мили ампера) демек 0.32А е консумацията
Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk
Този пост е редактиран от slavimaster; 17-05-22 в 19:10.
Ясно е, че се е объркал клегата. Все пак обсъждаме климатик, а не - електрожен.
С тока съм на вие,а тогава на другия защо е толкова малко.Screenshot_20220517-171609_Gallery.jpg
Здравейте,
Имам дилема за закупуване на климатик за панелно жилище на баща ми. Ще се ползва само за отопление. Локацията на жилището е в Родопите обл.Смолян.
Стая ~19-20кв, с две външни стени и Пвц дограма на едната от стените, северно изложение и без изолация към момента.
Кой от долу описаните е най-добрия вариант за отопление и нисък разход на ел.
Toshiba RAS2511D
Toshiba RAS2810D
daikin F28LTES
mitsubishi msz-GU281
mitsubishi msz-bxv288
Благодаря ви предварително.
Този пост е редактиран от rbh; 23-06-22 в 15:24.
Здравейте,трябва ми изолация за компресори за два климатика,ако има някой който се занимава с климатици и има развалени за части.
След реално измерване на стаята се оказа 17,5кв.м 5 х 3.5м и обем 45куб. м. Имам дилемата за 25-ца или 28-ца 100V-тов както и къде да бъде монтиран.
Над прозореца разстоянието до тавана е 39 см като се махне кoрниза и пердето. Обмисля се и размяна на дивана със секцията да се направи скоро.
Прилагам снимка на помещението, но ме извинете за безпорядъка.
Ще съм благодарен на мнение по въпроса.
Този пост е редактиран от rbh; 13-07-22 в 10:40.
1 - во и най важно - направи си изолация
2 - ро - вземи си 28-ца, в Смолян си срава студено. Аз имам 25-ца в подобно помещение, 100 волтово японче. Топли добре но под минус 7 се задъхва. За охлаждане не знам, за 10-на години съм го пускал 3 или 4 пъти.
3 - то сложи вътрешното тяло над прозореца. Разкарай корниза и пердето. Добре е по възможност да духа по дължина на стаята.