Две машини, като посочените биха докарвали температура около 20°С в помещението - проблема ти е големите загуби...
Две машини, като посочените биха докарвали температура около 20°С в помещението - проблема ти е големите загуби...
Здравейте!Помагайте в жегата в Пловдив.Старият ми климатик гръмна, налага се нов.Като по спешност -втора употреба,японски, но да е икономичен,че старият не можеше да се похвали с това.- помещение 35 кв.метра, супер изолация външна и алуминиева дограма.Височина 2,70-стандартана.
Едно от предложенията е това
SHARP AY-P36XC Параметри на климатика при 35°C външна температура :
Охладителна мощност : 3.6 kW / 0.6 ~ 4.0 /
Консумация : 810 W / 140 ~ 1060 /
COP 4.44 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 7°C външна температура :
Отоплителна мощност : 4.8 kW / 0.5 ~ 7.5 /
Консумация : 975 W / 105 ~ 1865 /
COP 4.92 /коефициент на енергийна ефективност/
Параметри на климатика при 2°C външна температура :
Отоплителна мощност : 5.4 kW
вътрешно тяло размери : 308х890х240mm 13 kg
външно тяло размери : 580х780х265mm 39 kg
Налични Екстри:
Plasmacluste Йон Генератор - пречистване и освежаване на въздуха;
Aспирация за извеждане на мръсния въздух ;
Самодезинфекция и изсушаване на топлообменника;
Система за въздушен поток Coanda (топъл килим)
Този пост е редактиран от denta; 05-08-13 в 15:49.
Мисля , че ти трябва по голям размер , тази машина не е за 35 кв .
Тази машина без проблем ще се справи с това помещение, предвид неговите условия. Още повоче, че е с двойно роторен компресор на тошиба.
Щом колегата казва че става за това помещение , значи проблеми няма
Здравейте! Имам нужда от помощ при изборът на клима.Става въпрос за град Сливен вилна зона на около 100м има гора и балкана е на една ръка разстояние,често духа доста силен вятър. Мансардна спалня с коридор и баня около 20кв,помещението е добре изолирано,с качествена дограма. Единственият проблем е ,че е с разположение входна врата(най-високата точка 2 м.)-изток,голям прозорец в коридора-юг(на който няма ролетна щора,защото е трапец с прав ъгъл),малък западен прозорец на банята-запад и малък прозорец на спалнята(с ролетна щора) също запад(височината на стената там е 1.5м). Най-ниската част е 1.5м,а най-високата 2м. Предполагам средна височина 1.5м. Климатикът ще се ползва само,когато е много горещо и когато ни мързи да запалим парното. Друго пояснение,покривът е керемиди,греди,каменна вата,гипсокартон. От където идва и горещото. Това е най-топлата стая в цялата къща. За съжаление аз се гърча в нея.
Едно не разбирам стаята на сестра ми е в съседство северозапад и тя все още спи със зимният юрган и на затворен прозорец,а аз на отворена врата и прозорци.:rolleyes:
Бюджета е равен на качеството. Искам да взема нещо,което наистина си заслужава и да ми служи доволно няколко години.
Предложения?
чл. 18. Забранено е триенето на мнения и тоталната им промяна след като вече е дискутирано и някой друг участник е отговорил на него. Изключение се допуска само ако мнението ви е последно в темата по време на редактирането му!
Този пост е редактиран от Aleksandars; 09-08-13 в 22:27.
Това не е ли тема за К2У и не става ли въпрос за такива климатици?!?
Да темата е за втора употреба, но "колегата" бърза да се изкаже неподготвен....
Не разбирам от климатици,но нека кажем една цена примерна 1000лв с монтаж. Така по-добре ли е?
лично мнение-щом имаш парно,но някога ще те мързи да го палиш си вземи машина ,която и ДА ТЕ ТОПЛИ.не си мисли,че втора употреба и евтино са синоними,а сега корифеите да ти предложат модел............