Нито едни от изброените модели няма да ти свърши работа в твоето помещение - хитачито е с номинал 3.6 kW, саньото с номинал 2.8 kW, бивъра с номинал 3.2 (между другото, това не е точния модел - нещо си объркал сигнатурата).
Нито едни от изброените модели няма да ти свърши работа в твоето помещение - хитачито е с номинал 3.6 kW, саньото с номинал 2.8 kW, бивъра с номинал 3.2 (между другото, това не е точния модел - нещо си объркал сигнатурата).
Варна.
Бюджет - ами де да знам, 1000 +/-100
"Тези са минали покраи 14-ки в някои склад" - кажи нещо повече за конкретните модели, че грам не разбирам от климатици.
Сега съм с Панасоник 9-ка, не е инвертор, стар... на 30 градуса външна се задъхва, не спира.
- - - - - - - - - -
Значи Хитачито е наи-мощтно, така ли? А като цяло моделите читави ли са.
За сигнатурата - напълно е възможно, може да съм сбъркал докато съм ги преписвал.
Този пост е редактиран от radulan; 30-08-13 в 00:20.
за 1000лв. 30кв.м.-абсурд(говорим за МАШИНА)
radulan, отиваш в тази фирма която ти е предложила тези машини и искаш да ти предложат модели които са поне 5.0 kW номинално на отопление. В този случай, охлаждащата мощност трябва да е 4.0 kW. Записваш предложените модели (като гледаш правилно да препишеш моделите - пише ги на вътрешните и външните тела, като се различават с по една буква) и после ни ги показваш тук, за да ти кажем кой от моделите е с приоритет.
Отопляваме се с локално парно зимата. Много рядко, няколко пъти в годината се налага алтернативно отопление. Фирмата е същата която си посочил и в момента 28-ци имат само трите модела които съм написал по горе.
Нищо не писахте за конкретните модели - читави ли са, калпави ли са или са ми само малки. Имам и още едно помещение за където ще копувам клима (20 м2, пвц дограма, изолация) и ако от тези трите модела има добър, ще го сложа там, а за по голямото помещение ще търся по голям.
Та пак да питам - сами по себе си добри ли са моделите или не стават?
Ами и 3-те са доста стари модела и не блестят с параметри и екстри . По добре изчакаи по добри предложения и тогава пазаруваи .
Ето инфо за хитачито www2.tochi.hitachi.co.jp/ra.drowing/ZUMEN/AC2809RX.PDF
На линка пише всичко модел 2003 година коп 4,9 , развърта се до 5 KW при -15 остават към 3 KW
Така и направих. Предложиха ми BEAVER SRC36SC (номинал отопление - 4,5 охлаждане 3,6). Само за охлаждане достатъчен ли е? Добър ли е модела?
За по малкото помещение - точния модел на хитачито е RAS-2809RYX. Този "Y" променя ли нещо или е сама козметична разлика.
За същото това по малко помещение 20м2 ми предложиха и един NATIONAL H283A 3.6/2.8KW COP 5.03.
HITACHI-то или NATIONAL-а е по-добрия вариант? И кои е по тих?
Този пост е редактиран от radulan; 31-08-13 в 16:00.
Те хубаво ги предлагат, но видяхте ли ги как изглеждат? Казахте, че са останали само тези 28-ци, които може би не са в добър външен вид и с неоригинални ДУ, а цената им е поне 850-900лв. На тази цена има ново Hitachi RAS-D10EX3, което за охлаждане на 20-28кв.м. е предостатъчно.
Ако държите на японски ВУ изчакайте да заредят и тогава си изберете по-запазени и хубави бройки. Без това летния сезон е към края си и почти няма да има нужда се ползват на охлаждане.
Външния вид е приличен.
Дистанционните са оригинални.
Цената е 1100лв. с монтаж, траф и 3години гаранция и гарантиран след гаранционен сервиз, имали били части.
Да разбирам ли, че са лоши (стари) модели?
Hitachi RAS-D14EX3 - не можах да намеря, бил много стар.
Иначе за нов това бива ли го:
http://hvac.srlogics.com/airconditio...ppa-rac-35-wpa
Какво е К2У. Коя е фирмата.
Този пост е редактиран от radulan; 31-08-13 в 19:45.