Ръчно
Сашо,на тошибите,чак от 2009г. ли се местят перата автоматично,или пропускам някой модел?
На големите машини се местят с мотори, но става въпрос за модели от 2004 мисля нагоре...Да ти кажа честно, не съм обърнал внимание точно от кога го има. Със сигурност, NDR при големите го има.
Здравейте, мисля да си купувам климатик втора употреба надявам се да изразите мнение за SRC35ZJ-S. Глася го за помещение 28кв къща в Пловдив втори етаж последен, пвс дограма изолация. Цената без монтаж е 700 лв . Също така търся някой да ми дозарведи стар японски даикин модел RA286GX външно f286tgx вътрешно лошото е че табелата на външното тяло е избеляла от слънцето и немога да разбера нито какъв е газът нито колко е нужно . Благодаря на отзовалите се предварително .
Този пост е редактиран от breakpoint; 28-05-13 в 11:23.
breakpoint
Виж над твоя пост номер 619 това е твоят човек.
От 31 май 2013г. съм собственик на два климатика Hitachi RAS-E22S и Hitachi RAS-2810RX. Очарован съм от професионализма и добрата работа на Сашо и Станимир.Нека не звучи като реклама, но тези момчета изпипват всичко до най-малките детайли.
Благодаря Ви Сашо и Станимир. Продължавайте все така.Адмирации!
Здравейте,
колкото и да отлагах и на мен ми дойде реда да купя климатик. Един приятел ме запали по японските, но нали съм жена и не съм много на ти с техниката реших да искам съвет от вас. Прочетох бая неща, но колкото повече чета толкова по-голяма каша ми става в главата... Та предложете ми свястна фирма за японски климатици във варна и някое свястно моделче за стая около 20 кв много топла, а смятам и през зимата да го ползвам!
http://www.varnaklima.com/index.php?...product_id=564 за фирмата не знам но модела е добър както имаш и други за избор аз съм с такъв но 406 и отоплявам 40кв в Бургас без проблем
Здравейте и от мен :rolleyes:
Направо се накефих на тази тема. За 15 мин. научих много повече от колкото за последните 2 седмици четене!
Та да си споделя и аз болката. Предстои ми купуване на климатик, че не се живее в тази жега. Бюджетът ми е 800-900 лв. макс С МОНТАЖ, стаята 15 квадрата с изолация външна и PVC дограма но от преди 6 г.
И така стартира ходенето по магазините. И вярно, че съм жена ама все пак обичам да съм информирана
Нашите компетентни консултанти обаче не слушат какво им говориш, а си пеят песента, която са наизустили. Аз им казвам, че търся климатик основно за охлаждане и имам бюджет от 900 лв. те започват да ми предлагат китайски инвертори за 1300. Аз пак обяснявам и така порочен кръг. Не че не разбирам всички милиони предимства на инверторните ама бюджета си е бюджет. А и тези китайски фуджицута дето ми ги спрягат като гледам колко "харчат" в идеални условия не е голяма разликата с обикновените китайки.
И така попаднах при вас и все повече се надъхвам за японски климатик втора употреба. Виждам сред коментарите, че модераторът на темата дава много адекватни съвети, а някой се беше похвалил, че и от услугите му е много доволен. Ще съм благодарна на всеки, които може да ми даде информация, съвет, контакт за налични хубави машини, модели, фирми и всичко, което ще трябва да знам
От Стара Загора съм и тук знам само една фирма, която предлага такива, но нямам никакви впечатления. Чудех се и друго ... ако си купя от интернет, после кой ще се навия да ми го монтира. Помагайте иначе ме грози китайското фуджицу
много колеги ПРОГЛЕДНАХМЕ..............НЕ МИНАВАЙ ПО НАШИЯ ПЪТ-СКЪПО Е.обади се на александър,плати си пътните и монтажа и се кефи.дигни бюджета с около 200 лв, и ще получиш машина за топло и студено.
Добре дошла във форума!
При този бюджет и изисквания, бих ти препоръчал конвенционалка Gree GWH09NA. И тя ще ти бъде напълно достатъчна.
Ако искаш наистина хубава машина, ще трябва да увеличиш бюджета. Пловдив не ти е далече, но и пътните разходи ще вдигнат цената. Успех в избора! И да се похвалиш!
КАСАПЕ,те пътните ще вдигнат бюджета,ма изхвърлените от САШО,ще свалят сметката.така че дай сега и вземай от ЕНЕРГОТО от утре.
За тия 15м2, с изолация, една 22ка от не най висок клас би трябвало да свърши работа. Не вярвам да е много скъпа.