Страница 320 от 357 ПърваПърва ... 270310318319320321322330 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,786 до 4,800 от общо 5346
Like Tree2914Одобрявам

Втора употреба климатици - част 3

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    София
    Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Явно е преценил, че по-голяма електрическа мощност не му е нужна, за да подържа температурата в стаята. Иначе, като максимална консумирана трябва да хваща киловат.
    Това е базов модел климатик.
    Привет. Зная, че е базов и искам да съм сигурен поне за топленето му.
    Точно този киловат консумация искам да знам, че ще развърти при нужда. Но дори и днес на +6 при отворени врата и прозорец и зададени 30гр. на дистанционното - не пожела. Както и не изкарва над 40 въздушна струя.
    То бива да е икономичен, но чак пък толкова
    Просто нямам опит с "хипер"инвертори и затова търся вашето мнение.
    И другото, което може да е от значение - при зададени 20 поддържа 23.
    Този пост е редактиран от bvenkov; 03-01-20 в 21:30.

2.  

3. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Предполагам не си му активирал ограничението по ток от дистанционното.
    По принцип някои японски климатици, не можеш да ги развъртиш на максимум в топло време. Като падне под нулата, пробвай пак на 30 градуса от дистанционното и виж до колко ще се развърти.
    За разликата в подържаната температура е нормално да има разлика спрямо зададената с няколко градуса.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    София
    Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Предполагам не си му активирал ограничението по ток от дистанционното.
    По принцип някои японски климатици, не можеш да ги развъртиш на максимум в топло време. Като падне под нулата, пробвай пак на 30 градуса от дистанционното и виж до колко ще се развърти.
    За разликата в подържаната температура е нормално да има разлика спрямо зададената с няколко градуса.
    Не съм го ограничавал, сутринта беше -4 и темп на възд струя падна на 36 макс. същия разход 480w.
    Иначе на + външна си работи известно време на минимума 170w. Под нулата е на 300w мин.
    Саньо-то 98-и набор я заковаваше зададената
    Със сигурност ще извикам да закачат манометри дори и само за мое успокоение, но колко трябва да бъде налягането?

5. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2015

[QUOTE=bvenkov;949584]Привет. Зная, че е базов и ...........нямам опит с "хипер"инвертори и затова търся вашето мнение.

Базов модел и хипер инвертор нямат място в едно изречение. Чудя се коя сила ви е накарала за 1100 лв да предпочетете базова машина на около10 год., пред примерно нов МХИ 25 ZSP за почти същите пари.
    dodo_pv, mimojef, oska и 1 други харесват това.

6. Banned
    Тук е от
    Jan 2019

[QUOTE=kantonaa1;949614]
    Цитат Първоначално публикувано от bvenkov Виж публикацията
    Чудя се коя сила ви е накарала....
    Как, коя? Японската сила!
    DUNDURMA одобрява това.

7. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Нека се придържаме към темата...

8.  

9. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от bvenkov Виж публикацията
    Не съм го ограничавал, сутринта беше -4 и темп на възд струя падна на 36 макс. същия разход 480w.
    Иначе на + външна си работи известно време на минимума 170w. Под нулата е на 300w мин.
    Не зная от кой град си и от коя фирма е закупен климатика, но тогава има голяма вероятност да не е презареден с електронна везна по табела с фреон.
    Само с презареждане ще си проличи и може на място да се направи.
    Едва ли ще се е запушил, но на ТРВ-то трябва да се обърне внимание.
    necata2 одобрява това.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Съгласен съм с мнението на Румбата,Тошибите "страдат"от eev,а силното изпухтяване при дефрост също насочва в тая посока.Ползвай си гарацията.
    Mig82 одобрява това.

11. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Колега Венков, ето ти малко инфо за консумацията на 2 хитачита, табелките им са на снимките долу:
    - Външна температура: +11°С
    - Стайна температура: +9°С
    - Максимална консумация --> 1022W, измерена на първичното захранване, 232V на мрежата. Трета максимална скорост на вентилаторите, задание 32°С. След 8 минути работа достига този максимал и 22°С температурна разлика входяща / изходяща струя. Ползвана е професионална измервателна апаратура (Testo, Fluke). И двата автотрансформатора са претоварени при този режим на работа, неясно колко (нямам достъп до 100V им страна да меря). При темперирани помещения не падат под 300W. Ако искаш да си сигурен в машината, изчакай студовете другата седмица и осигури достатъчно студен въздух в стаята за пробите, не по-висока от 15°С. Трябва да имаш и достъп до захранването на машината, напрежението не бива да пада под 95V. Проблемът може да е в автотрансформатора.

Изпратено от моят SM-G975F с помощта на Tapatalk

12. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2017
    Живее в
    София
    В София съм, мисля че идват от Пловдив машините.
    Има ли лесен начин да се диагностицира и как точно този проблем с трв (предполагам аз ще трябва да докажа, че го има)?
    Ще ги имам предвид MHI-тата, ако опрат нещата до смяна, а иначе съм си почитател на втората употреба

dodo_pv Благодаря!
    22 градуса затопляне на въздуха ОК ли е да знам какво да гоня като краен резултат?
    Този пост е редактиран от bvenkov; 04-01-20 в 15:34.

13. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Не знам дали е о.к. Дадох го чисто информативно, нямам представа колко трябва да е при максимал, защото не знам какъв е дебита. За да е наред машината, трябва да може да развърта до максимал, както моите хитачита. Трябва да мериш тока по времето на развъртането, до достигането на максимала. Ако има проблем с дроселиращата система, ще го хванеш по графиката на тока. Най-добре е да мери някой хладилен техник, защото знае какво да гледа. Монтажници няма да ти свършат работа.

14.  

15. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Много недей да гледаш какво ти е писал додо за Хитачи. Тошиба се различава доста от Хитачи, както по хардуер, така и по софтуер. Не е много лесно да накараш Тошиба да развърти до написаната максимална консумация. Не зная точно какви, но трябва да са доста екстремни условията, за да го направи. Аз на моята не успях, въпреки, че се опитах да я "пържа". Доколкото разбрах и при тестовете в сервиза преди да го купя ни са спели да го накарат да развърти точно до мах. Какво всъщност си мислиш, че ще разбереш ако развърти или не до максимална консумация? Според мен по-добре тормози тея дето са ти го монтирали за шумовете при дефрост. Колко метра всъщност ти е тръбния път?

16. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

SPSt, има тошиби, има и развалени тошиби. Твоята не е от първите или ако е, работи като цепеница. А тошибите могат да го правят доста чепато, особено тези, с ниските минимуми.

Jack Krauser одобрява това.

17. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Това дето си го написал е пълна глупост, но ти е простено, защото няма как да знаеш как работи истински инверторен климатик, когато имаш само цепеници! На мен ми е ясно, но моля те въздържай се от подобни изявления, защото объркваш и без това притеснени потребители!

18. Senior Member Аватара на dodo_pv
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Пловдив

Red face Отговор: Втора употреба климатици - част 3

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Много недей да гледаш какво ти е писал додо за Хитачи. Тошиба се различава доста от Хитачи, както по хардуер, така и по софтуер. Не е много лесно да накараш Тошиба да развърти до написаната максимална консумация. Не зная точно какви, но трябва да са доста екстремни условията, за да го направи. Аз на моята не успях, въпреки, че се опитах да я "пържа". Доколкото разбрах и при тестовете в сервиза преди да го купя ни са спели да го накарат да развърти точно до мах. Какво всъщност си мислиш, че ще разбереш ако развърти или не до максимална консумация? Според мен по-добре тормози тея дето са ти го монтирали за шумовете при дефрост. Колко метра всъщност ти е тръбния път?
    Глупостта съм я подчертал дебело и не мисля, че е необходим коментар. Не съм срещал модел на друга марка, който да може да се форсира по-бързо от тошибите, моите го правят за няма и 5 минути. Минимумът на моя дайсейкай 5 е по-нисък от твоя (по-малък е), но не е развален. Въпреки че се лигави като твоя, когато аз не съм наблизо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Климатици втора употреба в София - от къде?
    От radop във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 86
    Последно: 15-02-14, 12:26
  2. Втора употреба климатици - част 2
    От kod във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1527
    Последно: 23-10-12, 08:50
  3. Продавам части втора употреба за климатици
    От popovski във форум Приключили продажби
    Отговори: 9
    Последно: 09-09-12, 16:25
  4. Втора употреба климатици
    От dor4o във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2384
    Последно: 09-12-10, 14:09
  5. Отговори: 10
    Последно: 17-10-09, 21:00

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе