Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
май не съм объркал ника,ма нейсе и точно в поста ти пише за кръчми и кафета ма карай...........за твоите изисквания или компромис с машината или К2У.ние с качествените машини също не сме баровци-спокойно.а и във форума има машини на 15-20 години,така че пак си помисли.
Здравейте чудя се между два климатика ако може да ми кажете кой е за предпочитане.
CS-E09PKEW/CU-E09PKE - Econavi :Климатик Panasonic CS-E09PKEW/CU-E09PKE - Econavi
Toshiba Suzumi Plus RAS-B10N3KV2-E / RAS-10N3AV2-E:
БИТТЕЛ ЕООД: Инверторен климатик Toshiba Suzumi Plus RAS-B10N3KV2-E / RAS-10N3AV2-E
Благодаря.
Компресорът на панасоника е по-добър и с по-голяма гаранция, тошибата, уж, е марков. Нека някой от спецовете да даде жокер?
В описанието на търговеца за тошибата пише , че има плазмен филтър ( Плазма пречистващ филтър ) . Тази тошиба няма плазмен филтър ! Иначе старото сузуми е доста прилична машина . От посочените 2 аз съм за тошибата . Air-conditioning and refrigeration certification programs, Eurovent Certification Реално външното тяло е същото като на предния модел доколкото виждам , 10-ката и 13-ката са с един и същ компресор . Външното тяло е едноредово ама това не е критерии . За помещение с прилични топлозагуби до към 40 куб. ще заспи има си и доста тихи режими на работа .
Климатика ми трябва за нощно ползване през зимата, интересува ме главно дали може при температури под нулата да спира през деня и да се пуска през ноща.
В стаята, която мисля да сложа климатика е спалня и през ноща ще ни прави компания и бебенце.. според вас, кой е по добрия избор в тази насока :)
При тези условия на ползване най-добре печка на ток.
Вземи по евтиния, така загубата ще е по малка.
По добре пуснат постояно климатик , ако е за спалня 12-13 -14 кв не вярвам сметката да надхвърли 30-на лв месечно . Просто когато ви няма в стаята намаляте градусите на 18 примерно и вечер си пускате 22-23-24-25 колкото ви е комфортно . Щом ще има и бебенце вечер къпане 24-25 градуса и като тръгвате да лягате пак намаляте . Даже може да разгледате кои модел има програмиране на градусите по часове и дни .
Ако ще има бебе в стаята, панасоникът със сигурност ще свърши работа. Има и йонен генератор. Ако вътрешното тяло на тошибата е същото, както на дайсейкай V, значи и тя ще става.
Не е същото, като на дайсейкай V,Дайсейкай V имам във всекидневната.
Във всички сайтове , които чета за Тошибата, пише че има "Система за филтриране IAQ" тя няма ли да върши работа за почистването на въздуха ?
Нямах пред вид филтрирането на въздуха, а способността на тялото да го насочва ефективно, както и да е достатъчно тихо. Споменатият панасоник и дайсейкая го правят перфектно и могат да бъдат много тихи.
Здравейте, поздрави, много полезен форум. Решил съм да слагам климатик, сградата е тухлена от времето на СОЦ-а ще се използва за всекидневна, 20кв.м на 2.6, на 4-ти етаж, над мен и под мен е обитаемо, изложението е на югоизток, района е Ямбол. Стаята е с вътрешна XPS 2см. на външните две стени, има прозорци около 6.5 кв.м стъклопакет. Двоумя се между Toshiba RAS-13PKVP-E Super Daiseikai 5 и RAS-221JDR NEW SUPER DAISEKAI 12, климатика ще се използва целогодишно. Според вас кой вариант е по-подходящ за мен и кой климатик е по-надежден? Отворен съм и към други предложения. Благодаря предварително!
1 Прикачен файл(ове)
JDR 221 e 6 татами япоците го дават от 9 до 11 кв струва ми се слаб за вашите 20кв
Прикачен файл 10941
По-добре Daiseikai 5 или 281JDR/281NDR1.
Цитат:
Първоначално публикувано от
imegogo
JDR 221 e 6 татами япоците го дават от 9 до 11 кв струва ми се слаб за вашите 20кв
Прикачен файл 10941
Не знаех, гледах в БГ сайт и го препоръчаха за 25-30 м2.
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
aruba_man
По-добре Daiseikai 5 или 281JDR/281NDR1.
281JDR не е ли доста мощен за това помещение? Може би, ако оставям отворена вратата и да затопля и съседно помещение?