Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Колега явно не съм го написал ясно искам да имам ценово ефективен метод на отопление за това избирам климатик. Ако исках да ми е комфортно щях да съм с калорифер или парно.
Идеята е в рамките на живота на уреда който надявам се е поне 7-8г. кой климатик ще ми даде икономия на пари което е цена на закупуване + месечни сметки за ток.
Тук мисля, че е важно да отбележа, че отоплявам само себе си. Обичам да спа на <20°С и рядко се застоявам в нас (работа, кръчми, кафенета и др) в нас основно спя и малко висене на компютъра. От това уточнение надявам се разбираш защо не ми се дават много пари - цената на дайкасай 6 чувствително превишава месечният ми доход. В този режим и една духалка ще ми свърши работа, но се очертава скоро да не съм сам гледам напред в бъдещето. За хола се навих за тоя звяр, но за спалнята няма ли и друго разумно ефективно решение на по-ниска цена?
Благодаря!
ps. този Климатик TOSHIBA 2212AD на 120V ли е?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zygot
За хола се навих за тоя звяр, но за спалнята няма ли и друго разумно ефективно решение на по-ниска цена?
Благодаря!
ps. този
Климатик TOSHIBA 2212AD на 120V ли е?
При тези условия, нямаш нужда от клима в спалнята. Вземи си нещо такова ROHNSON R 012
Това, което си посочил е на 100V, не е за нашия пазар и не може да се вземе с REECL.
Този конвектор е толкова Ронсън колкото и аз съм космонавт...
Имах един такъв китаец купуван преди 10-на години с марка "синхро".При всяко пускане докато работи поради разширяването и свиването ламарините му пукат...Подарих го...
Каквото платите това получавате.
А има ли бюджет?
Когато дойде "онази с метлата", тогава ще разберете "откъде извира бензина" ...
ZIGOT,приеми го като градивна критика.пишеш,че цял ден си по кафета и кръчми,ма пари за хубав климатик не ти се дават.скоро(дай боже) няма да си сам ,пък ПО-МАЛКО ОТ 20 ГР..................жените обичат 24-25
Maлко Offtopic, ма не се издържа тука
Цитат:
justify
Когато дойде "онази с метлата", тогава ще разберете "откъде извира бензина" ...
:033:
Цитат:
DUNDURMA
ZIGOT,приеми го като градивна критика.пишеш,че цял ден си по кафета и кръчми,ма пари за хубав климатик не ти се дават.скоро(дай боже) няма да си сам ,пък ПО-МАЛКО ОТ 20 ГР..................жените обичат 24-25
Що па требва да е с жена :))
ПП
...да не се засегне някой:Drinks:
Цитат:
DUNDURMA
Ника ми е друг колега.
Малко повече уважение към труда на другите моля, ако за вас два бона са една кръчма аз работя два месеца за тях.
Дайкасай6 на 12кв.м спалня с троен стъклопакет Ка/бяло/4сезона и 8съм неопор. След колко годините ще се избие разликата с някой клима с коп 4+ 10г- 15г? а разликата в цената е 700-800лв. След 10г я камилита я камиларя не знам дали ще съм в това жилище тази държава или континент.
Всички ли са >2 бона климатици тук? Гледам, че по-евтини не се препоръчват?
Ако някой иска да помогне практически на моето запитване ще съм му благодарен да напише 2-3 климатика от най-евтините които са удобрени за ЕЕ до цената на дайкасая.
10х
Цитат:
Zygot
Ако някой иска да помогне практически на моето запитване ще съм му благодарен да напише 2-3 климатика от най-евтините които са удобрени за ЕЕ до цената на дайкасая.
10х
освен някое хитачи
Приятел има с това ( Панасоник KIT-E7NKE ) в спалнята и миналата зима беше много доволен пак подобни квадрати и доста добре изолиран .
Цитат:
Zygot
Ами такива са ти изискванията колега. Ако беше поставил цената като приоритет, вместо комфорт, икономичност, надежност и тишина - сигурен съм, че щеше да получиш други препоръки.
Цитат:
Zygot
Ника ми е друг колега.
Малко повече уважение към труда на другите моля, ако за вас два бона са една кръчма аз работя два месеца за тях.
Дайкасай6 на 12кв.м спалня с троен стъклопакет Ка/бяло/4сезона и 8съм неопор. След колко годините ще се избие разликата с някой клима с коп 4+ 10г- 15г? а разликата в цената е 700-800лв. След 10г я камилита я камиларя не знам дали ще съм в това жилище тази държава или континент.
10х
За 800лв може да вземете YORK новия модел е с ЕТРВ а като знам че стария работи перфектно този ще е още по добре.http://www.bulclima.com/products-brand/york
Цитат:
Kasap
Ами такива са ти изискванията колега. Ако беше поставил цената като приоритет, вместо комфорт, икономичност, надежност и тишина - сигурен съм, че щеше да получиш други препоръки.
С поста си не съм поставил чак такива изисквания мисля:
Цитат:
Не искам да правя компромис с климатиците тъй като ще разчитам на тях да ме отопляват безаварийно и с малка сметка за ток. Ще тегля кредит енергийна ефективност така, че трябва да са нови. ..............
Готов съм да дам сериозна сума за климатика стига да е обосновано.
Няма ли други климатици които да "стават" в ценовите класове под 2к? Нещо изпитано за ~1200, 1400, 1600 лв. ?
Цитат:
Madj0
Приятел имам с това (
Панасоник KIT-E7NKE ) в спалнята и миналата зима беше много доволен пак подобни квадрати и доста добре изолиран .
Благодаря!
Малайзийските панасоници NKE-3 са добри, малайзийските PKE още не са презимували, но очакванията са сходни с тези на NKE-3. Мога да споделя преки впечатления от РКЕ, засега, само да охлаждане.
Цитат:
Zygot
Няма ли други климатици които да "стават" в ценовите класове под 2к? Нещо изпитано за ~1200, 1400, 1600 лв. ? Благодаря!
Sharp AY-XPC9JR
Цитат:
Zygot
С поста си не съм поставил чак такива изисквания мисля:
Няма ли други климатици които да "стават" в ценовите класове под 2к? Нещо изпитано за ~1200, 1400, 1600 лв. ?
Благодаря!
Има ето това http://www.bulclima.com/product/klim...ral/ashg09luca
Цитат:
Климатик Fujitsu ASYG09LMCA/AOYG09LMCA 2013
Климатик Панасоник KIT-E9NKE-3