Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Преспах, пемислих и пак не ми харесва идеята за 100-те волта и дистанционното на японски.
Потърсих из интернет и видях какво представлява трансформатора. Не изглежда нищо сложно и може да се каже, че съм склонен на този компромис. Но с дистанционното на японски не знам как ще се оправя, ако примерно ми се преиска да си настроя седмичен таймер или да използвам някоя друга по-засукана функция.
Друго, което ме притеснява - като потърсих за ZW280 в google излезнаха само 4 фирми, които го предлагат. Мисля си, че при този монополизъм монтажът може да е не от най-добрите.
Няма ли някой по-масов модел климатик, който си е предназначен за Европа, но да е с показателите на ZW280 и да е японско прозиводство?
Това е произведено в япония реално Toshiba, RAS-13PKVP-E - Super Daiseikai 5 и има много екстрички . Къде е произведен не е от особено значение погледни и това Toshiba, RAS-13SKVP2-E - Super Daiseikai 6 сила голяма е .
kkrum От двата 12LU а може и да погледнеш MHI ZJ-S . Писал си среден апартамент ако не си на първи или последен етаж може да сложиш и по малък 9-ка ще е по комфортно от към шум и движение на въздуха
в интерес на истината кутиите на тия трафове са много далече от задължителната за подобно устроиство изложено на метеорологични условия влаго и прахозащита (IP) ,но е факт че никой не се е оплакал а и моя го гледам взе да ръждясва кутията но трафа си е ок
Madj0 благодаря за предложенията! Разгледах климатиците, но нещо не ми харесват тези тошиби. А и от едно време съм влюбен в Mitsubishi и винаги съм искал ако си купя някога климатик да е от тази марка.
Явно трябва да се примиря с японския и трансформатора на ZW280 или да си взема MSZ-FH35VE.
Ами вземи си MSZ-FH35VE няма траф , няма дистанционо с къщички . От споделеното от колеги ползватели и от спецификации е много добър модел само иска и един хубав монтаж и после да споделиш как е :)
благодаря за бързия отговор и аз клонях към него а за MHI ZJ-S просто не го предлагат.Иначе съм на 4 етаж но държа да е 12 защото децата тпостояно щакат .Благодаря още веднъж
Дотук добре, но колкото повече чета толкова повече въпроси изникват. Сега гледам, че имам избор между 2 модела FH35:
MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ или MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE? Първият го дават, че работи по-добре при ниска температура. Като изключим нищожната разлика в цената MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ ще ми създава ли някакви проблеми и ще харчи ли повече ток заради тази екстра, че ще работи при по-ниски температури?
Гарантирано харчи повече ток, все пак има нагревател.
И все пак кой модел от двата е препоръчителен за София?
Цитат:
Първоначално публикувано от
totopz
И все пак кой модел от двата е препоръчителен за София?
Аз съм фен на стандартната машина с умна антилед система.
Здравейте,
предстои ми климатизиране на помещение около 17м2 . Спрял съм се на няколко модела:
Daikin FTXS25K Климатик Daikin FTXS25K/RXS25K PROFESSIONAL 2013
Toshiba Ras 13 skv e2 TOSHIBA Suzumi + стенен инверторен климатик - цена, характеристики
Fujitsu General ASHG12LMC Климатици FUJITSU GENERAL - климатици, мултисистеми, централна климатизация, инверторни термопомпи
Бих искал да споделите какви впечатления имате от тези модели, ясно е и че цените са от значение. Просто незнам дали си заслужава за Daikin-a да се дават толкова пари при положение че е 9-ка? Интересува ме как ще се държат през зимата, защото ще се използват главно за топлене.
Благодаря предварително
MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VE < --- този , и направо казваш на Мега да идва да ти го монтира , даже може и един нагревател да ти монтира които да работи само при размразяване .
Този ми е малко над бюджета, иначе благодаря за предложението.
Това беше за колегата по нагоре , иначе за твоите 17 кв Даикин ги забрави не си залужава . Може да кажеш етаж , дограма , изилация и други подробности за помещението ти ? Също и желана темпратура .
От 3-те модела дето си посочил принципно това Toshiba Ras 13 skv e2 .
Привет, ще поискам мнение отново, но не за мен, а за мой много близък, че няма регистрация тук. Питал, мотал се нагоре надолу и стигнал до два климатика за две стаи от по 12 кв. демек маломерни в тухлена кооперация в София. Партер и първи етаж, без изолация, източно изложение с обикновена дограма. Той е фен на Фуджитцу, като и без друго се е навил на скъпи климатици 9ки LTC. Влязла му е муха /като параметри за LG H09АК имало го в ТМ/ с 5 години гаранция. Цените са си дебели, Фуджика с монтаж май е към 1900 лв., то толкова е и LG-то. Не коментирам цените, човекът иска да му топлят основно, то с това изложение :cool:.
Надявам се, че съм дал коректна информация. Предварително благодаря. Не смея да давам препоръки за магазини и майстори, че ще си развалим приятелството, вземе да се скапат тъпите клими, затова не го адресирам до Мега или някой друг. Просто ще му посоча отговора/отговорите.