Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
  Здравейте, предстои ми покупка на климатик, но въпреки всичкото четене все още не мога да се ориентирам правилно.

Въпросното помещение се използва за дневна и спалня. ~21 кв. м. (~54 куб. м.) с южно изложение на последен етаж в блок в София. Без изолация с PVC дограма, но не знам с колко камери и какво стъкло. 

Бях се насочил към RAS13PKVP Daiseikai 5, но моделът вече не се намира. Вторият вариант беше Nocria, но този ще е прекалено мощен за размерите на помещението, та го отписахме и него. 

Сега се колебая какво да изберем. Обмислям ASYG12LTCA на Fuji и Daiseikai 6. За Toshiba-та четох добри отзиви в темата, но пък човекът от фирмата каза, че 6-цата не е толкова добра, колкото 5-цата. Fuji-то пък няма плазмен филтър... Та изпаднах в една главоблъсканица. Видях и ME FH35, но ме възпират условията за изплащане конкретно за този модел. Другите два ми ги предлагат безлихвено на 6 месеца, докато за Мицито няма такава оферта :(
  И двата ще те топлят . Глас за тошибата заради плазмата .
  От всичко, изчетено във форумите разбрах, че за около 50м3 помещение, с добра изолация и без особена топлозагуба, се препоръчват три модела клими: Фуджицу ASYG09LTCA, 25FH на Мицубиши или 5-цата на Дайсекай. Е, не че няма и други марки, но гледам, че това са едни от най-препоръчваните. Сега, като жена, която не разбира от физика и климатици, гледам, че специалистите, които дават тези съвети, самите те имат климатици с нисък минимум. А в този случай само Тошибата е с такъв минимум, затова пък COPа на Мицубишито е най-висок. Ще ми обясните ли, ако не ви затруднявам, защо трябва да се гледа този минимум?
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
Madj0 
   И двата ще те топлят . Глас за тошибата заради плазмата .

Да, забравих да уточня, че преди всичко ще се използват за отопление. И аз клоня към Toshiba-та. Знам, че е субективно, но кой от двата би предложил по-добър комфорт - имам предвид шум, възможност за регулиране на струята, сила на струята и т.н.?
   Цитат:

rumialex 
   От всичко, изчетено във форумите разбрах, че за около 50м3 помещение, с добра изолация и без особена топлозагуба, се препоръчват три модела клими: Фуджицу ASYG09LTCA, 25FH на Мицубиши или 5-цата на Дайсекай. Е, не че няма и други марки, но гледам, че това са едни от най-препоръчваните. Сега, като жена, която не разбира от физика и климатици, гледам, че специалистите, които дават тези съвети, самите те имат климатици с нисък минимум. А в този случай само Тошибата е с такъв минимум, затова пък COPа на Мицубишито е най-висок. Ще ми обясните ли, ако не ви затруднявам, защо трябва да се гледа този минимум?

По рядко климатика ще включва и изключва  .  COP-a не го гледаите , разликата в пари ще е адски нищожна ако изобщо има такава .
  Кое да избера - 25FH на Мицубиши или 5-цата на Дайсекай? Въпросът ми е по-скоро от към енергоспестяване - кое е по-икономично при равни условия без да губи чак толкова мощността си при ниски температури? Изборът ми е между тези: -RAS10PKVP-E/RAS10PAVP-E Super Daisekai 5
-Mitsubishi Elektric MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE
  за 50 кубика 5 серия 10 ка е малко слаб трябва да е доста добре изолирано най-мощната 10ка е Daiseikai 6  за 50 кубика според мен е на кантар дали да е 12ка/13ка/35ца
  Здравейте!
 Имал съм запитвания към форума и сега отново желая да се  посъветвам!

Какъв климатик ще ми върши работа за следното помещение:Ако е възможно предложете марка и модел!

1.Хол - 40куб.м /16кв.м/2.50 височина
2.Източно изложение
3.Къща/тухла/1-ри Етаж/стаята е вътрешна (само една външна стена)-къщата няма външна изолация или замазка.
4.Прозорец 2.50/1.50;PVC дограма,двоен стъклопакет.
5.Няма Изолация на стени или таван.
6.Местоположението е Югоизточна България
7.Желана температура около 23-24 градуса,като зимата варира от -5 до -10(по-рядко)
8.Ще се използва както за отопление ,така и за охлаждане,като тенденцията е, това да е целогодишно!
9.Бюджет 1200-1300 (С включен монтаж)

Благодаря предварително!
   Цитат:

DEKS 
   9.Бюджет 1200-1300 максимум!(С включен монтаж)

Най-добре... започвай да учиш канджи. :)
   Цитат:

DEKS 
   Здравейте!

Какъв климатик ще ми върши работа за следното помещение:

2.Източно изложение
3.Къща/тухла/1-ри Етаж/стаята е вътрешна (само една външна стена)-къщата няма външна изолация или замазка.
7.Желана температура около 23-24 градуса,като зимата варира от -5 до -10(по-рядко)
8.Ще се използва както за отопление ,така и за охлаждане,като тенденцията е, това да е целогодишно!

Благодаря предварително!

С много пазарлък по фирмите, може да успееш да си уредиш някоя 25-чка.
   Цитат:

DEKS 
   Здравейте!

Какъв климатик ще ми върши работа за следното помещение:

2.Източно изложение

Благодаря предварително!

С тоя бюджет немаш голем избор за нова машина - евентуално това Климатик Hitachi RAK/RAC 35WPA 12000BTU - Търговска верига "Зора" или се поогледай за К2У

Ако се отпуснеш до 1400 лв, ето това е добро предложение Климатик Sharp AY/AE-XPC12JR
  Благодаря за препоръките за Fujitsu.
Решихме обаче да сложим и климатик в кухнята и така бюджета ни малко се ограничи.
Спряхме се на Mitsubishi, като дилемата сега е кой модел: Mitsubishi Heavy SRK35ZJ-S, Mitsubishi electric MSY-SF35VE и Mitsubishi electric MSZ GE35 VA? Като в кухнята ще е същият модел, но 25-ца. Въртим се около 3000лв. за двата.
  MHI ZJ-S  или ако намериш GE35
  Намерихме GE35 и GE25 от Термоклима, a Heavy от Деймос Корект? Разликата в цената за двата климатика е около 100лв., Heavy излиза по-евтино.
  Pepsi, тъкмо се обадих във фирмата и чакам обратно обаждане да проверят дали го има този климатик- GE 25. Не мога да повярвам, ако го има, толкова го издирвах..

- - - - - - - - - -

не, няма го...:sad: