така правеше и моя ХЕ9ДКЕ ама той няма бутон powerfull ... задавам му 25 - духне малко жега ,поспре ,а в стаята 22 и така стопляше но много бавно .. инак ако го оставиш на 22 си ги поддържаше докъм -10 надолу се мъчеше
Преглед за печат
така правеше и моя ХЕ9ДКЕ ама той няма бутон powerfull ... задавам му 25 - духне малко жега ,поспре ,а в стаята 22 и така стопляше но много бавно .. инак ако го оставиш на 22 си ги поддържаше докъм -10 надолу се мъчеше
Сигурно е попаднал на "майстор".Като знам какви специалисти има, и каквито изпълнения съм виждал...........
Колеги колебая се какъв климатик да си взема, нов или втора употреба. Стаята която трябва да се отоплява е 60 кубика, изолирана (стени, подове и тавани) с пвц дограма, една външна стена, южно изложение. 4 квадрата прозорци.
Бюджета е 1400-1500 лв. Екстри не са ми нужни, важното е да е надежден, икономичен и ефективен. При нас тока е малко скапан ако това е фактор за избора. Какво бихте препоръчали?
за тия пари като че ли някоя добра машина втора употреба .. щото са малко за добра нова машина
Това как да се разбира? И още нещо - не си редактирай мненията след като след тях има вече други. В разрез с правилата на форума е.
чл. 18. Забранено е триенето на мнения и тоталната им промяна след като вече е дискутирано и някой друг участник е отговорил на него. Изключение се допуска само ако мнението ви е последно в темата по време на редактирането му!
За тези пари спокойно си взима Е09 или Е12РКЕ на Панасоник и си свирка по тениска в студовете ;)
Съдейки по данните от дисплея на юпс-а, напрежението почти редовно е ~235V, но е имало случаи да варира от 215 до 240V. Друг проблем е че от време на време тока прецъква за секунда, но това се случва веднъж на месец, рядко два пъти.
Взимам си бележка за мненията, просто сметнах че не са добре формулирани, а така или иначе 2 страници от мнения не получих отговор ;), Поправям се за в бъдеще.
Sharp XP12GHR на места е на промоция и се намира за 1500лв.
forpass , съветвам Ви да си осигурите оглед на помещението от компетентно лице и с него да дискутирате нещата.
Ако компетентното лице продава К2У, ще каже вземи си такъв, ако продава нови, ще каже вземи си нов ;)
Идеята на питането ми беше друга, не какъв размер климатик, а по скоро за този бюджет какво е най-удачно. Хора са гледали помещението 14BTU e ok. Важното е какъв да бъде той до този бюджет, имайки в предвид надеждност, икономичност, ефективност.
Какъв човек ще извикаш си зависи изцяло от теб.
Моля за съвет FUJI ELECTRIC RSG/ROG-12LMCA,PANASONIC CS/CU-XE9PKE ,Климатик Тошиба RAS-137SKV/SAV-E5,HITACHI RA
S/RAC-25WX8 за 20 кв. с топлинни загуби