Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
aleks1986
Моля за съвет FUJI ELECTRIC RSG/ROG-12LMCA,PANASONIC CS/CU-XE9PKE ,Климатик Тошиба RAS-137SKV/SAV-E5,HITACHI RA
S/RAC-25WX8 за 20 кв. с топлинни загуби
Дадоха ти се предложения за добри машини, за твоя бюджет. Ти не обели грам дума за тях. Сега изкарваш машини дето са реално за 15-18м2.
За 20м2 с топлозагуби ти трябват над 4кВт номинал и над 6кВт максимал, още повече, че са две помещения по 11м2, а не едно 20м2.
От тук нататък си ти, ама само да викаш неволята няма да ти свърши работа! Успех!
Парите не са малко и има какво да си купи.
за да не спамя повече до утре трябва да избера между Sharp AY-XP12GHR AE-X12GHR и
PANASONIC CS/CU XE12PKE ETHEREA 2013 кои от двата ще е по добре за сега зареди екстрите съм по склонен на Панасоника а и поне е от Малайзия а Шарпа не се знае благодаря на вече отговорилите на питанията ми но от всички мнения влючително и на фирмите съм се спрял на тези модели после ще пиша и отзиви за тях
Второто, при проблем ще имаш части, за първото не съм убеден.
мерси а като поазатели как ти се виждат
Цитат:
aleks1986
мерси а като поазатели как ти се виждат
Идеални за парите си.
И последно спрях се на MITSUBISHI - MSZ-FH 35 VE и Fujitsu AWHZ14LBC - Nocria , кое от двете е по - добро, гледам цената е една и съща, за Mitsubishi-to пише е хиперинвертор, а за нокриата на места хипер , а на други само инвертор ?
Цитат:
Motek
И последно спрях се на MITSUBISHI - MSZ-FH 35 VE и Fujitsu AWHZ14LBC - Nocria , кое от двете е по - добро, гледам цената е една и съща, за Mitsubishi-to пише е хиперинвертор, а за нокриата на места хипер , а на други само инвертор ?
То на места може да пише и че са призведени в Япония и какво? :taz
Ама като гледам, че си планирал принос към глобалното затопляне, по-добре вземи Нокрията.
Цитат:
Mega
Второто, при проблем ще имаш части, за първото не съм убеден.
За Шарпа едва ли ще му трябват части,изработен е много качествено и с 5год.пълна гаранция!Топмодел на Шарп отпреди няколко години,6кв максимал,цвят инокс,супер безшумно външно тяло и по-шумно вътрешно тяло,доказано топлещ климатизатот във времето,не намерих дори едно оплакване във форума от дефектиране или нетоплещ такъв...
А намери ли колко хиляди бройки са продадени от него досега?
Разбира се,че и обема на продажбите играе голяма роля,но все пак само 2 бранда в БГ предлагат повече от 3 години пълна гаранция.
Това пълна гаранция го забрави, понеже знам условията. Иначе машината е добра, просто много залежа.
От мненията ви да разбирам че и двете машини са добри с лек превес като поддражка за Панасоника и може би по добро отопление за Шарпа надявям се някои да наклони малко повече везните в полза на единия или другия климатик,мерси все пак за мненията ви,ако някой има по точно инфо за +- на двете машини ще съм му благодарен
Като ползвател и на двата посочени модела от aleks1986, бих казал, че Шарпа е по-мощния от към хладилна част, въпреки, че и Е12РКЕ е с 6 кW максимал. Също панасоника е по-глезещ откъм екстри - вътрешни сензори, хоризонтално позициониране от дистанционното, мъничко по-тих. И двата няма да слизат под 300 вата консумация, а ще изключват. Аз бих избрал Шарпа, въпреки глезотиите на Панасоника, щом има толкова топлозагуби.
П.С. Шарпа е правен/сглобяван в Тайланд.
мерси за изчерпателния отговор от такова мнение имах нужда