Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Ето
ТОЗИ е 1450 лв с монтажа и ще стане, но по-добре да го монтираш в детската, ако ще спят там хора. Изключително тиха машина е. Предлагам да оставиш мидеята, където си е, ако са ти проблем финансите. Ако не, подари я на старите и си вземи два от онзи :Drinks:
+1, и ако се прави изолация - задължително опаковане и на ТАВАНА /ако желаете да ви е НАЙ-комфортно/. Пък и ако се направи изолация нищо чудно Мидеята да се държи по съвсем друг начин и да си топли добре, че и местенето си е ПАРА!
П.П. За ШАРП 9GHR - пак казвам - ако е за спалня, НЕ Е препоръчителен, понеже няма тих/слийп режим! Иначе топли много яко, спор няма!
С изолация задължително ще започне да се държи по различен начин. До преди 7 години, 125 КЕ на Панасоник работеше на номинал в 56 кубиково помещение, сега около нулата е на минимум и плаче за смяна с девятка :( Отварям врати, за да не влиза в On-Off, въпреки че минимумът му е като на дайсейкай десятка.
Момчета, ако ви посоча точни модели май ще е по-лесно да ме насочите.
По-горе в първия ми пост съм писал за бюджета и очакванията.
Та:
Fujitsu ASYG 12LEC - все още го има, цена 1449 лв с монтаж.
Fujitsu ASYG12LMCA - цена 1450 с монтаж, но малко по-лоши характеристи от LEC модела и по-лек.
TOSHIBA RAS-13SKV-E2 / RAS-13SAV-E2 цена 1300 без монтаж |
TOSHIBA RAS-13SKV-E3 / RAS-13SAV-E3 цена 1400 с монтаж
Ако увелича малко бюджета (това е максимума):
Sharp AY-XP12GHR- 1600 лв. без монтаж.
Daikin FTXS35K - 1760 лв. с монтаж.
Май, това е.
|
|
написах вече Sharp AY-XP12GHR максимална мощност 6 kW,COP 4.33,номинал 4,2 kW 37 кг външно тяло от изброените никой няма по-добър хардуер,мощност и cop
Цитат:
dodo_pv
Ето
ТОЗИ е 1450 лв с монтажа и ще стане, но по-добре да го монтираш в детската, ако ще спят там хора. Изключително тиха машина е. Предлагам да оставиш мидеята, където си е, ако са ти проблем финансите. Ако не, подари я на старите и си вземи два от онзи :Drinks:
Изобщо не е толкова тих.
В бюджета ти - Fujitsu ASYG 12LEC...
Цитат:
Giggio
Изобщо не е толкова тих.
В бюджета ти - Fujitsu ASYG 12LEC...
Да ти услужа с пистолет? :-memnon
dodo_pv , какво против конкретното фуджицу?
Цитат:
XFX
Той нещо не ги долюбва много фуджицуто , но машинките никак не са лоши , поне аз не мога да се оплача засега
XFX, ето тези Ваши думи Цитат:
XFX
помещението е с големи топлозагуби. Най-студената стая в къщата или по-точно най-бързи изстиващата стая.
трябва да Ви насочат към нещо, ако мога да се изразя "читаво"...примерно:
Toshiba RAS-B13N3KV2-E Suzumi Plus
Panasonic CS-E12PKEW~CU-E12PKE
General Fujitsu ASHG12LUCA
По добре някой лев отгоре, отколкото после да висите тук и да се оплаквате от това което сте взели.
Aleksandars, благодаря за мнението, но би лими обяснил каква е разликата
м/у 12LEC/LCMA и 12LUCA, понеже по параметри са много близки?!
Малка разлика в максималната мощност, това виждам?
Цитат:
XFX
каква е разликата м/у 12LEC/LCMA и 12LUCA
Разликата е, че са различни като хардуер и софтуер климатизатори...Както и като клас.
Цитат:
Aleksandars
Разликата е, че са различни като хардуер и софтуер климатизатори...Както и като клас.
Да, единия е хардуерен, а другия - софтуерен климатизатор. :))
Цитат:
XFX
Цитат:
mirandi
Той нещо не ги долюбва много фуджицуто , но машинките никак не са лоши , поне аз не мога да се оплача засега
Нямах пред вид това фуджицу, а неверния коментар за шумността на панасоника, който визирах. Недолюбването на Фуджицу при мен е индуцирано от двама души, много навътре с материала и се отнасяше само за моделите от 2011 и 2012 година. Нямам лични наблюдения на споменатите машини, но моя съседка има едно старо фуджицу (шестгодишно), което всяка зима напирам да изкъртя :095:. Конвенционалните китайски таралясници наоколо, брандирани като "Панасоник", са по-тихи от него.
шшш 6 годишно Фуджицу старо .. таман е в силата си :))
Даите съвет, трябвами евтин климатик, само за охлаждане:
osaka ch-12-ms или finlux fey-12a410w или нещо подобно.
На еднаква цена са(550лв) , само за охлаждане, кой е по тих, икономичен, сервиз и др. Знам, че не са инвертори, че са боклуци и т.н.