^Rokera^ , това LG по-никакъв начина няма да Ви свърши работа. За този бюджет, алтернативата е втора употреба климатизатор. Съветвам Ви да отидете във фирма предлагаща такива машини и да погледнете модели отдаващи номинално поне 4.0 kW.
^Rokera^ , това LG по-никакъв начина няма да Ви свърши работа. За този бюджет, алтернативата е втора употреба климатизатор. Съветвам Ви да отидете във фирма предлагаща такива машини и да погледнете модели отдаващи номинално поне 4.0 kW.
Забравете ги тия ЛГ Хаер Мидея от онзи ден демонтирваме такива марки и монтираме нови днес демонтирахме ЛГ на три години със гръмнала платка прежалете още 300-400лв и вземете нещо свестно.
1476099_612113318850628_1845745272_n.jpg
Весели празници на всички !!!
А има ли някакъв шанс този : PANASONIC CS/CU-RE12PKE ,за 1060 лв,уж му дават 4.25 kw номинал и 5.1 максимал.Или все пак нещо друго ново докъм 1200-1300.
Този модел в 63m³ - никакъв шанс. До към +5°~0°С външна температура може и да се справя някакси, но след това...
жалко че няма инфо за евтините климатици които не са маркови че много хора просто нямат бюджет
Евтините климатици, които са маркови топлят толкова колкото струват, повече инфо от това не мисля, че ще е полезно. Иначе има същите графики и данни за евтините маркови, както и за скъпите...
И един цитат от колега: "Принципно хората като дадат 1000 лева за един "марков" климатик очакват много повече и трудно могат да разберат, че са си купили една "маркова" евтиния с тънки ламарини..."
Дефинирай маркови? Това че една машина е от даден марка, не я прави качествена...А колкото до евтинджосите...Ще замълча.
а не трябва да се мълчи нека да знаят хората какво да очакват и да си правят добре сметката
Как да нема инфо - https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...ee-chofu-bard/ ,https://forum.setcombg.com/%D0%BA%D0...n-nippon-sang/ , и т.н. , достатъчно да се използва търсачката във форума , а ако е малко писаното тук , наред е чичко
Но според мен въпросът не е в липсата на инфо а в манталитета на потребителя , т.е. много хора си мислят че марката ще ги стопли и търсят маркови машини за дребни пари , ма то такову жувотну нема баце , или инак речено :" хем к..а до края , па и п...ата в рая не става .
Ха сега и весели празници
Този пост е редактиран от mirandi; 31-12-13 в 16:00.
В никакъв случай марката не определя качеството... Качеството се определя от цената. Единственото хубаво на евтините маркови климатици са гаранцията и сервиза, които са същите както при скъпите маркови климатици.
Говорейки за маркови визирам: Тошиба, Панасоник, Дайкин, Самсунг, МЕ но в никакъв случай самосиндикалните китайски фабрики Мидея, Аукс и тн...
- - - - - - - - - -
Тези измислени марки Деу, Бард, Хюндай и тем подобни се правят от няколко китайски фабрики. Някой си производител на електроника решава, че ще продава климатици и си поръчва неговата марка в коя да е фабрика, например евтините модели на Кериър се правят от Мидея (примерът не е точен, защото се правят с малко по-различни части от обикновените мидеи, ако трябва да съм съвсем коректен). По моделът на самия климатик разбираме в коя фабрика е правен и от там даваме информация.
моя хайсенс примерно ще направи 10 години цена с монтаж 520 лева
смяна на компресор и допълване 250 лева -770 лева и ще работи поне още 2 години
770/12= 64 лева на година дори копресора не е развален стария а е изпуснал от пресовката
та мога да кажа че съм много доволен от най евтиния на пазара тогава климатик
Не се занимавайте с глупости , ами гарабвайте това Инверторен климатик Sharp AY-XP12GHR/AE-X12GHR докато още се намира , тези 300лв отгоре ще си ги осигурите с КЕЕ и готово