то другата година тока поевтинява, така че споко, тогава сметките ще ти са по-лабави. До тогава се гушкай под юргана.
то другата година тока поевтинява, така че споко, тогава сметките ще ти са по-лабави. До тогава се гушкай под юргана.
Здравейте на всички. Необходимо ми е компетентно мнение имам ли шанс да стопля (22 градуса) 15 кв.м спалня без външни стени дървена дограма и външни щори (северно изложение) с бюджетен климатизатор до максимум 1300 лв. 9000 BTU и (ТРВ)? Дали има такава машина с ниски нива на шум и читав дефрост (не на време). Ако е възможно предложете няколко варианта. Благодаря предварително.
Благодаря за предложението justify. Да разбирам ли, че дефроста на модела е при нужда и след края му работа е свършена (при нормални условия).
estqwerty - Тошибата от второто предложение (RAS-107SKV-E3) не се препоръча за отопление през зимата.
Благодаря за предложенията ще се въползвам.
За мен по-важното е да топли. Дефроста е достатъчно добър на този модел.За 1300лв с монтаж толкова. Има отзиви във форума за модела от един потребител(Danchoman) който не беше доволен от панасоник, сега си топли с това мицубиши хеви целят апартамент и е много доволен от топлината - ходи по тениска и гащи, от консумацията=60 лева/месец не е доволен. :rolleyes: Ще видим докога ще устиска мицубишито на "бета тестера" -да отоплява цял апартамент
Този пост е редактиран от justify; 21-12-13 в 22:56.
...външните щори помагат лятото ако купуваш климатик за охлаждане... за отопление освен изброените горе, друг вариант е климатик втора употреба...
Още веднъж благодаря за насоката justify след празниците ще купувам вероятно. Разсмя ме с "бета тестера".
Тук повечето сме тестери, но някои от вносителите издевателстват над нас и ни правят на бета
Дедо Коледа иде и е хубаво да се направи една анкета за най-добър производител/модел,серия/ по показател цена/ качество/удоволетворение за 2013г. така че темата да бъде затворена подобаващо.Бъдете честни и обективни
прогноза 2014-та.
догодина цените хвръкват и всичко кое е напазара в момента ще е перфектно.
отделно тошиба /петицата/ и фуджитцу /нокрията/ разкарват топ моделите си и ще има липса на класни модели. /в диапазона под 3 бона/
топ класа определено се измества в рамките над 3 хилки /дайкин сарара/ до 5 /панасоник ve/ предполагам и нови звезди като 7 на тошиба.
средният клас се намества до 2.5-3 хиляди лева. тук е интересно кои модели ще се пренаместят.
а ниският клас ще е под 2 бонтака. базовите машини и сега са на нива 1.3-1.5к лева /хитачи , тошиба, лг/
до 1000 ще има поява на машини само за охлаждане.
определено ще е интересна година.
Не съм съгласен. По-скоро си зависи от помещението. Просто няма абсолютно еднакви две такива. Една и съща машина ще работи по различен начин в различни помещения.
Също си зависи и от това как се ползва машината. Аз си ползвам моите на 20-22 градуса и съм доволен. Някой ще иска да му качат 26 в помещението и няма да е доволен. Хората са различни.
Затова купувайте маркова техника, за да не останете разочаровани.