Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Не знам за европейският Дайсейкай, но дори и японският топ-модел е доста шумен на скорост на вентилатора от 2 и нагоре. Хем е 13,5 килограма вътрешното тяло. На 3-та и 4-та степен направо е безумие да се ползва, духа ще те отвеее, имам чувството, че съм пуснал прахосмукачка в стаята. Питах и други собственици на ЛС и при тях е същото. Например FTX50GV дори на макс е по-тих отколкото Тошибата на 2-ра степен. За стаи до 15-20 м2 става, да си бачка на първа степен. При мен е добре, че съм с малки загуби и отдолу ме топлят на дърва и до -2 градуса работи на най-слабата вентилация - не е проблем. Само това му е кусура. Иначе откъм дефрости е перфектен, външното става на снежен човек и си бачка, това до -2 градуса с висока влажност, не е чувствителен като Дайкин. Даже екстрата топъл дефрост ми се вижда излишна за Тошиба. Бях се зарибил по нея, но и при тях си пише, че на 24 часа си прави по един нормален дефрост. Тошибата даже и това не прави. :)
Алекси до кога ще пишеш за техника която не ти е позната? Тези сравнения който правиш са смешни.
то като ти чета мненията и на тебе не ти е много по позната :)) за Мидея не говорим в момента че да се изкажеш ..
Aruba, факт е, че Daiseikai има много силни степени на вентилатора. Това е с цел да може за най-кратко време да достигне заданието. Аз казвам друго, че има подстепени, които ги контролира само машината. Не можеш да ги избереш от дистанционното. Хващал съм я да работи супер тихо, когато няма какво да гони. При теб може да не ги засечеш, защото си го сложил в доста голямо помещение. Мисля, че Edi беше писал за подстепените и той ги беше гледал.
Alexi, как са нощем моторите на клапите на FH-a? Питам, защото на ZIX-S-a се чуват, като вдига клапите. За сметка на това в режим охлаждане няма никакви звуци, цяло лято спим под него, дори и бебето, той вече не е толкова бебе де.
моторчетата се чуват леко ,но ако нощем ги сложиш да са си нагоре не ги пипа като изключва .. турбината обаче е много тиха и самия шум не е дразнеш изобщо не се набива на слуха
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
то като ти чета мненията и на тебе не ти е много по позната :)) за Мидея не говорим в момента че да се изкажеш ..
Предполагам ти пък не си виждал даисеикай на живо камо ли как работи. И не може да не да не се включиш като активен спамер с изкривените си логики.
Бе то ако е за спама, и аз ще се включа... :)) Дайсекай 6 е горе-долу ясен, ма не мога да преживея на FH25 минимумите. Или са сбъркани всичките сервизни? :taz
минимума на VE/HZ25/25 e еднакъв ,16 херца на компресора е в това последното файлче което съм споделил .. сервизно за сега няма ,но в брошурките определено е сбъркано това 1.8 което са написали .. всички машини от серията са с еднакъв минимал ( 1.8 е страшно много топло аз виждам машината как работи тя докъм +5 почти не изключва чак нагоре почва да поизключва .. определено не топлоотдава 1.8 на минимум впрочем слиза на около 250 вата консумация ,освен да има КОП около 7 на минимал )
Като почнете да се захващате с тези минимуми, направо Ви се чудя...Климатизатора да Ви служи ли сте го взели или да му робувате и да го дебнете, аджеба как работи?!
Velev-защо палиш толкова човека вчера сложи FH и вече знае всичко за климите МЕГА не напразно му зададе въпросче каксъ клапите на климатичето шумничко май при то6о гасиш телевизора зада го чуе6 а колсумация 190w срещу250w ALEKSI савет чети повечко форума или както се казва когато цум говори дет мак мълчи
колега аз съм от тия дето на всеки климатик мога да намеря кусур :)) просто при по скъпите са по малко но пак си имат .. само че те имат и една екстра ,топлят за това не ги продават комплект с духалка :))
Заслужават си но да се ползват пролет лято есен до пуска на парното. А и ако зимата е като тази ще се справи.
ixtis, ако бюджетните машини топлеха в студа, нямаше да има луди да си купуват по-скъпи. Тези машини са направени предимно за охлаждане и работа в режим отоплените през преходните сезони. По-добре се огледай за машина втора употреба, вместо да сложиш едни 1200 лв. в кофата. Пловдив ти е близо има кой да те обслужи добре за тези пари.
Другия вариант е да видиш Hitachi-тата, но там трябва да оцелиш модел. Сега дойдоха новите модели, но колко могат да топлят не знам.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ixtis
Не, имам предвид новата серия PPA, не съм спец по Хитачи, но тук има колеги ще ти кажат кое става що годе.
HITACHI
Re: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
От хитачи си заслужават RAS-35FH6 и 25wx8 (D10EX3).D10EX3 тази събота и неделя беше на 899лв и за цената си е много добър избор според мен, аз съм с такъв от декември и съм доволен беше 999 с монтажа