Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Kasap
Ама ти колко очакваш да бъде? Имаш 50W електроника, 2 мотора - 30 и 50W, и за компресора нещо трябва...
СОР=1 не е толкова зле. При някои машини и по-надолу отива. :taz
Ами не знам, не разбирам от климатици :) Просто гледах DAISEIKAI 5 и 6. 70/100W консумация и 300/500W капацитет, и ми направи впечатление голямата разлика :)
- - - - - - - - - -
Цитат:
Alexi
Санчо и на него доста му пада КОП-а на минимум ,като харчи 150 вата само хаби ток без да духа топло :))
Btw, може да спрете да наричате климатици Тошко, Санчо и т.н.. тъй като не всички се занимаваме с това и като чуя на Тошко, колко му е минимума.. и почвам да се чудя кой е Тошко и какъв му е ник-а :) :)
по лесно е ти да ги научиш от колкото ние да се откажем след 10 години тука :))
Цитат:
TSH
гледах DAISEIKAI 5 и 6. 70/100W консумация и 300/500W капацитет, и ми направи впечатление голямата разлика :)
Ам чи земи си Дайсекай... :Drinks:
Шумни са.. Айде да не са 17 дб да са 21.. къде са 21 къде е тошибата...
Цитат:
Ivo Wolfen
Да попитам и аз, да ми препоръчате за отопление на спалня ~18кв - 50куб, дървена дограма, южно изложение,2 етаж на къща, непоследен, 1 външна стена с минерална вата.
Toshiba RAS-10SKVR-Е Daiseikai или Mitsubishi MSZ-SF35VE :confused:?
ТОШИБА-та, само не знам къде ще го намериш този модел.
Цитат:
edi1
ТОШИБА-та, само не знам къде ще го намериш този модел.
Благодаря за отговора! А труден за намиране, защото е стар или нов, или по друга причина? :)
Този модел е екзотика. Не е Super Daiseikai а само Daiseikai серия. Клони повече към Suzumi. Пред SF серията на Мицубиши е доста по-добре.
Гледам SAV-E2 се намира из България-та, огледай се за него.
Цитат:
TSH
Шумни са.. Айде да не са 17 дб да са 21.. къде са 21 къде е тошибата...
Да, ама не! - както е казал Бочаров. По брошура външното тяло на LG-то достига до 65 dB, а на другите марки около 50. И това както знаем е логаритмична единица и става въпрос за разлика в ПЪТИ!! Друго е, че 17 db са само на охлаждане и после скачат на 25.. за отоплението тръгват от 25.. което е повече от митсубишито.. Ебаси куцата работа са тея климатици.. Сега разбирам защо не са популярни(не говоря за LG, а за климатиците като уред)Един свестен климатик няма, или е шумен, или мухлясва или нещо друго.. ПИСНА МИ :)
Цитат:
TSH
Да, ама не! - както е казал Бочаров. По брошура външното тяло на LG-то достига до 65 dB, а на другите марки около 50. И това както знаем е логаритмична единица и става въпрос за разлика в ПЪТИ!! Друго е, че 17 db са само на охлаждане и после скачат на 25.. за отоплението тръгват от 25.. което е повече от митсубишито.. Ебаси куцата работа са тея климатици.. Сега разбирам защо не са популярни(не говоря за LG, а за климатиците като уред)Един свестен климатик няма, или е шумен, или мухлясва или нещо друго.. ПИСНА МИ :)
купи си една качествена японка и тогава говори приказки под шипковия храст.
По предишната тема в мануала на новия модел H09AK на LG, има режим Silent Mode със следното описание:
Цитат:
Silent mode
It is to prevent potential claims by neighbors,
reducing noise from outdoor units.
Сещай се.. за тея 65 децибела..
@DUNDURMA
Не ги вярвам аз тея работи.. може би с по-добри параметри, но дет се вика има свободен пазар и ако бяха някво извънземно ниво от европейските, нямаше да има европейски модели.. Нямам представа де.. но не ми се занимава с трафове т.н глупости.. Кой знае к'ви надценки си слагат тукашните "търговци.." Аз като гледам какво правят официалните дилъри.. си представям другите..
А, за японките няма свободен пазар.Самите японци са си наложили пълна забрана да продават машините си в другия свят.Вярвай му на ДУНДУРМА-та, той има най-голямо "израстване" в тази насока:)):Drinks:.
Да попитам и за една кухня (към 14кв.), за отопление основно ще се ползва, но от време-навреме, какъв конвенционален бихте ми препоръчали (макс. 800лв) - Mitsubishi Electric MSC-GE20VB/GA20VB бива ли?
П.С. Иначе ми препоръчват Мидея 12ка за там, но не знам дали си струва.
Някой от колегите във форума продаваше втора ръка 12-ца конвенционален на ФУДЖИЦУ 12USB.До колкото помня беше свалена и добре профилактирана.