Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
dodo_pv
Миналата зима ли засече по-честия дефрост на Daikin FTXS35K ? Тогава COP- ът му трябва да е с пъти по-голям от този на мицубишито или са сбъркани данните за моделите!
Аз за мен съм си избрал климатици . Така като ти гледам подписа Даикин не присъства . МХИ-то е много комфортен климатик казвам го от наблюдения над него . С дайкин са повечето ми приятели които казват , че втори път няма да я изберат тази марка .
Мой приятел преди 2 години си купи 2 Митсубиши-та. Тази година ги сменя с Дайкин, като видя как работят моите.
Цитат:
aruba_man
Мой приятел преди 2 години си купи 2 Митсубиши-та. Тази година ги сменя с Дайкин, като видя как работят моите.
Да не му пробутваш твойте , то както е тръгнало , а и след като видя какво е истински климатик се съмнявам повече да се набуташ и да си купиш пак дайкин , въпреки че са толкова " хубави и качествени " .
Здравейте, може ли да ми предложите климатик до 1200 лева, предимно ще се използва за отопление. Стаята е 16 квадрата, има изолация, юг, тухла. Благодаря предварително.
Здравейте Tahumba,
В момента мисля че няма по-добро предложение в този ценови клас от Hitachi PAK-25PPA / RAC-25WPA
Здравейте,
От около един месец се каня да си купя климатик главно заради жегите. Трябва ми климатик, който главно да изстудява. Реших, че понеже така и така ще давам пари, то по-добре да може и да топли. По принцип се топля на газ през зимата и съм много доволен, но съм решил да отделя около 900-1000лв общо с монтаж за климатик. Помощението, което ще се отоплява е около 30 квадрата. Нова сграда с външна изолация + ПВЦ 4 камерно.Но както казах ми трябва главно за охлаждане + резервен източник на отопление зимата.
Попаднах на следните модели:
Вимакс Клима ООД, Климатик Hitachi RAK25PPA/RAC25WPA SUMMIT 2013, Инверторни климатици и Климатици за дома - Инверторни климатици
Климатик Panasonic CS-RE09NKX/CU-RE09NKX
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-CS/CU-UE12JKE
Хитачито като чели е по-добро, само че панасоника има повече екстри като гледам.
Бихте ли ме посъветвали какъв климатик да си взема и от къде ?
Цитат:
Giggio
Виж постът над твоя.;)
30 квадрата с 25-ца ще му е малко трудно да охлади и абсурдно да стопли. Тука си трябва 50-ца. А там бюджета е двоен. Хайде да речем, че може само да охлади с 35-ца с условия.
:oops::029:Не видях квадратите....:cheesy:
Цитат:
Mega
Тука си трябва 50-ца.
За охлаждане му е достатъчен и 12-ка (ако имаиш предвид отопление е друга :Drinks:). Примерно това Грии :). За отопление по-добре да остане на парно, отколкото да подпомага с клима, предвид бюджета.....
Благодаря колеги, но видях, че човека в поста преди мен пита за климатик главно за отопление, а аз търся главно за охлаждане. Като го разгледах ми направи впечатление тази характеристика:
Ен. разход охлаждане | kW | Минимален: 0.250, Номинален: 0.700, Максимален: 1.290 |
Това означава ли, че мощноста при охлаждане му е само 1,2kW ? Не е ли много малко .. или има грешка.
Прочетох назад форума и попаднах на този климатик:
http://klimacontrol.com/klimatici.php?c=12
По-скъп е с 200 лв спрямо Хитачито. Бихте ли ми казали кой е по-добър .... И наистина ли мощноста на Хитачито за охлаждане е толкова малко ?
- - - - - - - - - -
Видях, че нещо съм сбъркал горе..
Капацитет охлаждане | kW | Минимален: 0.900, Номинален: 2.500, Максимален: 3.100 |
3,1кВ е капацитета на охлаждане.
И все пак Хитачито или Фуджитсу ASHG12LEC ?
Jordan_KN, за Вашето помещение е необходима машина която да отдава поне 3.0 kW на охлаждане. Определено, 2.5 kW няма да са достатъчни. В случая, 12LEC е по добрия избор. При него има номинално 3.5 kW (параметри при 35°С външна температура и 27°С поддържана в помещението).
Цитат:
Mega
Здравейте
Tahumba,
В момента мисля че няма по-добро предложение в този ценови клас от
Hitachi PAK-25PPA / RAC-25WPA
Благодаря. На този климатик, пише:Работен диапазон при отопление: | -15 до +21 °С |
Има ли вариант за някой модел, до -20 градуса? Някакви Мицубишита?
Цитат:
tahumba
Има ли вариант за някой модел, до -20 градуса? Някакви Мицубишита?
Има машини до -20 градуса, има и такива тествани и на -25 градуса, но са ти далеч над бюджета! Цените са над 2100 лв.
Здравейте,
Тези климатици на Грии с компресори на Дайкин ли са ? Дали са много шумни ?
Какво мислите за този Panasonic CS/CU-RE12PKE инвертор NEW 2013. Гледам, че е отговарящ на ErP директива за енергийна ефективност. Дали мога да си взема 20% от парите по тази програма ? Някои правил ли го е ?