Отговор: Помощ при избор на климатици
  ADimitrov  , виж SF серията на Mitsubishi Electric или ZJ-S на Mitsubishi Heavy. Не си дал бюджет, но ако искаш машини, трудни за вмирисване е добре да погледнеш и високия клас.

... средно ниво е относително понятие за всеки. За мен лично средно ниво е машина от клас 1500 - 1800 лв. Добре е да дадеш бюджет.
     Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
  Чуденка между Hitachi E10HA, Hitachi  RAK 25PPA/25WPA.    Panasonic CU-RE 9. Или друг до 1000 лв.
13 кв е стаята,  южна
  Еми утре отивам във Вимакс Варна до нептун и да си избирам хитачито, че не се диша в нас. Мисля тея ноеиър, къде ги рекламират с дистанционните гъзарските.
  В ниският клас на Хитачи, по-добре да се слага 35-ца. Има разлика във външните тела, 35 килограма са си 35 килограма, а разликата е 100 лева.

Даже, що не вземеш D10EX3 от ТехноМаркет? Дистанционни има в продавалник по 25 лева и пак си под 900 лева. 

http://prodavalnik.com/distantsionni...itsi-i12343319
  От тези двата задължително Хитачито, между другото гаранцията му трябва да е 3 години.
  Според мен ХИТАЧИ-то си избери.
  Тези ПЕТ години гаранция ме грабнаха за шарпа. Хитачито е по-голяма сила обаче ммай :)
Срещу три на хитачито
     Отговор: Помощ при избор на климатици
  Към тези Мицубишита бих добавил и Panasonic Etherea 2013, една 12-ка и 2 9-ки като мощност най-вероятно. Все пак е хубаво да се погледне на място от специалист.
  Абе то и МИДЕЯ вече са с 5 години гаранция, ама................Ако съдя по моята машина, гаранция няма да ползваш, пък и все пак купуваш машината да ти върши работа, не да я мислиш.
  "От трън, та на глог..."

Хитачито сигурно ще свърши работа, но за 1000 лева нали знаете, че не може да имате претенции?Резервните му части са доста скъпи в България- за изминалата година мисля имаше 1-2-ма човека които търсеха компресор за хитачито си и им дадоха цени от порядъка на 700-900 лева без цената за труда за ремонт ...

Шарпа с тези мижави 26 кг външно тяло през зимата ??? Може и да свърши работа, но не се знае къде е помещението и какви са желаните температури.Иначе като дизайн и на мен ми харесва.
  само като прочета,че искаш ГЪЗАРСКО ДИСТАНЦИОННО,ми е ясно че вече  си се набутал при избора,освен ако не послушаш колегите.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
DUNDURMA 
   само като прочета,че искаш ГЪЗАРСКО ДИСТАНЦИОННО,ми е ясно че вече  си се набутал при избора,освен ако не послушаш колегите.

Не съм казал че искам гъзарско дистанционно, просто го визирах към хитачито да се разбере за кой модел става въпрос, дето показва температурите и тока.
Поръчах хитачито с оглед комантари из този форум и стигнах до извода че са яки машини за около 1000 лева

Стаята е малка южна, зиме не е такъв студ
Ама лято не се живее
И да ме искара няколко години климатика без проблеми ще съм доволен. И 5000 лева да дам не виждам колко по здрав ще е.
  Да ти е честита машината.Предполагам, доста ще те изкара, моя вече го кандилкам 7-а година, все го чакам да умре, ама не би.