2:1 за Панасоника :rolleyes:
Преглед за печат
2:1 за Панасоника :rolleyes:
Здравейте аз също съм решил да сменям климатика във спалнята,13кв2 е имам пвц дограма,живея във панел от Плевен съм.Ще го ползвам основно за отопление,рядко ще го пускам лятото.Ако може ми препоръчайте някой модел,бях си харесал един модел на daikin ftxs25k но е 1700лв и като се сметне монтажа.
reingar-x, ето Ви няколко предложения които си заслужават:
Panasonic CS-E9QKE, Mitsubishi Heavy Industries SRK25ZM-S, Toshiba RAS-B10N3KV2-E Suzumi Plus, Hitachi RAK25PXB, Sharp AY-XPC9RR
smateev, имам Fujitsu ASYG12 LMCA в 20м2 хол, в къща в София, Бояна. Къщата е с PVC дограма, без изолация. Не съм доволен - определено не смогва с отоплението. При теб би могъл да свърши работа за 16м2, но е доста условно (северно изложение на жилището и Варна - по-висока влажност отколкото в София):rolleyes:
За другия климатик не мога дам мнение.
Какъв ви е бюджета с монтажа? Вижте например тези два модела те са по добре ценово спрямо FTXS25. http://img.tapatalk.com/d/14/07/24/urapu6uq.jpghttp://img.tapatalk.com/d/14/07/24/a3esyhab.jpg
До колегата по форум Велев,колко струва монтажа ако си закупя машината от теб,както и бях решил де?По общата цена ще преценя колко ще ми се откъсне от сърцето,но сме решили с жената да е нещо по-свястно,искам да седя на топло.
- - - - - - - - - -
reingar-x, подобни въпроси не се обсъждат във форума. Ако желаеш подробности относно нещата които те интересуват, обърни се към колегата по телефона или на лични съобщения.
Не знаех за това правило,извинявам се.
Моля за помощ при избора на климатици за 2 помещения:
1.За какъв вид помещение ще се ползва климатикът-търговско, жилищно, офис, магазин и т.н?
- жилищно
2.За охлаждане, за отопление или и за двете(цялосезонно ползване-охлаждане и отопление) ще се ползва климатикът?
-Главно за отопление
3. Каква е:
а) квадратурата и кубатурата на помещението;
20кв.м - 2.60 таван 52 куб.м
12кв.м - 2.60 таван 31.2 куб.м
б) вида на дограмата и стъклопакета(дървен/ПВЦ/алуминиев, двоен/троен стъклопакет, КА или друг вид);
-ПВЦ двоен стъклопакет
в) квадратура на прозорците;
~2.5 кв.м
г) изложението на помещението;
-южно
д) етаж на помещението в сградата, особености(мансардно, мезонетно, има портал и в коя част е или други особености)?
3-ти етаж от 5-етажна тухлена кооперация
е) какво е предназначението на помещението- хол, спалня, детска, всекидневна и т.н;
хол, спалня
ж) в къща или апартамент е плануваното за климатизиране помещение?
-апартамент
4. В коя част на България и по възможност в кое населено място е помещението/сградата?За питащи "Защо"- ето защо
-Варна
5. каква е желаната температура за поддържане лято/зима?
-лято 22-25, зима 18-22
6. Има ли изолация на стени/таван, на кои от тях има и на кои не какъв е вида и дебелината на изолацията?
- помещенията са изолирани, изцяло вътрешни, среден етаж. Въшните стени са само тези с прозорците.
7. Има ли електрически уреди в помещението в което ще се монтира климатикът и какви?
- Компютър, монитор,рутер,телевизор
8. Каква сума е приготвил за покупката на климатик.
- 1500-1700 с монтаж общо за двата климатика
9. до каква външна температура зимата/лятото ще разчитате на климатика за отопление/охлаждане?
- Лятото над 30 градуса, зимата до -10
Бях се насочил към Midea, но прочетох доста мнения, че качеството им е спаднало в послените години. Предполагам при този бюджет съм извън класацията за инвертори, но и не държа на тях. Важни характерстики са безпроблемната работа и евентуално добрата гаранция. Външен вид, допълнителни екстри и колко нов е моделът нямат чак такова значение.
Предварително благодаря :)
Йофтин хубав, безшумен клим за без пари, но на каквото и да се спреш, само ще си похарчиш парите.
Климатизирай първо едното помещение, а като посъбереш парички - и другото.
Предвид предназначението на апартамента, не е удачно нито да се климатизират помещенията по отделно, нито да се наливат много пари във висок клас техника - едва ли ще се оцени. Важното е да върши работа и да не създава проблеми. А за шума не съм писал нищо - все ми е тая, няма да го слушам аз :)
Ми не се стискай - дай още 300 кинта и си вземи 2 машини секънд-хенд. В момента във Варна има добър избор.