Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivostoqnov77
Нормално е да си доплатиш. Твоето не е стандартен монтаж.
Проблема не е в парите, може да се доплатят и повече, а в това че те гледат в очите и те правят на глупак. Стойките за пода струват 10 лв, а тръбният път 20 лв, да не говорим че си беше излишен и можеше спокойно да е под 3 метра. Ами на другите ми климатици като тръбният път е под 1 метър тогава не го правим на въпрос...
За леко негативното ми отношение спомага и факта че нито си изчистиха боклука, а и оставиха кутията от нат. сок и празна бутилка от лимонада ей така захвърлена.
Здравейте отново,за моите 2 по-малки стаи от 12 и 19 м2,дали ще ми свършат работа 2 Fujitsu General ASHG09LMCA и 12LMCA,като ги сравнявам с RE9QKE и 12QKE и MHI SRK25 ZJP-S1 ми прави впечатление особено малкото външно тяло на фуджика - едва 21 кг. за RE9QKE e 33 кг за MHI 31 кг,това от значение ли е,четох че по-голямо е по-добре?Но пък и за този фуджик няма много лоши отзиви:) ,а и имам един при родителите и си топли доволно,не са имали проблеми,вярно,че е по-стар модел от преди 4 год. 12-ка в 25м2.Сега вече може да са ги развалили... :2guns:Другото е относително ниският минимум от 0.5 за фуджика,на RE9QKE е 0.8 ,а на MHI си е висок направо 1.3,за този показател разбрах,че за малка стая е хубаво да е с нисък минимум или не е толкова важно.Иначе,като мощност 3-те модела май-са горе-доло еднакви,като цена също се доближават със +- 100 лв.За фуджицу съм слушал и чел само позитиви,е били малко шумни и веели в началото,ма топлят:blob.За хола май-остава E12QKE.Като спалнята от 19м2 е точно до хола,без коридор,ще се отваря вратата ако има нужда от помощ.:)
RE9QKE и RE12QKE са класни машини на много добра цена. Използват външните тела от Е-серията. Няма да съжаляваш...
Цитат:
jikon
Здравейте, търся мнение. Трябва ми климатик за отопление основно, но с важно условие за младеж с алергия към акари и прах. Стаята е 19 кв., южна с алуминиева дограма. София до около 2000 лв. Предварително благодаря на отзовалите се.
Здравейте предложиха ми тези два климатика LG H09AK или ME FH25VE за горепосоченото, бих искал да чуя и други мнения. Благодаря.
Цитат:
ccankov73
Иванеее..,Иване...
...наистина ли очакваше безплатния монтаж да е същия като платения...
Цитат:
jikon
Здравейте предложиха ми тези два климатика LG H09AK или ME FH25VE за горепосоченото, бих искал да чуя и други мнения. Благодаря.
За такива нужди ти трябва най-добрата филтърна система на пазара.Сиреч някой модел ДАЙСЕЙКАЙ на ТОШИБА.Иначе като мощности и двете посочени от теб машини ще се справят без проблеми.
Цитат:
ivostoqnov77
В никакъв случай не съм очаквал,доста съм чел за това във форума, ама поне да беше безплатен, пък той не е. Той кажи речи си е платен а пък изпълнен като безплатен. Може да кача и някоя снимка в точният раздел.
Добре де, като не ти хареса, защо им прие работата!?
Кво да направя, и ти си прав ама дадох им парите и те си тръгнаха набързо.
Цитат:
ivan1
В никакъв случай не съм очаквал,доста съм чел за това във форума, ама поне да беше безплатен, пък той не е. Той кажи речи си е платен а пък изпълнен като безплатен. Може да кача и някоя снимка в точният раздел.
Като търсите качественна работа и отношение не се купува климатик от веригите а от специализирана фирма.
Цитат:
VeleV.Klima
Като търсите качественна работа и отношение не се купува климатик от веригите а от специализирана фирма.
А възможно ли е специализирана фирма да извърши кофти монтаж и да прецака клиента, който си плаща монтажа.
Цитат:
edi1
За такива нужди ти трябва най-добрата филтърна система на пазара.Сиреч някой модел ДАЙСЕЙКАЙ на ТОШИБА.
Еди, чета постовете ти с интерес и научих от тях много неща - адмирации за което, но би ли подкрепил тезата си с факти, че Дайсекая има "най-добрата филтърна система на пазара" или това са твоите виждания, като фен на марката? :)
Ами от практиката, дето съм ползвал ТОШИБА-та и от някои спорадични впечатления то други машини на приятели.Като пусна ТОШИБА-та, обира всичко от стаята вечерно време и на сутринта, като вляза при синковеца, въздуха си е свеж.За мен най-добрите плазмени филтри са на ТОШИБА и на ЛДС-то.ЛДС-то вече го няма, та остана ТОШИБА-та.Имат големи касети, през които преминава над 50% от въздушния поток.И от това ,което съм прочел по разни чужди форуми от ползватели.Е, мнението ми е на любител все пак.
Цитат:
ivostoqnov77
Доколкото знам технотата плащат 100-тина лева на фирмите.Човека си е доплатил като за стандартен.Значи ако са нормална фирма трябва да му го направят както трябва - ТОЧКА!!!
P.S. Видях снимките от монтажа в друга тема - :mad:,да се смее ли човек- да плаче ли?!?