Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.
Цитат:
Първоначално публикувано от
t_doncheva
Здравейте,
Моля по запознатите от Вас за помощ - ще купувам климатик и след като прочетох доста от това което сте изписали се спрях на японски втора употреба.
Стаята в която ще се ползва е 6,5 м. на 4 м., като само едната тясна стена е външна, но на нея в долната част са кухненски шкафове, останалото е прозорци от ал.дограма. Стандартна панелка - гарсониера от 45 кв.м., направена за сега на двустаен.
Климатика се купува с основна цел отопление, но понеже жилището е на последния етаж и лятото е сауна, ще служи и за охлаждане в горещите дни.
Предишни години ползвахме климатик LG 24-ка, който ни разказа играта откъм сметки за ток и добре, че му изгоря компресора. Беше купен с идеята да го ползваме за целия апартамент.
По отношение на това което сега ще търсим мислим да ни служи само за помещението което описах по-горе, и евентуално лятото за охлаждане на целия апартамент. Целта е да бъде икономично и ефективно.
Бюджета ми е около 1000-1200 лв.
Спрях се на няколко модела във фирма Климафрост:
Toshiba 285PADR
Mitsubishi MSZ-S28KV5-W
Mitsubishi MSZ-SFX22H
Hitachi N25S
Fujitsu AS22PPE-W
Sanyo CA22N
Sharp T22SB
Sanyo SAP-EX28P |
Какво бихте ми препоръчали?
Само като пример:
Toshiba RAS 365NDR или Toshiba RAS 365JDR
та никои не ми отговори за TOSHIBA RAS18N3KV2-E/RAS18N3AV2-E SUZUMI+ или PANASONIC CU/CS-E15PKE ECONAVI.единственото мнение беше да взема нокрия
вие ме изненадахте. Всички климатици които съм посочила като евентуален избор ги дават, че са за 20-30 кв.м. или 20-32 кв.
Цитат:
t_doncheva
вие ме изненадахте. Всички климатици които съм посочила като евентуален избор ги дават, че са за 20-30 кв.м. или 20-32 кв.
Не знам защо, но бих се спрял на Sanyo SAP-EX28P. :) Не го слушай тони07ка4ал.
Цитат:
t_doncheva
По-добре изненадана тук и сега от нас, отколкото после през зимата от фирмата (климатика им).
аз за това търся информация от професионалистите.
сега се разрових в други сайтове - и тошибата я дават, че е до 45 кв.м.
285-ицата PDR, ако е читав, ще се справи без проблеми.
PADR, JADR, по принцип ги пишат във ВарнаКлима и почти нищо, което го има в сайта го няма в наличност. Моят JDR, дето го купих преди година и половина още седи там. :)
То и на Еди климката седеше там дълго време. Нищо, че е купувана от друго място. :taz
Неговият беше в ТермоКлима.
Цитат:
AC_From_Hell
Панасоник за японците е нещо като Фолксваген за немците. Традиционно те имат най-големи дялове за всякаква техника там.
Не е точно така. На сайта на Панасоника, като бранд марката се позиционира на 64 място. По-надолу има пълната класация на сайта им, и се вижда, че по техниката Канона и Сонито го задминават. Но, все пак не може да се отрече топ 100, но приноса за това престижно място е повече в електрониките им....:)
http://news.panasonic.net/archives/2014/1010_29520.html
Цитат:
SPSt
Като предлагаш Панасоника, прочете ли, че бюджетът не е 1500-1600 лв.
Да, прочетох и затова предложих климатик за 1360 с включен монтаж.
Други въпроси имаш ли?
- - - - - - - - - -
Цитат:
preparatos
Не е точно така. На сайта на Панасоника, като бранд марката се позиционира на 64 място. По-надолу има пълната класация на сайта им, и се вижда, че по техниката Канона и Сонито го задминават. Но, все пак не може да се отрече топ 100, но приноса за това престижно място е повече в електрониките им....:)
http://news.panasonic.net/archives/2014/1010_29520.html
Това е 64-то място в световен мащаб, което според мен им е горе-долу добре като позиция. Също така се говори за бранд, а не за пазарен дял.
Некоректно е да ми пействаш линкове от глобални класации като говорим за японския пазар, който е всичко, но не и глобален (там си имат само техни модели и разработки, които ги няма за останалата част от света).
Те и самсунг са в челната 10-ка на глобал бранд (и то от 17-то място през 2011 по памет), ама всички ги плюете нали?
Aleksandars ме посъветва да се насоча към Toshiba 285PADR и Sanyo SAP-EX28P, и като всяка жена почвам да се чудя кой от двата е по-добър.
Сега да ви питам за цените дали са ОК
Toshiba 285PADR - 1070 лв
Sanyo SAP-EX28P - 1000 лв
а някой може ли да удари едно мнение по моят въпрос
здрасти колебая се между 2 тошиби тъй като на тях се спрях и моля да удариш едно рамо като мнение
Единия е ras-221sdx а другия RAS-225NDR Стаята е 13 кв. с дограма пвц 5 камерна без външна изолация , ползва се за спалня но и значително време прекарвам в нея Първия сдх който е го гледах че е 2010 год. но няма екстри само самопочистване , другия ндр 2004 но е с фулл екстри и се чудя кой от 2та да взема заради тази йонизация и т.н. понеже четох че е наистина добре като екстра Според теб толкова ли си заслужава толкова ли е добре