Вижте резултатите от анкетата: Коя марка и модел предпочитате?

Гласували
24. Не можете да гласувате в тази анкета
  • NA

0 0%
  • NA

0 0%
Отговори на анкетата
Страница 143 от 178 ПърваПърва ... 93133141142143144145153 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,131 до 2,145 от общо 2666
Like Tree1317Одобрявам

Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Отговор: Помогнете ми в избора на климатик - 2014 г.

Цитат Първоначално публикувано от SPSt Виж публикацията
    Добре, че рекламата тук е безплатна. Интересно, че никой "доволен" от електрониката и компресорите на Панасоник не се включва. Моят Дайкин от умрял японец не бих го сменил за климатик от аудио фирма! Нищо, че е "първокласник" - на 7 г.

Какво им има на компресорите на Панасоник?!?
    Какво им има и на електрониката?

И коя фирма имаш предвид като споменаваш аудио фирма? Панасоник ли?

Нека те светна за няколко неща относно Панасоник:

Панасоник първи са произвели битов климатик - така наречение прозоречен тип (1958)
    Панасоник първи пускат високоефективна термопомпа въздух-вода (1973)
    Панасоник са първия японски производител на климатици стъпил на европейския пазар (1975)

Панасоник са един от най-големите производители на компресори - над 200 милиона броя към момента.

Нека те светна и за пазара на климатична техника в Япония - традиционно Панасоник си е лидер с над 40% пазарен дял. Дайкин, Фуджицу и останалите си делят по около 10% от останалите 60.

Още един факт - компресори Панасоник се монтират в доста модели на Дайкин, междудругото Самсунг също се монтират в модели на Дайкин.

Как решават Дайкин от проблемите - купуват местния лидер. Както купиха Макуей, както купиха и аксон и тн

Хайде да не продължавам, че много ще оплюя мерцедеса.
    Aleksandars одобрява това.

2.  

3. Moderator Аватара на Aleksandars
    Тук е от
    Jan 2008
    Живее в
    Plovdiv

Само ще уточня една подробност - дайкин за Япония, няма нищо общо с дайкин за европейския пазар. Освен името...
    DUNDURMA, Mega и AC_From_Hell харесват това.

4. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

така,гледах я нокрията,въпроса е дали си струва да дамавам още пари за климатик които ще го ползвам предимно за охлаждане.чета различни мнения и дори намирам такива че за охлаждане дори и китаиските вършат работа.досега не съм се отоплявал с климатик и има мн различни мнения,дори такива които казват че е мн зле отопление с климатик.бързо истивало помещението,въздуха изсъхвал и тем подобни.но както и да е.та нека да видим мнения и предложения.мн ме съветват за панасоник.

5. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandars Виж публикацията
    Само ще уточня една подробност - дайкин за Япония, няма нищо общо с дайкин за европейския пазар. Освен името...
    Напълно съгласен, това е валидно за като че ли за всички марки. Единствения модел, който знам, че е еднакъв за японския и европейския пазар е VE12NKE на Панасоник.

Извън темата бих казал, че едно време пазарната идея на Панасоник беше много по-добре устроена. Конкретно времето преди Нешънъл да изчезне като марка и да оставят всичко под марката Панасоник.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от mirort Виж публикацията
    така,гледах я нокрията,въпроса е дали си струва да дамавам още пари за климатик които ще го ползвам предимно за охлаждане.чета различни мнения и дори намирам такива че за охлаждане дори и китаиските вършат работа.досега не съм се отоплявал с климатик и има мн различни мнения,дори такива които казват че е мн зле отопление с климатик.бързо истивало помещението,въздуха изсъхвал и тем подобни.но както и да е.та нека да видим мнения и предложения.мн ме съветват за панасоник.
    Дали ще ти хареса зависи от това какви са твоите лични очаквания за отоплението на едно помещение. Комфортът е нещо като красотата - строго субективно понятие.

Въздухът не изсъхва при никое отопление - количеството влага в него е относително константно, но поради затоплянето му пада относителната влажност и от там идва това усещане, независимо дали говорим за климатик или за радиатор.

Философски погледнато всеки климатик върши работа, субективно погледнато само един става... Пак казвам всичко зависи от твоите очаквания.

6. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

не съм претенциозен,но объркан.навсякаде се пишат какви ли не работи,наи различни филтри,ионизатори,нчкои подържали влагата и тем подобни.оттам идва объркването.аз живея в мн топла страна,зима на практика няма,за разлика от лятото.влагата е доста голяма.сега някои ще се поразсмее но нали затова има различни климатизатори за да се избере наи добрия вариант.а и незнам дали се чувстава такава голяма разлика във въздуха при някои добър климатик или някои по непретенциозен.всички говорят за компресори и такива ми ти,съпоставят едни с други,а никои не споделя за комфорт и дали изобщо се усеща чак толкова

7. Member
    Тук е от
    May 2012

Цитат Първоначално публикувано от AC_From_Hell Виж публикацията
    Нека те светна и за пазара на климатична техника в Япония - традиционно Панасоник си е лидер с над 40% пазарен дял. Дайкин, Фуджицу и останалите си делят по около 10% от останалите 60.
    Къде го пише това? Защото не ми се вярва тия панасоници да са лидерите в Япония....Нещо с клишетата започнахте да звучите като салама народен на Любо Нейков.....

И за Дайкина в Европа не съм съгласен също. Това, че го плюете тука Дайкина, причините ме съмнява да са в машината. Из нета има достатъчно класации на брандове в Европа и не само...та, винаги си заема почетно място....

8.  

9. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол

Ама то зависи от модела ДАЙКИН, който се продава.Тука му казват клас ПРОФЕШЪНЪЛ, ама на запад си е просто клас СТАНДАРТ.Виж моделите, които продават в Норвегия - Husholdningsluftfilter og ventilasjon i hjemmet | For et sunt hjem | Daikin .СИНЕРДЖИ и МОСКУС дори не ги бях чувал.А FTXS си е най-отдолу като модел СТАНДАРТ и нищо повече от това.
    Aleksandars, Mega и AC_From_Hell харесват това.

10. Senior Member
    Тук е от
    May 2008
    Живее в
    Burgas, Bulgaria, Bulgaria

ПРОБЛЕМИТЕ НЕ СА В МАШИНИТЕ,А В ТОВА ЧЕ СА НАДЦЕНЕНИ от към кинтити.иначе на мен ми харесват,да ги гледам по чуждите фасади.аз не съм критерий,щот съм имал само 3 дайкина.

11. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Цитат Първоначално публикувано от preparatos Виж публикацията
    Къде го пише това? Защото не ми се вярва тия панасоници да са лидерите в Япония....Нещо с клишетата започнахте да звучите като салама народен на Любо Нейков.....

И за Дайкина в Европа не съм съгласен също. Това, че го плюете тука Дайкина, причините ме съмнява да са в машината. Из нета има достатъчно класации на брандове в Европа и не само...та, винаги си заема почетно място....
    Информацията е достоверни източници.

Панасоник за японците е нещо като Фолксваген за немците. Традиционно те имат най-големи дялове за всякаква техника там.

Дайкин за Европа както каза и Еди е съвсем различен. Тукашния профешънъл е тамошната евтиния. Вярно е и, че са супер надценени за параметрите си. Относно пазарни дялове ще си говорим като навлезеш повече в материята. Прочети хубаво как си решават Дайкин проблемите от предпоследния ми пост и си направи изводите относно дяловете и как като купиш компания с например 30% дял на чилърите в Европа този дял става твой.
    Aleksandars одобрява това.

12. Тук е от
    Oct 2014

Пичове, дайте съвет че ми бръмна главата. До утре трябва да избера един от двата, че термоизолацията само климатика чака.
    DAIKIN F40PTEP или S40PTEP го пишат на някои места http://www.termo-klima.com/bul/full_info.php?recid=21
    или
    FUJITSU AWYZ14LB Nocria

Ще се ползва за отопление на 32кв. м. хол с кухня в едно, високо 2,40м. с 1 голям прозорец + 2 средни прозореца + врата за тераса. Вътре гипсокартон с вата, вън изолация. 2 от стените са външни.
    Този пост е редактиран от acho-bacho; 15-10-14 в 16:39.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

От двата Нокрията. Бих се изкушил, ако е топла стаята, да ти препоръчам някоя мощна 12/13-ка от гледна точка на комфорт откъм шум и въздушна струя, но може, при много ниски температури да види зор в тези 77 кубика. С Нокрията ще топлиш и коридора.

14.  

15. Тук е от
    Oct 2014

Здравейте,
    Моля по запознатите от Вас за помощ - ще купувам климатик и след като прочетох доста от това което сте изписали се спрях на японски втора употреба.
    Стаята в която ще се ползва е 6,5 м. на 4 м., като само едната тясна стена е външна, но на нея в долната част са кухненски шкафове, останалото е прозорци от ал.дограма. Стандартна панелка - гарсониера от 45 кв.м., направена за сега на двустаен.
    Климатика се купува с основна цел отопление, но понеже жилището е на последния етаж и лятото е сауна, ще служи и за охлаждане в горещите дни.
    Предишни години ползвахме климатик LG 24-ка, който ни разказа играта откъм сметки за ток и добре, че му изгоря компресора. Беше купен с идеята да го ползваме за целия апартамент.
    По отношение на това което сега ще търсим мислим да ни служи само за помещението което описах по-горе, и евентуално лятото за охлаждане на целия апартамент. Целта е да бъде икономично и ефективно.
    Бюджета ми е около 1000-1200 лв.
    Спрях се на няколко модела във фирма Климафрост:
    Toshiba 285PADR
    Mitsubishi MSZ-S28KV5-W
    Mitsubishi MSZ-SFX22H
    Hitachi N25S
    Fujitsu AS22PPE-W
    Sanyo CA22N
    Sharp T22SB
    Sanyo SAP-EX28P
    Какво бихте ми препоръчали?

16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2014

и аз исках съвет амакато се почнаха някакви спорове тук и хептем се отклонихме от темата.

17. Senior Member Аватара на AC_From_Hell
    Тук е от
    Jun 2011
    Живее в
    BG

Тези климатици са 7-ци и 9-ки (по тъпата номенклатура) и малко трудно ще се справят както с охлаждането така и с отоплението.

Аз бих препоръчал да погледнеш RE12QKE, въпреки че в най-големия студ вероятно ще се поозори и той.
    Този пост е редактиран от AC_From_Hell; 15-10-14 в 18:44.
    VeleV.Klima одобрява това.

18. Senior Member Аватара на SPSt
    Тук е от
    Jan 2011

Като предлагаш Панасоника, прочете ли, че бюджетът не е 1500-1600 лв. Иначе, наистина ще се озори в студа. 26 кв.м, може да му дойдат множко.
    Г-жо Дончева, попрочетете още малко форума и не вярвайте на 100% на това, което Ви говорят в магазина. Обикновено обявяват 7-ци за 9-ки, че и 12-ки и препоръчват това което имат в момента, пък дали ще се справи с помещението ще разберете Вие, ама малко по-късно. Успех!
    VeleV.Klima и vadim харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на Климатик
    От Aleksandars във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2843
    Последно: 01-01-16, 21:54
  2. Помогнете ми в избора на климатик - 2013 г.
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 2806
    Последно: 03-01-14, 09:52
  3. Помогнете в избора
    От Alex D във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 12
    Последно: 06-10-11, 23:08

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе