Парите са на клиента той си преценява какво да слага или не.
Парите са на клиента той си преценява какво да слага или не.
50-сет квадратни метра с височина на помещението 3.1метра е =155 кубични метра.Това е много голяма кубатура за която и да е 18-ка или 50-ка(по японските означения за мощност) и според мен моделите климатици които да могат да се справят с отоплението му са за японският пазар и са по-малко от пръстите на едната ми ръка.Такива модели са с цени от 3600лв нагоре, най често около 4000 лева в България и това може да са 1-2 модела на фуджицу, 1-2 модела на панасоник и 1-2 модела на тошиба.Отделно според мен трябва да съобразите, че точно във всекидневната се поддържа най-високата желана температура, тъй като тази стая е най-натоварена в %-но съотношение с човешко присъствие в сравнение с останалите стаи на жилището и там по принцип се извършва активната човешка дейност- гледане на телевизия, готвене, хранене и т.н.По принцип членовете на семейството през деня и почивните дни, както и вечер до около 22'00 часа са в тази стая.
За всекидневната от 50 квадрата какъвто и климатик да сложите той, ако е само един ще е доста натоварен, а повишената натовареност предполага по -бързо износване на климатикът. Имаше такъв случай споделен от потребител преди около 2 седмици с аварирал климатик Мицубиши хеви 56-ца или 63-ка не си спомням точно подложен на подобни експлоатационни условия. Разпределението на натоварването между два климатика ще доведе до дълъг и безавариен живот на машините.
Специално в малките спални и детската може да сложите Хиперинверторен климатик Toshiba RAS B10N3KVP-E/RAS10N3AVP-E DAISEIKAI 6.5 -достатъчен ще е и има повече екстри от тошиба супер дайсекай 6.
За голямата спалня(от 30/32 квадрата) според мен няма да има никакъв проблем с предложената от мен тошиба 6-та серия дайсекай-тя е достатъчно мощна(достига 7.7кв отдавана мощност) и за спалня в която принципно се спи само или човек си почива-да кажем лежи 20-22 градуса са достатъчни и повече не са необходими.Нали дрешникът ви е постоянно затворен и го отваряте когато си избирате/взимате дрехи?
Този пост е редактиран от justify; 24-01-14 в 11:44.
ее ,за сметка на това е по скъп и по маломощен
Ако става дума за Тошиба, Daiseikai 5 по ми харесва като визия. Тая 6ца нещо са я развалили.
Телата ще са разположени на гърба на малкия дрешник, където е отделено място за тях на подови стойки. Така мисля си решавам проблема с шума на външните тела. За нагревателя вече си е проблем високата консумация. А за шума от моторчетата май ще трябва да пренощувам у един познат който има такъв да видя какво е положението.
6-та серия нали няма да се спира скоро и ще я има по магазините, защото някъде гледам имат само серия 6.5
6.5(шеста и "половина" серия ) нали има подсветка на дистанционното.Това му е в повечето.Правиш каквото правиш в "тъмницата" и без да палиш лампата увеличаваш/намаляваш климатика.
Да 6.5 серия е по-маломощен, но е със същото външно тяло като на 6-та серия супер дайсекай доколкото знам-поправете ме ако греша.А и си мисля, че ще е малко по тих от шеста серия защото е 1 килограм по тежко вътрешно тяло-предполагам вложен в повече топлообменник.За помещения от 10-16 квадрата тошиба супердайсекай с мощност 5.8 киловата и вънщно тяло 41кг би трябвало да напълно достатъчно.
Така или иначе той е предложен само за малките помещения.
justify , 6-та серия си е с осветено дистанционно. Серия 6.5 е отговора на Тошиба за новите стандарти за SCOP и SEER. Явно за да ги натъкмят обаче, леко занижиха мощностите и отрязаха някои неща по дистанционното. Машината не е лоша, но предвид цената и 6-та серия си остава предпочитана. Скоро се чака и 7-ма серия, за съжаление няма да е Японска сглобка и май цената ще е дебела, поне така се чува.
Тогава неговият климатик е тошиба супер дайсекай 6-та серия.
Ако цената е "дебела" жалко за българите, тъй като поради поредица от 24-годишен период на политически грешки на него не му останаха много алтернативи за приемливо в ценово отношение отопление.
Това Климатик FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC дали е добра алтернатива на новия FH на Мицубиши. На хартия не изглежда зле, а на практика как е?!
А от към шум на двете тела как е? Иначе гледам клипове в нета на вътрешното тяло, с този вдигаш се панел е доста красиво.
шега шега колко да е шега?
както и да е - изолирал си : изолирал си. нищо не можем да направим по въпроса за съжаление.
предполагам искаш да си спокоен и сигурен... ще се презапасява значи.
ето още един вариант : хвърляш една нокрия 24 в холчето, две 9-ки LT-та в малките спални и две 12-ки в по-големите спални.
само дето не зная дали ще ги намериш... 11100 с малко циганене 10100 отделно ЕЕ 20% 2020 = 8080
ти се побираш и за новите сарари на дайкин с ее. какво го мислиш и обсъждаме тук? чудя се дори защо никой не го е предложил 1 50-ка и 4-25-чки.
Този пост е редактиран от estqwerty; 24-01-14 в 13:09.