А това ли е най - високият клас на машината за Европа, като изключим Нокрията.
моят съвет е да не слагаш само от една и съща марка има вероятност да не ти хареса,съответно лошо може да заложиш на поне 3 марки примерно
Fujitsu General ASHG LTCA
Mitsubishi Electric MSZ-FH
Toshiba Super Daiseikai6
за тия парици една термопомпичка въздух вода според мен ,за къща е идеално
е ,има и доста по скъпи машини топ модела на панасоник ,новия дайкин уруру сарара и др
за Европа няма други .. но на 100 волта има уникални машини жалко че повечето не се внасят ..
В тая връзка дай отзиви за твоята машина, времето застудя, как се представя?
Изобщо нямах пред вид такова нещо. Става въпрос за това, че още след монтажа, в рамките на 20 минути могат да се изследват основните параметри като шума на телата и топлината на струята вътре. По-специфичната информация, като шумност при дефрост и характеристиките на въздушната струя при температурно равновесие в стаята, може да бъде получена чрез обратно обаждане по телефона (feedback от клиента). Разбира се, нито ти, нито някой друг е длъжен да споделя такава информация. Всичко е на добра воля. Щуротия би било, ако дистрибутор на дадена марка климатизатори, явно започне да и публикува недостатъците и. Затова споменах, че е добре такива хора да имат и втори ник, решат ли да помагат тук.
Целта е да се обменя директно информация от потребители, а не само от търговци. Затова е форума...всеки има ралични разбирания и очаквания, но дали са правилни, другите потребители да преценяват, кое е субективно или обективно.
Обаче съм съгласен, че се изказват мнения от хора, които въобще не са виждали даден модел как работи, камо ли да са го ползвали...
За сега ще се насоча към Daiseikai 6.5 макар и да са грозни. Но ще изчакам и FH-а да видим какво ще стане с него при сегашните условия. Както е тръгнало може да се получи добър тест. Тук при мен -6 ~ -8 градуса и непрекъснат снеговалеж + силен вятър. Ще съм благодарен и някой с Daiseikai 6.5 да сподели как работи в тези условия, а аз междувременно ще наблюдавам темата им. Благодаря на всички които се включиха!
Подсветката я има на двата модела. 6-та серия от няколко дни вече не минава през REECL (няма данни за SCOP и SEER). Ако се взима кредит ЕЕ минава само серия 6.5. Като цена - възможности 6-цата е по-добра, но с 6.5 няма да е на студено.