Оказа се, че имам проблем с инсталирането на климатик по-голям от 21-ца в апартамента (без къртене). Поради факта, че тръбната инсталация за климатика е вече изградена и вкопана в конструкцията на стената без къртене няма как да се сложи по-голяма нужна за 24-ка. Та малко да променя моделите в темата.
В момента като алтернативен вариант проучвам две 21-ци на мицубиши:
1. Mitsubishi Heavy SRK63ZM-S
2. Mitsubishi Electric MSZ-GF60VE
Препоръчаха ми този втория като идваха на оглед, а първия е просто по-слабия модел на този, към който се бях насочил. Та въпросът ми в случая е дали има минимален шанс да сработи 21-ца за тези 55 кв при средно-статистическа зима (-5 до +5) и кой от двата би бил по-добър вариант.
За -15 ми е ясно, че няма да стане, но може би тук е момента да спомена, че имам и 3 радиатора захранвани от газов котел (6Kw) в помещението, които бих желал да не пускам (заради цената), но при невъзможност да сложа 24ка без къртене може би ще се наложи да ги включвам при нужда към климатика, за да допълнят с мощност при много студено време.
Съвсем спокойно може да си поставите 18LBC и да си решите проблема с отоплението...