данните са сгрешени .. ето от сайта на самсунг :
Power Consumption (Cooling)
480W
Power Consumption (Heating)
620W
данните са сгрешени .. ето от сайта на самсунг :
Power Consumption (Cooling)
480W
Power Consumption (Heating)
620W
относно количеството фреон и как то влияе не мога да се изкажа компетентно може някой от по знаещите да коментира ,по принцип по сериозните машини за отопление са с повече фреон но тука има и фрапиращи изключения ,примерно Дайсейкай 8 от 10ка до 16ка има само 1050 грама ,да речем че за 10ка е ок но за по големите ми се види малко на фона на други климатици а ако погледнем и някои машини на 100 волта - там има 7ци с 1200 грама ..
Относно телевизорите и отоплението ,точно с този модел не сте познали.По всеки един параметър Samsunga е по добър и от Luca и от Suzumito и от Sharp 09Ghr ,който доколкото чета из форума може да те отвее от стаята от течение.Относно консумацията,верните данни са 620 в на отопление и COP и EER 5,2.Не случайно вътрешното тяло е 12,5 кг и половината топлообменник е три редов в горната си част.Компресора е 1100 в двойнороторен ,със 1100 гр фреон и външно тяло 35,5 кг.И не на последно място на 1 ва степен климатика е много тих,дори и за човек като мене който не трае шум.А на нощен режим му дават 20 дб и си е толкова,отделен е въпроса колко топли тогава.И не на последно място има йонизатор,и вграден wi-fi модул за управление със смартфон от разстояние за който при другите производители се доплаща по 200 лв отгоре.Иначе AQV09KBBN е модел 2012 г и няма данни в евровент за него.Там има за модела 2013 AR09FSSKABEN който е с малко по лоши показатели Cop и Eer 4,85 .
Fujitsu 12Luca и Toshiba 13suzumi........ кой се очаква да топли повече ?
Разбрахме че имат еднотипни компресори с еднаква мощност, еднакво тежки и еднакво големи, но 12лука има повече фреон и го дават за 2 квадрата повече по принцип при отопление въпреки че е 12, а не 13.
А за охлаждане пък направо с цели 5 кв фуджо надвива тошко![]()
Освен това кубиците въздух които върти на 12ЛУКА са повече от на Тошибата. - 850 срещу 630
вътрешното тяло на 12лука е с 5 дб по-тихо, а на 13 сузуми външното е по-тихо с 2 дб
А тошибата къде ги правят ?
- - - - - - - - - -
Аз тука виждам на едно 2 места пише, че Тошиба 13 сузуми, е с двойно роторен компресор...
Сега последно кое е вярно ?
- - - - - - - - - -
Позачетох се за тия климатици самсунг.... Явно по-бъгави климатици скоро на са излизали за продажби :D
Позачетох се за тия климатици самсунг.... Явно по-бъгави климатици скоро на са излизали за продажби :D[/QUOTE]
Правилно си прочел.До 2011 та година Samsung имат доста проблеми с управлението и електрониката на инверторите си.Това съчетано с готиния им дизайн и ниската цена ,е накарало доста хора да си ги купят и съответно нета е пълен с такива оплаквания.От 2012 та година обаче явно си вземат поука и топ-модела им за 2012 та който коментираме не отстъпва с нищо на топ моделите за европа.Иначе аз имам и един техен инвертор ,модел 2010-2011 и той си има проблеми с управлението на компресора когато външните темп. са над 0 та.Но с другия им топ-модел 2013 ням аникакви такива проблеми,включително че сме свързани към кофти трафопост и често имаме токови удари и спирания на тока за по 30 сек.Пак казвам,ти си знаеш но специално между 12Luca ,13Suzumi и Sharp09 ghr ,Samsunga AQV09KBBN е по добрия избор.За произхода на климите,99% е Китай.И на моя пише ,designed in Korea by Samsung и отдолу made in china.
Рокера като ти чета постовете и си мисля че DC hell има нов ник.
Аз тука виждам на едно 2 места пише, че Тошиба 13 сузуми, е с двойно роторен компресор...
Сега последно кое е вярно с двоен ли е или не?
И кой от двата модела 12LUCA или RAS13 suzumi топли по-добре?![]()
Този пост е редактиран от Georgi Stoichev; 04-01-15 в 21:11.
Еднороторен е.Нa 16-ицaтa е двойнороторен.
Кое е по-здраво според вас. Коя марка е по-добра? Предполагам ще кажете Тошиба?
Само че аз говоря от лични впечатления а не на базата на отзиви са стари модели,а и когато не съм доволен от моя си го казвам.Ама не се оплаквам,добре че има такива като вас предубедени към марката, че да си купя климата за 1250 вместо за 1850 лв.И за какво сравнение изобщо ми говорите между 13 сузуми,12 лука и Самсунга.Първите са с по 9 кила вътрешни тела и 700 в еднороторни компресори и Коп/Еер около 4 а Самсунга е с 12,5 кг вътрешно тяло и 1100 в двойнороторен компресор и Коп/Еер 5,2 ама не той е по зле щото бил Самсунг
![]()
Аз бих казал Самсунг, що се отнася до изброените по-горе модели. Първо, защото по-добри и по-ефективни роторни компресори от техните към момента няма. Второ, защото топлообменниците са масивни, което го прави по-тих от останалите и по-ефективен от тях (сиреч, удря ги в земята отвсякъде).
Преди да го купя, бих отишъл на място, за да проверя дали тръбите на топлообменниците му са медни или са алуминиеви. Ако не са медни, бих събрал още малко пари за LTCA или бих рискувал, залагайки на LUCA.
Успех в размишленията, гледай евровента и зарежи брошурите на търговците.
Ако 12-ката на Самсунга е 1250 лв. кажете къде... да взема и аз една?![]()