Принципно подовите 52-ки на Самсунг - AC052HBJDEH / AC052FCADEH се държат много добре спрямо останалите, от които имам впечатления.
Аз лично като цяло не съм фен на 52-ки или 50-ки или "18-ки" с малки вътрешни тела. Просто е значително по-трудно да се отдава мощност с малки топлообменици, турбини и жалузи. В тази връзка за помещние 38 квадрата бих препоръчал таванно-подов модел. Разликата е, че вътрешното тяло е голямо, което позволява по-голямо "развъртане" на външното - например едно и също външно тяло куплирано с подов и таванно-подов модел работи по съвсем различен начин. Ефективността също е по-висока. Сравнете двата модела на самсунг и ще видите за какво говоря.
Въпросната Тошиба 10 ка изглежда добре ,но не е много мощна ,при - 10 има около 2 квт,за сметка на добър Коп от над 3 при тази темп.И не съм сигурен дали ще се справи със студени 16 кв.Гледам че Fujitsu 9lvc е доста по мощен модел,но не знам това че е с 2 турбини като на стенен климатик дали не го прави по шумен от модела на тошиба който е с един голям вентилатор.Иначе на хартия,като че ли 10 ката тошиба и 9 lvc са най добре откъм параметри от подовите 9 ки.
Здравейте,
Аз имам подов Fujitsu 14ка от октомври 2014. Монтиран ми е в хола, който е 35м2 (2.60 таван). Ако имаш конкретни въпроси, ще се радвам да съм полезен.
Поздрави,
На подовия General вътрешното е много тихо. Не мога да кажа същото за външното.
Сигурно ли е за General-a? Те ЛМЦ са шумни ама тези не са ли с други външни тела? Или просто и те са "така".
Аз чух за малко Mitsubishi 50-ка като тръгваха да работят за първи път в помещението при 0гр. външна и 24гр. настроена вътрешна, ноември месец, до момента не бе отоплявано. Външното си беше шумничко, монтирано под прозореца на тухлена стена. Въпроса е като навакса дали продължава да е шумно.
Сега остава някой да каже и за Toshiba-та![]()
При мен работи в 19кв.м не изолирана панелка с една голяма външна стена(5м.) на калкан с другата част на блока. Дограмата ми е сменена само, троен стъкломакет, дори не е обръщан прозореца само замазка и се справя машината на 24гр. е настроена до посредата на стаята си ги поддържа в другият край на стаята е 2-3гр. надолу.
При 120-130 лева разлика на 25-ца от 35-ца направо товари 35-цата.
Аз отоплявам горе долу като тебе - 16м2 и отгоре с отворена врата към коридор 12м2, дето се грее и от другия климатик де. 25-цата си се справя идеално. Ама не си струва за 6-7% отогре на цената да не си вземеш 35-ца.
Само не ми стана ясно що реши че подовия е нисък клас??? Той си върви с външно на високия клас.
За тишина - ходиш до него да го видиш дали работи или не.
Единствения проблем е "скърцането" на долната клапа при отваряне и затваряне. Разрови във форум аима писано много за нея.
Шум от външното тяло не ме притеснява толкова.То и Самсунга като беше - 11 гр и го напънах вътре на 30 и като вдигна макс. обороти на компресора вънка беше шумен,но вътре не се чуваше външното.За момента като че ли подовия Дайкин отпада и остава да се чудя между тошибата 10ка/13 ка или 09lvc.Ще трябва да видя някъде ако мога да чуя 9 lvc как е със шума с тези 2 турбини.
При мен, когато прави defrosti, се чуват яко пластмасите. Аз на подобен шум не мога да спя, но при нормална работа е доста тих.
пукането на пласмасите изчезва с намаляване на напрежението наполовина![]()
и 1600 са много за тая машина ..
Пък според мен и 2000 си заслужава. Който има подов климатик знае за какъв кеф става дума. Нищо общо със стенните чикии.