Аз бих заложил на тошиба, след това 12 лтс и после Мицу.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Аз бих заложил на тошиба, след това 12 лтс и после Мицу.
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
И двете са доказани марки, въпрос на личен избор, дизайн и финанси.
Аз бих взел Тошибата.
Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
Няма идеални машини. Проблемът с успиването вече бил решен. Там, където заспива тошибата, със сигурност ще заспи и дайкина. А клапите се движат рядко. Много рядко.
Щом ти харесва вземи Дайкина.За мен климатика е хубав.
Някой може ли да ми каже възоснова на какво, на този климатик външното тяло тежи 47кг. при положение че е 6kW макс. Някаква необходимост заради R32?
Явно пиковата мощ на европейския пазар не е от такова значение. Съмнявам се да е от фреона, щом моята 9ка отдава над 7.5кв на макс.
Sent from my SM-G928F using Tapatalk
Може ли мнение за http://www.technopolis.bg/bg/Invert%...E8ERA/p/650101
Инверторен климатик HAIER AS12TA2HRA/1U12BE8ERA
На цена от 799 лева с включен монтаж.
Климатика ще се ползва за отопление/ охлаждане в преходните сезони ( през зимата се ползва печка на дърва). Стаята е панелка с външна изолация и размер около 45 куб. м. и се намира в Разград.
Наясно съм, че показателите не са нищо особено, но цената е важна в случая. Въпроса е да си върши работата, а не да пука, трака и дефроства и при плюсови температури.
По-скоро въпроса е
От 3-те Мицубишито и Тошибата са топ моделите на марките,докато Дайкина е средния клас след него има G и Z серии.Като Мицото има наи-много ексрти плазма,сензор 3D I-See които освен,че регулира въздуха спрямо хората в стаята ами и насочва топъл или студен въздух в места където има нужда,отделно има 4 клапи които движи по отделно +WI-FI .
Toшибата има плазма и клапи ляво- дясно.
Даикина има Сензор като при Мицото със същите функции, клапи ляво-дясно ,Стриймер,+ WI-FI.
Ако няма пари взимаш Даикина,ако имаш Мицубишито FH с много екстри и дизайн.
Ами сигурно с цел по-голяма ефективност. FTXM42M има хардуер като на повечето 18-ки. 47 килограма външно тяло - тая машинка е голяма хала. Според мен ще топли и до -20 без да се напъва.
Пластмасовата кутийка на флаш-стриймъра може ли да се отваря? Защото, ако са я направили да не се отваря, след около година електродите като се зацапат със сажди и стриймъра ще спре да работи.
Те тея 18-ки... Явно не мислят за монтажниците тея конструктори... Ако японски инженер на Дайкин му види характеристиките и килограмите, веднага ще зададе логичния въпрос тези 12кг отгоре за какво и от къде идват. Ама там монтажниците са миньончета и за това спестяват всеки излишен килограм.